קשה לי ממש בלילות

עילה1

New member
קשה לי ממש בלילות

אני מניקה את יובל כמעט מלא והוא בן 8 חודשים. הוא אוכל גם פירות ועם הירקות עושה לי בעיות ולא מוכן. שאר היום הוא יונק לפי הצורך וקשה לי אפילו לדעת כל כמה זמן. הוא מרוצה וחייכני עולה בקצב שלו במשקל (אם כי לפי טיפת חלב זה לא ממש מספיק) ומתפתח יפה מאד. הבעיה היא בלילות. הוא קם איזה חמש שש פעמים בלילה ולא מוכן לשון במיטה שלו. הוא רוצה לינוק כל הלילה ולעיתים רחוקות מוכן להירדם עם המוצץ. כבר כואב לי הגב ואני לא ממש ישנה טוב. אני מפחדת לא לתת לו ציצי שאולי הוא יהיה רעב ואני לא יודעת מה לעשות. ממש בלגן. גם עם הארוחות במשך היום יש בלגן. כי אם זה היה תלוי בו הוא היה מוכן לינוק כל היום וקצת לנשנש דברים אחרים. אבל אני מבינה שהוא צריך ממש לאכול כבר ארוחות נוספות בגלל שהמשקל שלו קצת נמוך לגילו(6500 ק"ג), אז האם זה בסדר שהוא לא אוכל הרבה חוץ מהנקה ואם זה לא בסדר מה לעשות?

Waking at night../images/Emo29.gif

Babies at Yuval´s age wake up for many reasons, and then if they are already awake, the best way to put them back to sleep is to breastfeed them. It could be teeth. during the night, the acidity in the mouth increases and this is painful for a baby who is getting new teeth. One sip of your milk, and the pain goes away. Magic, no? If he is busy during the day exploring the world, then he may eat less than he needs, and then make up for it at night. try to give him foods that are rich in calories. What was his birth weight? His present weight is not relevent without his birth weight. What was his weight at age 6 months?​

עילה1

New member
אסתר לגבי יובל שלי

יובל נולד במשקל 3200 ובגיל 6 חודשים וחצי היה 6300 (אין לי בדיוק בגי חצי שנה). היום הייתי בדיוק בטיפת חלב והיא אמרה שהילד ירד בעקומות במשקל ובגובה אבל בהיקף ראש הוא בסדר. והיא בקשה שנלך להתייעץ עם רופא הילדים. חוץ מזה היא ציינה שגם לדעתה הוא ילד חיוני. הבעיה בלילות נמשכת כבר כמה חודשים אז אני לא מנחה שזה שיניים. אני רוצה שתתיחסי גם לנושא המשקל שמדאיג אותי . חוץ מזה אני מבינה שאת תומכת בכך שהוא יישן צמוד אלי וינק לאורך הלילה, כי זה חשוב נכון? בינתיים הוא באמת נרדם עם הציצי וזה באמת ממש קסם רק שכאב הגב שלי הורס אותי. אני בכל מקרה לא אוותר על ההנקה בגלל זה. גם רציתי היתייחסות לנושא המוצקים. האם לוותר לו אחרי שהוא לא רוצה ירקות ולהניק אותו? הרבה תודה, אסתר כי בינתיים רק עלייך אני סומכת ותבורכי על השירות המדהים והשליחות שלך לחברה. שירבו כמוך. עילת

I would not be so worried

He almost doubled his birth weight by 6 months. That is what he is supposed to do. hUnger is not his problem. Remember that breast feeding is much more than food for your baby. Try to feed him more often during the day. He may be too busy to eat since there are so many interesting things going on around. Try to go into a room where there are not stimuli to capture his attention. The reason he may be feeding more at night is becuase there is nothing else to do at night.​

עילה1

New member
לגבי המשקל הבנתי אבל לגבי המוצקים

עדיין לא הבנתי. במהלך היום הוא יונק הרבה ובכלל לא מסודר כל פעם שהוא מתלונן הוא מקבל ציציואני מרגישה שהוא יונק מספיק. הוא לא אוכל מספיק מוצקים, על הירקות המעוכים הוא בכלל לא מוכן להסתכל ופירות הוא אוכל כחה. השאלה שלי היא האם אחרי שלא אוכל מוצקים להניק אותו (כי זה מה שהוא רוצה), או להתעקש בדרכים שונות ובגוונים שונים על האוכל. חוץ מזה רציתי לדעת האם כדי לי לתת מים אחרי אכילת מוצקים כי אני רק מניקה ובכלל לא הרגלתי אותו למים. תודה עילת

Answers

If he does not want solids now, then try again in 2 weeks. He will not need water when he is getting solids. all the water he needs will be in the food you make for him. Make sure that you give him foods that are rich in calories, and not just fruits and vegetables, which are not filling nad have very little calories. If he is still breastfeeding he does not need water, and even after that, it is best not to give young children too much water.​

למעלה