קשה לי... התייעצות

רוני48

New member
קשה לי... התייעצות

היי, אני בת 19. לפני חודשיים וחצי אני וחבר שלי נפרדנו לאחר שלוש שנים ביחד. הוא נפרד ממני בגלל שעכשיו אנחנו בצבא וכמעט לא יוצא לנו להיפגש, הקשר מאוד דעך וככה גם כשנפגשנו היה יבש ולא כיף.. אתם בטח יודעים איך זה. אחרי שנתיים שהיינו ממש צמודים, בבית הספר, בבית והכל פתאום היה שינוי משמעותי ופשוט לא הצלחנו להתגבר עליו. הפרידה הייתה מאוד עצובה וקשה, שנינו לא כל כך רצינו בה אלא הבנו שאין ברירה.
מאז הפרידה אני ממש שבורה. בשבוע האחרון הגעתי להבנה ולהחלטה שאנחנו חייבים לחזור. אני מתגעגעת אליו. לא למערכת יחסים, לא לקשר באופן כללי אלא לאדם שהוא. אני חושבת שאנחנו מתאימים, ושהיה לנו טוב, ושזה קושי שאנחנו יכולים להתגבר עליו.
אני מאוד רוצה לדבר איתו ולהגיד לו את כל הדברים האלה ושאני אוהבת אותו. הבעיה שאני מאוד מפחדת מזה שהוא כבר לא שם...מה אם הוא יגיד לי שהוא כבר לא אוהב אותי? מה אם יש לו מישהי? אני לא יודעת איך לעשות את זה. יש לי ציפייה נורא גדולה שאני אגיד לו את הדברים והוא יגיד שגם הוא ונתנשק ונתחבק והכל יחזור להיות טוב כמו שהיה ואני אהיה האדם המאושר בעולם. אבל מה אם זה לא יהיה ככה? אני אשבר. אני לא אצליח להתמודד עם זה. עד כדי כך שאני לא יודעת אם שווה לי לקחת את הסיכון.
בזמן שעבר מאז שנפרדנו דיברנו פעמיים - בימי ההולדת שלנו כשהתקשרנו להגיד אחד לשני מזל טוב, אלה היו שיחות נחמדות כל אחת כמה דקות, התעדכנו מה קורה. עוד פעם אחת התקשרתי כדי לשאול מה שלומו, הוא היה באמצע משהו ואמר שיחזור אלי והוא לא חזר. כמו שאני מכירה אותו, יכול מאוד להיות שהסיבה היא כי קשה לו והוא רוצה להשתחרר מזה ולהמשיך הלאה ולכן הוא מעדיף כמה שפחות לדבר. אבל אולי זה פשוט לא מעניין אותו יותר? אני באמת לא יודעת.
מה אתם אומרים? מה אני צריכה לעשות?
קשה לי... זה פשוט לא יוצא לי מהראש. אני כל הזמן כבר מקלידה הודעה שאני רוצה שניפגש ונדבר ואז מוחקת..... אני רוצה לשמוע את דעתכם

Ani Ldodi

New member
תתרחקי

וכמה שיותר מהר. הייתה לך תקופה יפה איתו ואת הזיכרון היפה הזה שעכשיו הוא מעציב,תשמרי לך בלב. לפעמים מאמינים שאם נכנסים לסיבוב שני הכל יחזור להיות בסדר,אבל הכל נהיה מרוח עד שכבר נמאס וזה כבר מגעיל. ואז האהבה נעלמת. עד כמה שזה הזוי אני מאמינה שיש ידיים שפועלות שם למעלה על מנת לחבר שני חצאים. אז אם זה צריך לקרות זה יקרה כך או כך. לבבות ופרפרים ברקע.

פרח בר22

New member
התרחקתי הכי שאפשר

אבל הרגשות תמיד ממשיכים ללוות אותי לאיפה שאני לא הולכת.....

תודה על המילים היפות והתקווה שהכנסת לי ללב :)

The Heretic

New member
הזמן מרפא את הכל...

יש אנשים שקשה להם לשחרר, אבל הזמן מרפא הכל ואם לא מרפא אז מאזן ואם לא מאזן אז בצורה שאפשר להמשיך לחיות עם זה. כמובן שיש דברים הרבה הרבה יותר גרועים מלב שבור... אבל נשמע שאת במצוקה.
מה שכן אם תחליטי בכל זאת לכתוב לו לפני שאת מפילה עליו את כל געגועיך ואהבתך אולי הוא בכלל לא מעוניין בה ואולי גם לא זקוק לשום שביב של קשר איתך אז פשוט תתחילי בשלום תראי איך זורם לאט לאט, אל תפילי עליו את ההיסטריה שלך. גם אם את מרגישה ככה. וכמו שאמרה מעלי מצטרפת אליה בקשר לאמונה שמסדרים למעלה דברים.

ivgy1980

New member
אסור להיות בקשר עם אקסים

לא בטלפון ולא באינטרנט, בוודאי שלא במציאות. רחוק מהעין - רחוק מהלב. ככל שתתרחקי, כך תתקדמי.

