קשה להאמין

Rock n Punk

New member
קשה להאמין

אני רואה כל מיני דברים שקרו כמו משה רבנו שהנהיג את עם ישראל 40 שנה במדבר ועשה טעות אחת קטנה ומה העונש שלו? למות כמו כלב בסוף בבושת פנים מחוץ לארץ המובטחת שמגיעה לו יותר מלכל אחד אחר,השואה וכל האנשים שמתו,מקרים שכתובים בתנ''ך כמו המקרה עם הנביא שהילדים צחקו עליו ובגלל דבר כזה הוא התעצבן וקילל אותם ואז או שהוא בזכות הכוח שלו כנביא או ה' מוציא דובים מהיער שקורעים אותם לגזרים

פשוט דברים שלא נתפסים בראש

אני לא יודע איך להגדיר את עצמי אדם מאמין או לא אני שומר כשרות אני עוזר לאנשים והצלתי חיים לא פעם אחת אני רוצה להאמין אבל זה לא קל

אני לא בא חס וחלילה לשנות פה אף אחד ולא להשפיע לרעה פשוט קשה לי להבין איך כל כך הרבה אנשים חוזרים בתשובה ואם החלק הגדול מודע לדברים האלה? יכול להיות שחלק אלה אנשים מעורערים נפשית שהחזירו אותם בתשובה? אני רק שואל לא קובע כלום

אני לא שונא אף אחד אח של אמא שלי הוא רב גדול בצפת ככה שזה בא רק מתוך סקרנות לשאול
איך אפשר להאמין ככה? אני רוצה אבל לא מצליח ...

תגובה

זה לא נושא הפורום אבל ניכר מדבריך שאתה שואל באמת כדי לדעת ולא להקניט אז נענה לך, ואם תרצה תוכל להמשיך עם אחד מאיתנו במסרים אישיים שם מקום שיחות מסוג זה.

אתה קצת מחסיר פרטים , מוסיף ומשנה ולכן אתה מגיע לכאלה מסקנות, אהרון הכהן אח של משה רבנו רצה מאוד למות כמוהו, כי משה רבנו מת "על פי ה' " במיתת נשיקה שהיא כדברי חז"ל המוות הכי קל ונעים שיכול להיות, ועוד התורה אומרת את זכותו של משה רבנו ששאר בני אדם נקברים על ידי בני אדם ומשה רבנו נקבר על ידי הקב"ה בכבודו ובעצמו שנאמר "ויקבור אותו בגיא".
ועוד אמרו חז"ל , על השאלה "ומפני מה נסתתר קבר משה מעיני בשר ודם?" משיב המדרש כי מקום קבורתו של משה לא נודע כדי שעם ישראל לא יוכלו לבוא לקברו ולבקש ממנו לבטל בתפילתו את גזירות החורבן והגלות, שכן במקרה זה הייתה תפילתו של משה מבטלת את רוע הגזירה - "מפני שחביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם"

לכן משה רבנו מת ונקבר בצורה הכי טובה ומכובדת שיכולה להיות ומקום קבורתו נסתר מהסיבה הנ"ל.

הסיבה שהוא לא נכנס לארץ אולי בעינייך היא דבר קטן אבל זה כבר חשבונות של הקב"ה ואצלו זה דבר גדול כי זה נוגע באי קידוש ה' זאת אומרת מעין חילול ה', העבירה הכי גדולה בתורה יותר מגילוי עריות שפיכות דמים ועבודה זרה, לכן אולי זה היה כל כך חמור, ועוד חשבונות שמיים שלא תפקידנו להתעסק בהם.

מה שהיה עם הנביא אני לא קראתי על זה פירושים אבל אתה מוזמן לקרוא את דברי חז"ל וכך תבין [כמו בכל דבר, דברי חז"ל הם המיישבים את הדברים ולא הקריאה היבשה שלנו או המורה לתנ"ך בתיכון].

