קשה לי

Balbalito13

New member
קשה לי

אני בן 23, השתחררתי לא מזמן מקבע בצבא. תמיד אמרו לי שאני בחור יפה וחכם, ואני יודע שאני כזה. אני מרגיש בודד, שאין אף אחד בעולם הזה שיכול להבין אותי. לצורך העניין אני גיי.
תמיד כשאני נמצא בתחילת קשר עם בחור שמוצא חן בעיני, אני עושה את הכל כדי שהוא לא יחשוב עלי דברים שליליים, וזה לפעמים גורם לי להראות ולהשמע מוזר, מה שגורם לקשר להפסק עוד לפני שהתחיל. נראה לי שאשאר לבד תמיד.
אין אף אחד שיכול לתמוך בי, במשפחה אין אף אחד שיודע שאני כזה, ובטח שלא יודע על הצרות שלי שנובעות מזה. אני פשוט מרגיש רע עם עצמי במשך רוב היום, גם לפני השינה המחשבות לא נותנות לי להרדם. אני מרגיש שאני נופל בתוך בור ללא תחתית, ההרגשה הזאת לא עוזבת אותי לשניה. קשה לי.
מה עושים? חשבתי להתחיל טיפול פסיכולוגי, אבל אני ביישן מכדי לדבר על כל הדברים האלה עם מישהו, זה מרגיש לי שאני חשוף מדי. מה עושים? אשמח לכל עזרה מכם...

מרגיש רע עם עצמי וביישן מכדי לדבר

שלום לך
כבר העזת לנסח את תחושותיך ולשתף אותנו בהן. תודה לך על כך. בוודאי יש קוראים שיזדהו עם חלק מהתחושות או כולן. בטח קשה מאד להיות גיי "בארון". האם יש חברים שיודעים על נטייתך? האם ניסית לשתף מישהו ממכריך?
נשמע מדבריך כאילו אתה חושב שצרותיך נובעות מהעדפתך המינית, מצער וגם חבל אם אתה חושב כך. יכול להיות שבסביבה בה גדלת המסר היה שזה רע ואסור להיות גיי, ואתה הפנמת את המסר ומרגיש אשם ורע, או מאכזב.
מצד שני- עשית דרך להכיר בעצמך בנטייתך ולבטא אותה בחיפוש קשר, וזה טוב, רק שכדבריך אתה מתאמץ מאד לרצות ו"להיות בסדר" אולי בצורה מאולצת. ייתכן שדווקא העובדה שאתה יפה וחכם גורמת לך להרגיש פער גדול ומכאיב בין המתנות שקיבלת -יופי וחכמה, לבין הבדידות והסבל הנפשי, והעובדה שאינך מביא את ה"נחת " במובן המקובל שהמשפחה אולי מצפה לראות ...
להתחיל טיפול זה רעיון טוב, בקהילה הגאה יש מידע על מטפלים הנחשבים "גיי פרנדלי" ובעלי ידע ונסיון בטיפול במצבי חיים כמו שלך, תוכל לקבל המלצה על מטפל גם בלי שתזדהה. אני מניחה שזה יכול להיות קל קצת יותר להחשף
כשאתה יודע שהנושא מוכר היטב למטפל ועמדתו ידידותית.
אני בטוחה שיש גם פורומים העוסקים ספציפית בנושאים שמטרידים אותך,
שבהם תוכל לשתף ולקבל תגובות ותמיכה, וכך באופן הדרגתי המחשבה להיחשף בטיפול פסיכולוגי לא תיראה כל כך מרתיעה. מאחלת לך בהצלחה!

חיפוש מטפל

די להקיש ב"גוגל" "מטפלים גיי פרנדלי" וכבר נפתחים מספר אתרים המתמחים בהמלצות על מטפלים מתאימים בכל רחבי הארץ. אני מאמינה שגם בתחומים אחרים הנוגעים לחייהם של קוראים פוטנציאליים בפורום- חיפוש של צירוף המלים "מטפלים " והנושא הקריטי לדעתכם- ייתן שמות של מטפלים שהנושא נמצא בתיאור נסיונם ועיסוקם באתר שלהם.
בכל זאת אצרף אזהרה: שימו לב שמדובר בבעלי מקצוע מוכרים כמו פסיכולוגים או עובדים סוציאליים קליניים, או פסיכותרפיסטים עם הכשרה רצינית ומוכרת. אל תהססו לשאול, לבדוק ולהצליב מידע. בסופו של דבר מדובר באדם שתתנו לו רשות להשפיע על חייכם, ותשלמו לו לא מעט... זו זכותכם לדעת שיש לו בסיס מוצק של הכשרה מקצועית ונסיון, ושיש מי שפיקח על ההכשרה שבשמה הוא מגיע לטפל.
בהצלחה!

ommerl

New member
שלום לך

יש לי שאלה, למה אתה צריך לעשות דברים במיוחד כדי שהוא לא יחשוב עליך דברים שליליים? מה יקרה אם תהיה פשוט אתה ב- 100% אותנטיות?

למעלה