Aיש

New member
השאלה היא אחת ופשוטה

מה את חושבת שיהיה שונה הפעם. אז אני קודם אגע בזה ואחרי זה אם עדין את חושבת שזה רעיון טוב אולי אפשר לגשת לאיך.

מהתאור שלך אני מקבל רושם שהיית עם אדם שהיה לך טוב איתו, שהסיטואציה יצרה מצב שהקשר דעך. הנקודה היא שהסיטואציה עדין קיימת, מה שאומר שלחזור להיות ביחד באותם תנאים סביר להניח שיוביל לאותו מקום. אם יש דרך לשנות את המצב אז אולי יש לזה סיכוי. כלומר אם את יודעת מה הייתה הבעיה בקשר (קרי לא נפגשים מספיק, אין זמן איכות ורומנטיקה ביחד וכו') אז את צריכה לדעת שאת יודעת איך לפתור אותה אם תחזרו להיות ביחד. אחרת זו נועד לכישלון.

מה לעשות אם להגיד את האמת אהבה זה לא תמיד מספיק

אם את רואה דרך תשרשרי ואז נדון בחלק של איך, ובכל מקרה קל ובטוח זה לא הולך להיות

רוני48

New member
כן

אני מרגישה שאני רוצה לחזור ושאני יודעת לפתור את הבעיה. אז...איך?

Aיש

New member
טוב אז ניגש למלכאה

אבל יש כמה דברים שצריך להבין קודם, ונתחיל בהערכת סיכונים:

יש סיכוי מאוד גדול שעם כל הכוונה הטובה לחזור לקשר לא יצליח. כמו שכתב יכול להיות שהוא עם משהי, יכול להיות שהוא כבר שינה פאזה.
את צריכה להבין שהסיכוי שתפני אליו, והכל יסתדר בשניה הוא הפחות סביר. גם אם זה יצליח הסביר זה שזה יהיה תהליך אז אין מה לצפות למקרה קסם.
והכי חשוב! - את חייבת להיות מוכנה גם למקרה שזה יכשל! זה אולי יהיה מאוד קשה אבל את חייבת להבין שזה יכול ואף סביר שזה יקרה. ולהיות מוכנה לזה, לא להכנס לדיכאון או לחשוב שזה סוף העולם. אם זה היה נועד לקרות הייתם חוזרים ואם זה לא קרה אז כנראה שזה לא זה.

עכשיו לאיך - זה פשוט למדי כנראה, לדבר ולהגיד את מה שאת באמת חושבת. עדיף להפגש (עם עדייפות למקום נטרלי כדי לא ליצור לחץ) ולהגיד את האמת. מה את מרגישה, מה את חושבת שגרם למצב, ואיך את חושבת לשפר אותו. זה לא מישהו שרק הכרת, אם האהבה עדין שם, ויש מצדו רצון לחזור, והוא יאמין שמצב ישתנה, זה אמור לפתור את זה. אחרת תהיה לך תשובה חד משמעית, ותצטרחי לקבל אותה כסגירה.

בקיצור אני אאחל לך בהצלחה,
ושוב אגיד לך, קחי את זה למקום הנכון, פרידה זה אף-פעם לא סוך העולם.

היי יקירה...

קשרים שמתחילים בגיל צעיר, צריכים "לשרוד" הרבה במהלך השנים בשביל באמת להצליח ולהחזיק מעמד.

בגיל 16 הכל ורוד, יפה , ומבטיח... אבל אז מגיע הצבא, הלימודים, והחיים האמיתיים שמביאים איתם את הבגרות.

בגדול גם קשר שבו מתראים פחות, וקצת קשה אמור להחזיק מעמד אם 2 הצדדים מעוניינים בזה, נראה שאצלכם את אולי החזקה יותר, ואילו הוא מעדיף לוותר.

את חייבת להבין שאם את מחליטה לנסות לחזור אליו, לפני שאת מנסה את צריכה להבין שתצטרכי להתמודד עם כל תשובה שתגיע... אחרת אל תנסי כלל.

בין אם זה תשובה חיובית מצידו, וגם אם לא, וגם אם הוא עם אחרת וכו', כלומר תצטרכי להיות מאד מאד בוגרת, להבין שכנראה התשובה שלו תהיה שלילית.

לדעתי האישית עדיף לך פשוט להבין שאתם פרודים, שהוא כנראה לא באמת שם איתך בקשר אם אפילו לא חזר אלייך, ואולי הוא מעדיף את המרחק.

את מתקשה עם הפרידה וזה מובן... גם הגעגוע שלך מובן, אבל הוא לא איפה שאת.

אז או שאת נותנת לו את הזמן והמרחק ולוקחת את הזמן בשביל להמשיך הלאה, או שאם את מנסה, תקחי בחשבון שאולי לא תאהבי את התשובה.

למעלה