קשה לי

קשה לי

קשה לי לתת אמון במטפלים.. הייתי 4 שנים אצל פסיכולוגית.. וכל שבוע שהגעתי עליה הייתי מגיעה בשיא החרדה.. והיא הייתה מרגיעה אותי ממש.. ומראה לי את הדברים בצורה אחרת.. היא עזרה לי מאוד.. יותר מאלפי אנשים אחרים.. והשתנתי מאוד.. עד פה הכל בסדר.. התחלתי ללכת עכשיו לאימון אישי בשל הפרעות קשב ודיסלקציה.. ופתאום יש לי פחד.. שהמאמנת אישית (או כל אחד אחר)I רק רוצה את הכסף ולא באמת לעזור.. מה אתם אומרים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חרדה

התבוננות רציונלית עוזרת להתמודדות עם חרדה. אנשים שעוסקים בטיפול לא מגיעים לתחום הזה רק כי הם רוצים כסף. יש דרכים קלות יותר להשיג כסף. אנשים בוחרים במקצוע כי חשוב להם לעבוד עם אנשים ולעזור להם, לעיתים בגלל ניסיון אישי או חויות החיים שלהם. זו האמת, שאת יכולה לבדוק עם עצמך עד כמה את מסוגלת להאמין לה. אני חושבת שברמת החרדה בה את נמצאת, קשר לך מאוד כרגע להעזר במטפל אחר. אי אפשר להעזר בכל מאמן או מטפל אם אי אפשר ליצור אמון, ולא ברור שזה אפשרי בשבילך כרגע. אני מציעה לך לחזור לטיפול אצל המטפלת שלך ולהמשיך ולטפל בנושא החרדות ובאופן שבו את יכולה להעזר באנשי מקצוע אחרים. אם זה מתאים, בהתייעצות עם המטפלת, תוכלי ללכת גם למאמן במקביל.

תגובה

קודם כל תודה על התגובה.. הייתי אצל הפסיכולוגית 4 שנים.. עם הפסקה של חצי שנה.. והיא מאוד עזרה לי.. אני היום ממש כבר במקום אחר.. וזהו אין לי ממש על מה לדבר איתה.. זה כבר יוצא שאני באה ואני חושבת על מה לדבר איתה.. אז אני לא רואה טעם לבוא.. אני חושבת שגם היא זאת שקצת הכניסה לי לראש שכולם רק רוצים כסף ולה לא חשוב הכסף.. חשוב לה לעזור לי.. ובגלל שאני מאוד תופסת ממנה כי היא כן מאוד עזרה לי אני דאי מאמינה לה.. גם בגלל שנטקלתי כבר בכל מיני סוגים מטפלים.. עד שהגעתי עליה.. כרגע אני לא רואה סיבה לבוא לפסיכולוגית.. אני כן רוצה סיבה ללכת לאימון אישי וללמוד לבטוח בעצמי ולא לקבל אישורים מאחרים.. ובמיוחד לטפל בהפרעות קשב וריכוז שיש.. (כאשר אני סטודנטית כרגע) הגעתי למשהי מדהימה.. כבר בשיחות שלה בטלפון הרגשתי שזה-זה .. ושוב אני ישר חושבת שלילי על מטפלים.. אבל היא עשתה לי הנחה.. מכיון שהיא גרה רחוק ממני.. והתחשבה ובנוסף גם רצתה לדבר עם הפסיכטאר שלי.. שזה מראה כל אכפתיות לדעתי.. בכל אופן אני לא מעונינת ללכת לאנשי מקצוע במקביל מכיון שאני לא רוטשילד
ולדעתי צריכים להתמקד בטיפול אחד.. אם חס וחלילה יקרה לי משהו או אני הרגיש שיש לי חרדות שאני לא מצליחה להתמודד אימם.. אז מן הסתם אני הלך לפסיכולוגית וגם המאמנת אישית אמרה לי.. שאם היא תראה שזה לא מתאים היא תגיד לי.. חשוב לציין שכרגע אני לא סובלת מחרדות.. וגם אם אני סובלת אני יודעת איך להתמודד אימם.. שבוע טוב:}

ענבל כהן חמו

מנהל
דאגות

ניריתה היקרה, נשמע שמצאת מאמנת שמתאימה לך ויש פוטנציאל לתהליך טוב. עם זאת החרדה שאני מדברת עליה קיימת - הדאגה שאנשים רק רוצים את כספך היא גם סוג של חרדה.אני מצטערת לשמוע שאת מרגישה שמהטפלת הכניסה לך לראש שכולם רוצים רק כסף חוץ ממנה. אם זה נכון אזי זה מאוד לא מקצועי ולא בריא עבורך המחשבה הזו. את מרגישה טוב עם המאמנת הזו, יש לך הרבה סיבות לחשוב שהיא רוצה בטובתך ולא רק בכספך. המשיכי להזכיר לעצמך את הסיבות האילו כל פעם שאת מתחילה לדאוג ביחס אליה. דברי עם המאמנת על הדאגה הזו ותראו מה אתן יכולות לעשות בקשר לזה.