לעניין השואה תראה פה:
סרטונים:
http://www.hidabroot.org/reg/MediaDetail.asp?MediaID=9254

https://www.google.co.il/url?url=ht...ן+יצחק&usg=AFQjCNGtmbC6kRenQfk3ALqnKV3OB030SA

http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111163
http://www.hidabroot.org/ArDetail.asp?BlogID=111573

אופירA

New member
מנהל
הקושי שלך נובע מטעות

אתה לא רואה אלא קורא בטקסט התנ"כי, ומבין מה שאתה מבין, אבל לא מה שהתכוון הטקסט התנ"כי לומר.
התורה שבה אתה קורא ניתנה יחד עם תורה שבע"פ, שתפרש את דבריה ותוסיף מידע עליהם, באמצעותו מתגלה תמונה גדולה ורחבה הרבה יותר, של אמת עמוקה ענקית.
אין ביכולתנו לראות את כל התמונה בלי שיהיו לנו כל הפרטים ומרחק צפיה מספיק.
לכן יש ללמוד את התורה בצורה מסודרת עם מפרשים, כדי להבין מה כתוב בה.

ואז, ממילא אין ללומדים שאלות לגבי משה רבינו, לגבי הנביא, לגבי כל מה שלא נתפס לך, כי הדברים מובנים בהחלט, ומלמדים אותנו את תורתו של הקב"ה ואת הדרך אשר ראוי ללכת בה, לפרטי פרטים.
כיוון שאם קוראים את התנ"ך סתם כך, חושבים שזה איזה ספר היסטוריה. אבל התורה לא ניתנה לעם ישראל בשביל שיהיה להם ספר זכרונות היסטוריים, אלא ניתנה להם כספר הדרכה להתנהגות. ועפ"י המסופר, לומדים את ההתנהגות הנכונה ואת הנהגותיו של הקב"ה. ובשביל זה צריך את 2 התורות שניתנו בסיני - זו שבכתב וזו שבע"פ.

manew

New member
בהמשך לקודמי... ולגופו של עניין

שאלת על משה ועל הנביא (שהיה כמובן אלישע, תלמידו הגדול של אליהו הנביא, שעליו אומר הזוהר שהוא מלאך ה' ממש), ובעצם שתי שאלותיך נובעות מאותו מקור - הפער הקיים בין הדרך בה אנו רואים את העולם לדרך בה תורתינו הקדושה מלמדת אותנו לראות אותו...

כאשר אנחנו מסתכלים על הנביא אלישע אנו רואים רק כמה נערים מסכנים שאיבדו את מקור פרנסתם בשל מעשי הנביא - ובמר נפשם קיללו את הנביא.
כאשר אנו מסתכלים על משה אנו רואים אדם שבמשך עשרות שנים מסר את נפשו ואת כל כולו למען עם ישראל ובסוף לא קיבל את מבוקשו בשל טעות פעוטה.

ואולם התורה מלמדת אותנו להסתכל על ההשלכה הרחבה יותר שהמעשה גורם - משה הכה את הסלע ברגע קריטי ביותר -דיבור אל הסלע באותו רגע היה מטביע ומטמיע עמוק בליבותיהם של כלל ישראל אמונה איתנה וחסרת פשרות בבורא העולם, דבר שהשפעתו
היתה ניכרת לדורות רבים, ועד לדורנו.
את כל זה איבדנו בשל אותה 'טעות קטנה' של משה.
וכעת מובן שבהחלט ישנו איזון בין חומרתו של החטא לבין עוצמת העונש, בנוסף - במצב העיניינים שנוצר כניסתו של משה לארץ הייתה יוצרת יותר קלקול מאשר תיקון -אשמח להאריך ולהסביר זאת במסר אישי.
וכל זאת לפני שאנחנו מציינים שכל פרט בדרך מיתתו ובמקום קבורתו של משה היה נעלה ומרומם מכל מיתה שאנו מכירים, ומחושב עד הפרט הכי קצר כדי שעם ישראל לדורותיו ירוויח מהדבר את המירב האפשרי - וכמו שכבר רמזו קודמי.

באותו אופן מבואר סיפורו של אלישע והנערים - אנחנו מדברים על ימים ספורים לאחר הלקחו של מנהיג קדוש, שמסר נפשו על עם ישראל, והטבע כולו היה כפוף לרצונו! זהו כמובן אליהו הנביא שממש בפסוקים שלפני זה עלה בסערה השמיימה.

