קשה לי מה עושים?

גל69

New member
קשה לי מה עושים?

אז הסיפור מתחיל כך, לפני שלוש שנים בעלי עזב את עבודתו והתחיל עבודה אחרת, בקיצור כיום הוא עובד אבל מרוויח משכורת בינונית (לא כמו בעבר) לעומתו אני במהלך שלושת השנים האחרונות פרחתי והתקדמתי בעבודתי ואני מרוויחה יותר מהעבר, הוא רואה שאני מתקדמת לעומתו שהוא מרגיש תקוע קודם אני חייבת שהוא תמיד תומך, עוזר מפרגן, אבל הבעיה נוצרת כאשר הוא חוזר מדי פעם הביתה בדיכאון בלי מצב רוח לכלום ורואה רק שחורות, אני תמיד מאלה שרואים את הכוס המלאה ואומרת לו שיראה גם את הדברים הטובים מה עושים? טוב לסיפור העיקרי היום הוא אמר לי שמחר הוא יצטרך את האוטו(יש לנו אחד) שאלתי למה? (והוא שונא ששואלים למה?) והוא אמר : צריך אמרתי למה כל דבר צריך להסתיר, אי אפשר לספר אלא אם כן יש סיבה שאתה מסתיר? הוא נעלב, נעל נעליים....... ויצא לסיבוב......... אני כבר לא יודעת מה עושים? מי פה טועה אני או הוא? איך מעודדים? איך גורמים לו להיות יותר פתוח? אני חייבת להוסיף שאני מאוהבת בבעלי ואני מאמינה שגם הוא, אבל המצב הכלכלי משגע אותו אוף עזרו לי

ShirShir

New member
אמממ..........

אני לא כ"כ יודעת מה להגיד. אני לא נשואה, אבל נתקלתי בתגובות מסוג אלא מבן הזוג. תהיי שם בשבילו, אל תלחצי על נקודות רגישות, כנראה שמשהו עובר עליו... הם רק שוכחים שאנחנו קיימות ואפשר לשתף אותנו ולא רק להוציא עלינו את המתחים. וגם אל תציקי בשאלות וחקירות, אולי הוא מרגיש הטלת ספק באמינותו? תזכרי שאולי איפשהו קשה לו עם זה שהוא פחות משגשג בקריירה לעומתך.. עצוב לי לשמוע שזה ככה, אבל אל תתנו למצב הכלכלי להרוס את הקשר והתקשורת ביניכם.

יעלעל

New member
שאלה "למה?"

השאלה למה היא באמת מטרידה לפעמים בעיקר כשאחד מבני הזוג מרגיש "נחות" לשני. השאלה למה יתכן שנתפסת בעיניו כמו "למה אתה בכלל צריך את האוטו, אתה הרי לא ממש עובד...". אולי תבררי עם עצמך מה המשמעות של השאלה הזאת מבחינתך ומה מבחינתו. אני למשל שואלת למה כדי לדעת לאיזה כיוון או לאיזה שעות צריך את האוטו ואז אפשר לתאם. אז אפשר לדבר על כך. לומר שאצלך הלמה הוא על מנת .... ולברר מה זה אצלו ואולי כך תוכלו להבין יותר טוב אחד את השני. בעלך נמצא עכשיו בנקודת זמן קשה. הוא מרגיש בוודאי פחות "זכאי" לדברים בבית ויתכן שעלית לו על יבלת. תשוחחו על זה. יעל

בילבול

New member
ואני לא כל כך מבינה משהו

אני לא מבינה את ההקשר בין המצב הכלכלי לסיטואציה שאת מתארת .. שאלת שאלה - הוא נסגר ונהיה קיפוד - בעייה אפשר לדבר על זה.. איך זה קשור למצב הכלכלי ? כשהוא הרוויח יותר כסף והיה "מוצלח" יותר - לא היו לו התקפדויות כאלו ?עכשיו יש יותר ? אני פשוט לא כל כך מבינה..

זה מאוד מאוד קשור

מצב כלכלי מעיק על שני בני הזוג. אבל לגבר יש עוד העיה שבד"כ אין לנשים. האגו הגברי נפגע. הוא כבר לא המפרנס הראשי, הוא לא מוצא את מקומו בעולם המקצועי, אין לו קריירה. ולגבר בד"כ חלק נכבד מההגדרה העצמית שלו וההערכה העצמית זה העבודה והקריירה. לגבר להיות מובטל זה הרבה יותר גרוע מלאישה. אישה לרוב תחשוב על הנטל הכלכלי. גבר יחשוב על איך זה ממצב אותו בחיים והופך אותו ממוצלח ללוזר. ותשובה לשאלה-את יודעת כמה זה קשה לו, אז נסי לא להיכנס לקטעים מהסוג הזה. ואל תשאלי "למה?" אלא הגדירי במדוייק. "האם תחזור עד שעה X כי אני צריכה לקחת את הילד לחוג"? רוב הסיכויים ששאלה כזו לא תפגע בו. ואין ברירה, לכי על ביצים כי הוא נמצא בתקופה רגישה וקשה.

למעלה