קשה לי לדעת

מרב6

New member
קשה לי לדעת

קשה לי לדעת מתי ביתי סיימה לינוק, היא בת חודש וכל פעם אני מרגישה שאני מהמרת שהיא סיימה או לא. מלבד האופציה שהיא עוזבת את השד בעצמה או נרדמת יש עוד צורות שבהן היא יכולה להודיע לי על רצונה? היא תינוקת עירנית ולכן לא נרדמת כמעט תוך כדי הנקה, לפעמים אני מחכה עם הפטמה מעל השפה והיא לא פותחת פה מייד אבל אחרי כמה דקות היא מתעניינת אבל לא פותחת מספיק גדול ולא מצליחה לינוק ואז היא "מתעצבנת" וממש צורחת על השד ובוכה.. אני מתוסכלת כי אני כל הזמן חוששת שהיא רעבה למרות שהיא ישנה או עירנית ורגועה יחסית...

מתי נגמרת ההנקה

שלום, התהיות והתיסכולים שאת מעלה הם בהחלט מובנים, הרי תינוק אינו מגיע עם "חוברת הפעלה" ולעיתים קשה להבין את רצונו. יתרה מזאת, גם בין מבוגרים התיקשורת לא תמיד מובילה להבנה מלאה. התינוקת שלך בת חודש, ועברתן דרך ארוכה וכל יום מגדיל את התיקשורת שלכם. את מציינת כי התינוקת יונקת לפי דרישה (לרוב 8-12 פעמים ביממה) וכי היא רגועה יחסית בין ההנקות. הבילבול שבתחילת ההנקה, יכול לנבוע משימוש במוצץ או בבקבוק. כאשר רק השד מוצא לתינוק (ללא מצצים או בקבוקים) לפי בקשה של התינוק, התינוק לומד לבד שהוא יכול כאשר הוא צריך לקבל את השד והוא יכול לעזוב אותו ללא חשש כאשר צרכיו התמלאו. גם אנחנו לפעמים מגלים כמה זמן אחרי האוכל שאנחנו עדיין רעבים ואכולים יותר, וכל עוד התינוק מקבל הנקה לפי דרישה, מילוי צרכיו הקלוריים מובטחים. לעיתים צרכים בתנועה ומגע מנותבים גם הם להנקה, ושימוש במנשא במקום בעגלה יכול לעזור למלא אותם. בהצלחה,

למעלה