תגובה

תאמת שאני לא מאוד חרדה כלפי זה.. זה יותר התחיל מאז שחברה הכי טובה שלי אמרה לי את זה.. ויצא לי לדבר גם על זה עם מנהלת של מסעדה שאני מאוד אוהבת.. והיא נתנה לי דוגמא.. שזה כמו שהמטרה שלה זה הכסף.. אבל היא גם רוצה שאנחנו נהנה מהאוכל.. זה בעצם אותו דבר, לא?

ענבל כהן חמו

מנהל
נכון.

המאמנת שלך, כמו גם המטפלת שלך עוסקות במקצוען לשם פרנסתן. זה לא אומר שהמטרה היא רק כסף. איש מקצוע טוב, כמו מסעדה טובה, מנסה לתת את השירות הטוב ביותר שהוא יכול תמורת התשלום שהוא מקבל. אין שום דבר גס או רע בלשלם תמורת שירות שמסייע לך. כמו תמיד, עלייך לשאול את עצמך האם השירות מספיק טוב עבור ההשקעה שלך - כמו במסעדה- אם האוכל לא טעים או המלצר נותן שירות לא נעים לא תחזרי למסעדה. כך גם בטיפול או באימון - אם אינך מרגישה שאת מתקדמת, ובררת את הענין הזה כמיטב יכולתך, יתכן וזה לא מתאים. אם את מרגישה שאת עושה עבודה וחלה התקדמות, את במקום הנכון.

יודה ב

New member
נירית היקרה

מתוך קריאת דבריך אני רואה שאת יודעת טוב מאוד מתי הטיפול עוזר לך ומתי הוא כבר לא. אם כך, אין שום בעיה ללכת לתהליך אימון ולבחון עד כמה זה עוזר לך. והיה שתמצאי שזה לא אפקטיבי תפסיקי אותו וזהו. עזבי את הדיון שלך עם עצמך לגבי: האם המאמנת שלך רוצה את כספך או לא. זה לא רלוונטי. הדבר הרלוונטי היחיד הוא האם האימון עוזר ומקדם אותך.

bridges

New member
מקום טוב להתחיל ממנו...

הפחד שאת מתארת הוא לא כזה פחד נדיר. יכול להיות שהפחד הזה קשור לחרדה חברתית אבל הסיכוי הגדול שהוא פשוט פחד "רגיל" ומאוד נפוץ באזורנו. מה שאני מזמין אותך לשאול זה: איזה אדם תהיי אם פחד כזה לא יעצור אותך? היכן פחד כזה או דומה לו עוצר אותך? אם תצליחי לפעול למרות הפחד מה זה יאפשר לך בחיים? זהו הבסיס להתמודדות עם כל חסם, קודם כל לדעת מה יש מעברו השני. בהצלחה, רונן

תודה על התגובה

רצוי לציין שזה לא ממש פחד.. זה מן ג'וק לראש שנכנס לי אתמול לראש.. וכבר יצא אחרי כמה זמן.. לשמחתי אני מצליחה לפעול תמיד.. .. השאלה הנשאלת.. עכשיו באמת מאוד טוב לי.. בעצם אני בחורה שטוב לה בחיים אני מאוד אוהבת את החיים.. ויש לי גם המון חברים ואני מתחברת בקלות.. ואני לא רגילה שכל כך טוב לי.. מנסה להתרגל

תלתלית3

New member
מהיכן מגיע החשש הזה ?

האם המאמנת לא מועילה או מקדמת אותך ? האם היא מאמנת שיש לה כישורים לאימון לADHD .? חשוב לענות על השאלות האלה בהצלחה טליה

ordanco

New member
הרשמת אותי...

הרשמת אותי בדברים שרשמת, אני שמח שבשנים האחרונות מתחוללת צמיחה חיובית בחייך, עולה לי שאלה פשוטה: האם הקושי לתת אמון במטפל או קושי לתת אמון ביכולתך לזהות רמאי? בהערכה רבה, אורן טוקר

ניריתה המתוקה

איזו דרך יפה את עושה, לומדת מכל אחד שאת פוגשת משהו מתקדמת עוד צעד ולומדת להכיר עצמך עוד צעד פנימה. האם זו האמת שהמאמנת או כל אחד אחר רוצה רק את הכסף ולא באמת לעזור? האם את יכולה לדעת בוודאות שזאת האמת? איך את מגיבה כשאת חושבת מחשבה זו? מי תהיי ללא מחשבה זו? בהצלחה

למעלה