באותם רגעים אלישע נשלח למלא את מקום רבו ולהתחיל להנהיג את העם.
עם ישראל נמצא ברגע קריטי - אם הנהגתו של אלישע לא תתקבל העם ישאר כצאן ללא רועה, וכאן עושה אלישע נס ראשון וממתק את מימי העיר יריחו שיהיו ראויים לשתיה.
כאשר דבר הנס הולך ומתפרסם הולך ומתבסס מעמדו של אלישע
וברגע הקריטי הזה באים אותם הנערים ומבזים את אלישע!
מעשה זה מלבד שהיה חמור בפני עצמו - היו לו השלכות עמוקות על כל אותו דור והדורות שאחריו - האם תהיה הנהגה רוחנית חזקה לעם או לא...
ועל כן היה חיוני להגיב עליו במלא החומרה!
(לעיונך - המלכת רחבעם בן שלמה, שרואים בה כמה קריטיים הרגעים הראשונים לביסוס השלטון, וחיי ירמיהו הנביא - שרואים שלא כל מי שביזה נביא נאכל ע"י דובים - אלא רק במקום שהיה קריטי ביותר)

מתוך הבנה זו - שארועים ומעשים נמדדים במבט מעמיק ומקיף מהרגיל - נוכל בזהירות לענות גם על עוד מספר אירועים תמוהים לכאורה בתנך.

לגבי השואה - ראשית, האדם נברא עם יכולת לייצר רוע, ובשואה האדם הביא את יכולתו זו לשיא, אני לא מבין למה מאשימים בזה את בורא העולם כאשר האשם היחיד בכך הוא היטלר וחבר מרעיו.
ואם תטען מדוע ה' לא מנע את המעשה אענה ואומר שבוודאי במבט מעמיק ורחב יותר מכדי שאנו מסוגלים כיום נראה את עומק כוונתו הטובה של אבינו שבשמיים!

לגבי אותם שחזרו בתשובה - נראה לי שיותר סביר לומר שהם הושפעו מעומק האמת שבמבט התורה על עולמנו, עומק שנגענו בו קצת בשורות אלו.
זה נראה יותר מאשר להאשים רבים כל כך בכך שהם מעורערים נפשית...

אם לא נענו שאלותיך, או אם ישנם אחרות אשמח לנסות לענות כאן או במסרים

שבת שלום לך יהודי יקר!

Rock n Punk

New member
קודם כל

תודה רבה לכולכם על כל הפירוש לשאלות נראה לי שהחכמתי קצת יותר אחרי הקריאה של הדברים חלק הסתדר וחלק לא,אני עדיין לא מסכים בקשר לשואה אתה לא יכול להסכים עם כזה דבר לא שכל המשפחה של סבא שלך היתה מעורבת בכל הסיפור הזה והוא בעצמו בקושי ניצל שהצליח לברוח ברגע האחרון מהרכבות של אותו השטן הזה והאנשים שלו ימח שמם ושם זכרם

אני חושב שאם לא עצר את השואה יכל לפחות לעצור אותה באמצע ולא לתת לכל זה להגיע למספר זוועתי שכזה של שישה מיליון יהודים ילדים זקנים ומשפחות שהופרדו אלה דברים שלא נתפסים

עדיין...

I S A A K

New member
ועם אוכיח לך שהקב''ה

התרע מראש על השואה,לא יהיו לך ספקות יותר?

לא יכולה להיות הוכחה אמיתית

מסיבה פשוטה, רוב גדולי ישראל לא הבינו את ההתראה.
כל התראה שאפשר להבין אותה רק בדיעבד אינה התראה

בכלל, מה ה"הוכחה" הזאת מנסה ללמד?
שהקב"ה קיים? - לשם כך לא צריך להוכיח כלום.
שהוא לא רצה בשואה? - עובדה, השואה קרתה.

אין לגדולי הרבנים הסבר טוב למה היא קרתה בדיוק כפי שלאיוב לא היה הסבר ליסוריו.
הידעת דרך נשר בשמים? אנחנו לא מבינים הכל!

אופירA

New member
מנהל
ההתראה כתובה בתורה, מלפני אלפי שנים

התורה הודיעה במפורש מה יקרה לעם ישראל, אם יסרב לקיים את חובתו כעם קדוש לאלוקים.
יש פירוט רחב של מגוון תופעות מזעזעות שייגרמו עקב התעקשותו של עם ישראל למרוד באלוקיו ולהישען על כוחו של האדם.
בפרשת התוכחה ובפרשות הקללה והברכה - הכל מופיע וכתוב.

