קשה לי וכואב לי...

כרקןמג

New member
קשה לי וכואב לי...

אח שלי ביקש הלוואה דחופה (יש לו ילדה קטנה, קשיי פרנסה מרובים, היסטוריה של הלוואות ללא החזרים). הסכמתי אך בעלי הטיל על כך וטו. אני יודעת שצודק - אך ליבי קרוע: אהבה לאח ורצון לעזור מחד, והידיעה שבעלי צודק מאידך. לא יודעת איך להתמודד - קורע אותי. עיצה כלשהי? תודה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה באמת יעזור לאחיך?

יקירה, ההלוואה הזו תעזור לאחיך כרגע, אבל לכמה זמן? לשבוע? לחודש? אחיך צריך ללמוד לנהל את המשאבים שלו ואת הפרנסה שלו. כל זמן שאת ממשיכה "להציל" אותו בעזרת מתנות כספיות (זה לא הלוואה אם לא מחזירים את זה), את מלמדת אותו להמשיך בדרך בה הוא הולך - להיות תלוי באחרים. את מכירה את המשפט "לתת חכות ולא דגים"? העזרה שלך לאחיך תהיה מאוד משמעותית אם תוכלי לסייע לו לא להיות תלוי באחרים. קשה לומר זאת, אבל לפעמים דווקא כשמגיעים לקצה אנו מגלים בעצמנו כוחות נוספים. האם עד כה התמיכה הכספית שלך עזרה? נראה שלא ממש אם הוא ממשיך להצטרך אותה. נסי לחשוב איך תוכלי לעזור לו ולא על ידי כסף, ואולי יהיו לך רעיונות נוספים.

roykori

New member
עזרה לאח

שלום רב עזרה לאח היא כמובן דבר חשוב , אך מכיוון שאת מתארת היסטוריה של לקיחת הלוואות ואי יכולת לפרוע אותן כנראה שעזרה כספית היא לא הפתרון לזמן ארוך אולי עזרה לטווח ארוך יותר יכולה להיות לשבת יחד (או להיעזר בעזרה מקצועית) ולבנות תוכנית הבראה כלכלית לאחיך, איך ניתן לצמצם הוצאות ולהגדיל הכנסות , לבדוק אפיקי הכנסה נוספים לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות הקשורים להתנהלות הכלכלית של אחיך ומשפחתו

הצפה רגשית מפריעה לנו לעזור

שלום לך
יש פה אדם יקר - אחיך - שכנראה זקוק לעזרתך, וכנראה שלא רק בצורה אחת. וזו שאלה לא פשוטה, וחשובה, איך לעזור ליקרים לנו? העניין הוא, שאם אנחנו מוצפים רגשית, זה מפריע לנו לראות דברים בהגיון, ולמצוא דרכים לעזור. כל סוג של עבודה רגשית שתעשי - לבד או עם אדם נוסף - על הכאב שאת חשה עבור אחיך, על זה שזה "קורע אותך" - תעזור לך, אני חושבת, למצוא דרכים קדימה בתוך המצב הלא פשוט הזה. בהצלחה

למעלה