קשה ולבד לי

bodeda1

New member
קשה ולבד לי

אני מרגישה בעיקר בזמן האחרון שאני נזכרת יותר ברגעי הנטישה הרבים של הורי. בעיקר של אימי. אני לאט לאט מבינה מה שלא נתתי לעצמי להבין כל השנים כמעין מנגנון הגנה. אני מבינה שמעולם לא היו הורים שלי. ואני מעולם לא הייתי שלהם וזה כואב. אני נשואה לאישה נהדרת. אישתי היא אישה תומכת ואוהבת, יש לנו מערכת יחסים נהדרת, אבל גם לה יש חסרונות כמו לכולם והיא שונאת לראות שהעבר שלי נוגע בי. אם היא רואה שאני מדוכאת או נזכרת, חוזרת על דברים בעבר עם משפחתי... היא ממש כועסת. היא לא מצליחה להבין למה לא להניח לעבר וזהו. "יש לך חיים כאלה טובים עכשיו ולעולם לא מאוחר לחוות ילדות מאושרת, כמה שנים את מתכוונת לשקוע בזה? כאילו שאת נהנת מהדיכאון" היא אומרת. היא צודקת. אני בהחלט נהנת מחיי עכשיו אבל הילדה בתוכי מרגישה נטושה, לא אהובה, ולא משנה מה, היא מרגישה בודדה. אני בכלל לא בן אדם דכאוני. אני נהנת מהחיים מתפתחת וגדלה (לצערי גם לרוחב...). אבל לפעמים דברים מזכירים לי את החוסר שלי. לא משנה כמה זמן עובר. אני מרגישה שזה לא משהו שאישתי יכולה לגעת בו. או לרפא. אבל לצערי היא גם לא יכולה להבין או לקבל. אז בנוסף לתחושות הקשות שאני נושאת איתי והבדידות שהיתה עוד מקודם נוספת תחושה שאני לגמרי לגמרי לבד. שלא תטעו. כמעט בהכל אנחנו ביחד. אבל התחושה בפנים לא משתנה.

bodeda1

New member
טוב כנראה שבאמת אני לבד

תודה על התגובות פעם שעברה כשכתבתי. הן באמת חיזקו אותי ועזרו לי. מקריאת ההודעות כאן הבנתי שזה יותר מקום לבנות שאבדו את אמן הגשמית, כך שאני מבינה את זניחות הודעותי. תהיו חזקות ואני אמשיך בחיפושי לבית אינטרנטי שיקבל אותי ואהייה שייכת בו. תודה לכולם ובהצלחה. בודדה1

שלום לך בודדה

שימי לב שאפילו הניק שבחרת לעצמך מעיד על הבדידות שאת נותנת לה מקום נרחב בחייך... אולי כדאי לנסות ולשנות את הדברים לפחות בגישה אחרת או בניסיון לראות זווית אחרת בחיים. את מעידה על עצמך שיש לך בת זוג תומכת ואוהבת, ומערכת יחסים נפלאה. יחד עם זאת, לדברייך, היא לא מוכנה לקבל את החזרה שלך לימים עברו ואפילו כועסת. אולי קשה לה עם זה? אולי קשה לה לראות שאת סובלת? ואולי היא לא יודעת איך להתמודד עם הדברים... האם ניסית להבין למה היא לא מקבלת את הרגשתך זו? האם טיפלת בנושא עצמו בטיפול כלשהו? האם ניסית לעבוד על הדברים עם עצמך בדרך כלשהי? אני נוהגת לומר שאם יש לך את עצמך את לא לבד, אבל בהחלט יכולה להבין את הרגשת הבדידות שלך. לעיתים קרובות אנחנו יכולים להיות מוקפים בהמון אך ההרגשה היא של בדידות, ואולי הגיע הזמן לחפש מאיפה זה נובע ולטפל בכך מתוך מטרה לשנות. אין לי מספיק נתונים כדי לייעץ מה לעשות, אך מכאן יכולה לחשוב רק על כך שעלייך למצוא דרך להתחבר אל עצמך וללמוד לראות את הדברים מזווית אחרת וזאת את יכולה לעשות כשתתחילי לטפל בדברים. צר לי שאין לי תשובות מספקות יותר או רעיונות גדולים איך לשנות את ההרגשה. דבר נוסף, לפעמים יש צורך לחשוב על הדברים כדי לענות תשובה שתהיה ממצה ומועילה, ולא תמיד זה בא בצורה של שליפה מהשרוול, לכן קורה והודעה "ממתינה" קצת... צר לי אם הרגשת בודדה גם כאן... מקווה שבינתיים הרגשתך השתפרה קצת.