רק זוועות גלות מצרים לא נגרמו כתוצאה מכך שעם ישראל סירב לקיים את חובתו לאלוקים, אלא עוד לפני שעם ישראל התוודע לתורה המודיעה לו את חובתו לאלוקים.
מטרת זוועות גלות זו היתה שעם ישראל יבין היטב איך נראה עולם ללא תורה, ולמה מאוד כדאי לקבל את התורה ולקיים את מצוותיה, גם אם זה קשה. האלטרנטיבה קשה הרבה יותר.
זוועות השואה הן וורסיה מודרנית של זוועות גלות מצרים, ולא משהו עוצמתי יותר. זה אותו רעיון בערך.

לאורך כל ההיסטוריה מאז מתן התורה לעם ישראל, הם קיבלו תזכורות איך נראה העולם כאשר הם מחליטים שהם לא רוצים להתנהל עפ"י מצוות התורה, ומה גורלם כעם המסרב להתנהג כעם קדוש לאלוקים. מה קורה כאשר לא אלוקים מנהל אותם, אלא עם זר.
התמונה תמיד היתה אותה תמונה, בשינויים טכניים קלים בלבד.

אופירA

New member
מנהל
כמו שחלק מהשאלות הסתדרו לך לאחר הבנת התמונה

כך גם השאלות שלא מסתדרות לך יוכלו להסתדר לאחר שתבין את התמונה. וגם אם הן לא יסתדרו כי לא יהיה מי שיוכל לתת לך את התמונה המלאה, עדיין יסתדר לך שלא כל תוכנית אלוקית אפשרי לאדם לראות את התמונה המלאה, ויש בהחלט כמה רבדים שהאדם לא יכול לראות ולהבין, אלא רק כאשר יגיע לעולם הרוחני, שבו הוא לא מוגבל בגבולות החומר.

אין שום בעיה להאמין באלוקים כאשר שכלנו אינו מסוגל לתפוס את כל כוונותיו ותמונת תוכניתו הגדולה. להיפך - כיוון שהקב"ה ברא את העולם המופלא ומורכב כל כך, באופן שאדם לא מתחיל לראות את התמונה הכללית של בריאת העולם גם אחרי אלפי שנות לימוד ומחקר מדעי, הרי שהגיוני להבין שאותו אלוקים יוצר תכלית אלוקית שתמונתה גדולה מכושר הבנתנו וראייתנו אלף מונים, ואיננו יכולים להבינה.

לכן אין קושי להאמין בטוב האלוקי גם כאשר קשה לעשות זאת בגלל חוסר יכולת להסכים לתמונה החלקית שאתה רואה באירועי השואה ובהשלכותיהם לגבי בני משפחתך.
ובוודאי שאין תבונה בניסיון לתת לו הצעות ייעול שונות העולות על דעתך, שכן במה השואה פחות נוראה אם לא הלכו בה 6 מליון יהודים אלא פחות? אם אינך מבין את התכלית של המציאות שמכתיב אלוקים בעולם הזה, כיצד אתה יכול להציע לבצע אותה באופנים אחרים (שיותר מתקבלים על דעתך משום מה)?
הרי אם אלוקים לא מנע את השואה, היתה לו סיבה. אז אותה סיבה משמשת לכך שהוא לא מנע אותה גם חלקית - באופן שהצעת. כי הוא יכול למנוע הכל, אז למה להציע שהוא ימנע רק חלקית?

אני יכולה לשבת בשיעור פיזיקה באוניברסיטה, לא להבין חלק מהחומר הנלמד, ובכל זאת להאמין שהמרצה לפיזיקה הוא הסמכות של הידע בפיזיקה, והוא יודע מה שהוא אומר ולא מבלבל את המוח, רק כי אני לא הבנתי חלק מהחומר.
לכן אני יכולה לא לתפוס חלק מהנהגת האלוקים, לא להבין אותה ולא להרגיש הסכמה איתה, ובכל זאת להבין שהוא האוטוריטה בעולם, הוא ברא את העולם עפ"י תוכנית רחבה שלא את כולה אני יכול להבין ולראות, ושהוא יודע מה הוא עושה גם אם לא הבנתי חלק מהחומר.

למעלה