קשה לו להפרד מהחופשה

מיכל931

New member
קשה לו להפרד מהחופשה

לילד שלי (פידידון בן 7, בכיתה א') קשה מאד להיפרד מהחופשה. הוא כבר מצהיר שאינו רוצה ללכת מחר לבית הספר. יש לציין שתמיד היה לו קשה עם מעברים, שינוי בשגרה וכו'. אך השנה קצת יותר, אולי בגלל המעבר לבית הספר. האם מישהו כאן נתקל בקושי כזה עם הילד שלו? אשמח לעצה כלשהי.

תגיד, יש ילדים שכן שמחים להפרד מהחופשה?

רוב הילדים היו מעדיפים להמשיך עם החופשה, ואני מבינה אותם לגמרי. גם לי ולבן שלי קשה להפרד מחופשה. אין מה לעשות.

dina199

New member
יש הבדל בין הצהרה לבין מעשה.

יכול להיות שההצהרה שלו זו הדרך שלו להכין את עצמו לשינוי ולחזרה וכך הוא מעבד את המעבר הצפוי. האם הוא הולך בלי בעיות אפילו אם הוא מתלונן ? האם קרו לכם מקרים שלשאלות שלכם ענה 'לא' אוטומטי ואחרי זה הוא התרצה ?

מיכל931

New member
למזלנו הוא בסוף הלך לביה''ס!

כבר חששתי שהוא ינסה לממש את האיום שלו- ולא ילך. כי כבר היו מקרים בגן, שהוא סרב בכל תוקף ללכת בימים מסויימים אחרי חופשה. אחרי כמה שיחות מוטיבציה ושכנועים, זה נגמר בשלום והוא הגיע לביה''ס. אולי הוא התבגר קצת...

טיפ קטן

סוף סוף שאלה שפויה פה.....
אני הייתי ממליצה על הכנת אלבום חוויות, הרבה פעמים ילדים נהנית לחזור לעיין בתמונות ומזכרות מהפעילויות שעברו בחופשה, ונהנים להביא אותם לגן/ ביס. זו גם הזדמנות לעבוד על שיתוף בחוויה! גילי

arana1

New member
רק "אנשי מקצוע" מוסמכים לקבוע מה זה שפוי

זה הרי חלק ממה שכל כך מטורף ומטריף בחברה

galitkm

New member
ברור. יש שפויים ויש מי שלא

ומי שקובע מה שפוי ומה לא הוא מן הסתם שפוי. מה מטריף בזה? הרי אם אחד מהמשתתפים האוטיסטים היה אומר כאן משפט כזה כאן מיד היו נעלבים ובצדק והוא היה חוטף על כמה שהוא חסר רגישות כי זה פורום תמיכה ומה הוא מכליל על כל משתתפי הפורום שההודעות שלהם לא שפויות ועוד ועוד.

למעלה