iuiuiui

New member
לבודדה

גם אני כמוך , עם אם ללא אם, מנסה להתקבל לקומונה חיבוק של אמא. לדעתי זה מאוד קשה להיות בפורום של ללא אם יחד עם אם ללא אם, הראשונות זוכרות ועצובות בשל החוסר בטוב, השניות כואבות כי קשה להן להזכר במשהו טוב, באיזשהו מקום ידרכו אלה על אצבעות אלה או להפך. למה לא לעשות מחיבוק של אם פורום נפרד? מחכה לתשובת קבלה לקומונה. ושיהיה לכן כוח כי לי כבר אין.

ואולי

הגיע הזמן להפסיק להילחם בתחושות. זה מה שאת מרגישה, אז זהו. לתת לזה להתקיים ולהמשיך לחיות יחד עם זה את חיי האהבה והביחד. אולי אם תרפי מהעיסוק בלבד ( ותוך כדיי שאני כותבת לך אני חושבת גם על עצמי כאחת שמתקשה להרפות ולקבל את התחושה הזו, ואני לעומתך מרחיקה בני זוג), אולי אז נוכל לקום יום אחד ולהרגיש מבפנים את החיבוק. עצם זה , שנתת למישהי להיות כל כך קרובה אלייך, זה המון!! זה אומר שקיימים בך יותר מנצוצות של תחושת יחד. תרשי לעצמך, מגיע לך, פשוט מגיע

bodeda1

New member
מנסה להסביר

אני גם לא מתעסקת כל הזמן או חיה בכאב ובדידות. מצטערת אם השתמע לא זאת היתה הכוונה. כשאמא של אישתי מתקשרת לאישתי ומביעה אהבה בדרכה ומוכיחה אכפתיות בדרכה, מידי פעם זה פשוט נחמד לראות אבל לפעמים זה צובט וקשה. כשאני רוצה פתאום להתקשר ל"אמא" ולהתגאות במשהו שהצלחתי בו ואין אמא כזו להתקשר אליה אז צובט לי.... אישתי היקרה מעודדת ומנחמת והיא שם בשבילי ואני בשבילה. רב הזמן אני חיה את חיי הטובים יש לציין (גם מקצועית וגם זוגית). אבל לפעמים בתקופה פחות טובה קורה שהצביטות האלה יותר תכופות ויותר כואבות. אני לא ילדותית קטנה שאומרת "תודה אבל לא תודה" על הפורום. אני נהנת לקרא אצלכן בפורום, פשוט אני מרגישה שאכן יש חפיפה בחלק מהחוויה אך לחיות עם אם אך בלי אם אחרי התעללות רגשית זו חוויה מעט אחרת. מקווה שהובנתי. מצטערת אם לא הסברתי את עצמי נכון

אין לך מה להתנצל

מכיוון שמדובר בפורום, שהמוקד בו הוא הכאב, עולה גם בי לפעמים תחושה שאני נשמעת כמו האדם הכי אומלל על פניי האדמה. אבל אני מעריכה שבאי הפורום יודעים או יותר נכון יודעות שלרוב ההגעה לכאן היא לשם וינטאלציה רגשית.. אין לי ספק שהקושי של אובדן אמא שחייה שונה מאובדן אמא שמתה ויחד עם זה הצביטה הזו בלב של " לו רק יכולתי להרים אליה טלפון.."כואבת לכולנו גם יחד. תמיד יהיו ימים שהצביטה הזו מעודנת ונוגעת בעדינות בנו, ויחד איתם, בטח לקראת החגים, הצביטה הזו זועקת.. ולא לפחות ממרומם של "חגיגות" ה-5 שנים, היא כנראה לעולם לא נעלמת. מצטרפת לייעוץ שסקלי מציעה לך ולאישתך. ימים של חיוכים לרוב,
לימון

היי בודדה.

