קשה עם המסלול

קשה עם המסלול

שלום אני ושני חברים נוספים מתכננים טיול מחנאות של 4 ימים (3 לילות) באיזור הצפון. ביום רביעי בערב נעלה על אוטובוס שיצא מאילת לכיוון הצפון ויגיע לאיזור חיפה/טבריה/צפת לפנות בוקר. בצהריי יום ראשון נעלה על האוטובוס חזרה לאילת כשצריכים להגיע ביום שני בבוקר חייבים להיות באילת. בקשר למסלול אין לנו מושג. אנחנו רק חישבנו בערך 6-7 שעות הליכה באיזי ליום. (בערך 20-30 קילומטר) מה שאומר שאורך המסלול עומד על 50-60 קילומטרים לערך. היינו רוצים, אבל זהו לא הכרח, להתחיל את הטיול בקיבוץ כברי או בסביבתו, שם גר חבר מאוד טוב שלנו שנוכל להתרענן אצלו מספר שעות אחריי הנסיעה לפניי שמתחילים את הטיול. רב תודות לכולכם !

sela v

New member
אני ממליץ לך לשאול

גם בפורום טיולים בארץ. לגבי אזור כברי, לא רחוק משם אפשר להתחיל את הטיול בנחל כזיב היפה (עשינו טיול פורום שם לפני כמה חודשים), ואפשר להמשיך למעלה לכיוון הר מירון וצפת ודרך נחל עמוד לרדת לכיוון העמק, ומשם לחזור. אני לא סגור על מרחקים וזמנים, לכן הכי טוב לפתוח מפה, ולראות מה אפשרי במגבלות שלכם.

kogawa

New member
שביל ישראל ומסע מקורי לצידו

אפשרות אחת היא להשתמש בספר שביל ישראל שינחה אותכם לארבעה ימי טיול נהדרים, אבל מקורי לא פחות למשוגעים לדבר, זה אילתור על שביל ישראל באופניים - מצורפים שני יומני מסע מרתקים בנדון:

goldyboy

New member
אם אתם מגיעים לאיזור צפת

אז תעשו מסלול של חצור הגלילית-ראש פינה-צפת. מסלול יפהפה, מקומות מקסימים (ראש פינה יפה בלילה
) ואוירה מיוחדת (צפת). הייתי שם לפני חודש ואני פשוט ואהב את המקומות האלה. את כל אלה אפשר להספיק ביום אחד. טיול עם אוטובוסים הוא קשה (אני נוסע רק באוטובוסים כי אין לי רשיון), כי לא לכל מקום יש אוטובוס
. אבל אפשר לעשות עוד קומבינה: נצרת-ציפורי (בנצרת עילית אין מה לראות. הכל נמצא בתחתית. סמטאות ישנות, כנסיות יפות, חומוס מעולה, המון ממתקים טעימים. משם אפשר ללכת ברגל לציפורי, עד לצומת ולתפוס טרמפ למעלה. ההליכה לציפורי היא 4 ק"מ, ומהצומת למעלה עוד 3 וחצי. אז רצוי מאד לתפוס טרמפ). זה טיול של יום אחד. אפשר לישון בסביבה, ולמחרת לעשות מסלול של מגדל העמק-בית לחם הגלילית-אלוני אבא, או עוד מסלול שעשיתי לפני שבועיים: הר האושר (ליד כפר נחום), יש שם כנסיה מדהימה ונוף משגע, וכל הדרך מלפנים הכנרת במלוא הדרה. משם יורדים דרך מטעי בננות לטבח'ה, שם יש עוד 2 כנסיות (זה טיול כנסיות, או מנזרים, אם תרצו): כנסיית הלחם והדגים וכנסיית בכורת פטרוס. אפשר משם לרדת בטיילת עד כפר נחום (3 ק"מ), אבל חוץ משרידים של כנסייה יוונית אין מה לראות שם אז אפשר משם לנסוע לטבריה ולהגיע לחמי טבריה, לבקר באתר, ולעלות לקבר של ר' מאיר בעל הנס. גם זה טיול של יום. אם יהיו לי עוד רעיונות אגיד לכם. תיהנו

למעלה