צר לי על התגובה המאוחרת מעט, לא תמיד אני זמינה לרשת. מבינה את התחושה שאת מרגישה לעומת אשתך, כאשר היא לא מקבלת אותך בשעת הכאב. לעתים, הסיבה היא פשוט ש"זר לא יבין שאת". ותעים, זה נובע מהקושי שהפרטי של אחרים להתמודד עם כאב, ולכן הם עצמם אינם עושים זאת, ומצפים גם מסביבתם לא לעשות זאת. דרך התתמודדות שלה, אינה בהכרח דרך התתמודדות שלך. לסיום, אינני יודעת איזה "פלח" מ"עוגת החיים" שלכן כרוך בתחושות הכאב שלך. ייתכן שרוב זמנך את נתונה בכאב ובעצב, ולכן זה מקשה על זוגתך. אינני מכירה אותך, ולכן אני מעלה את זה בתור שאלה, שכדאי שתבדקי עם עצמך. איחוד ציינה כאן את הבחירה שלך בניק "בודדה", וייתכן שזה אכן מעין "מצב קיומי". במידה שזה אכן בהמצב, בלי קשר לזוגתך אני מציעה לך לגשת לטיפול. כי איכות החיים שלך וההרגשה הפנימית שך היא במקום הראשון מבחנתי, בלי קשר לאף אחד אחר. מגיע לך להנות מאיכות חיים טובה, ואם חייך מלאים סבל, יש לך אפשרות לקום ולטפל בעצמך. אם הפלח הוא לא גדול, ייתכן שהקושי הוא שלה או של התקשורת ביניכן, וגם זה שווה בדיקה, ואולי אפילו ייעוץ. שוב, אני בעד לקחת אחריות על איכות החיים שלנו. שולחת לך חיבוק.

bodeda1

New member
מנסה להסביר

אני גם לא מתעסקת כל הזמן או חיה בכאב ובדידות. מצטערת אם השתמע לא זאת היתה הכוונה. כשאמא של אישתי מתקשרת לאישתי ומביעה אהבה בדרכה ומוכיחה אכפתיות בדרכה, מידי פעם זה פשוט נחמד לראות אבל לפעמים זה צובט וקשה. כשאני רוצה פתאום להתקשר ל"אמא" ולהתגאות במשהו שהצלחתי בו ואין אמא כזו להתקשר אליה אז צובט לי.... אישתי היקרה מעודדת ומנחמת והיא שם בשבילי ואני בשבילה. רב הזמן אני חיה את חיי הטובים יש לציין (גם מקצועית וגם זוגית). אבל לפעמים בתקופה פחות טובה קורה שהצביטות האלה יותר תכופות ויותר כואבות. אני לא ילדותית קטנה שאומרת "תודה אבל לא תודה" על הפורום. אני נהנת לקרא אצלכן בפורום, פשוט אני מרגישה שאכן יש חפיפה בחלק מהחוויה אך לחיות עם אם אך בלי אם אחרי התעללות רגשית זו חוויה מעט אחרת. מקווה שהובנתי. מצטערת אם לא הסברתי את עצמי נכון

זה בסדר ...

אין לך מה להתנצל. אנחנו פה בפורום אינטרנטי, אנחנו מכירות רק דרך המילים, אז אם משהו לא ברור - שואלים, מעלים השערות, מבקשים הסברים ... ולפעמים מצליחים גם להבין ... אני יודעת שלפעמים זה קשה, כי התחושה של "לא להיות מובן" מוכרת לרבות מאיתנו מהעולם הלא וירטואלי... אבל כאן, בגלל שטיב ההיכרות הוא כזה, לוקח לפעמים עוד קצת זמן ועוד כמה מילים עד שמבינים. ללא ספק החוויה של בת לאם מתעללת היא שונה ומורכבת. יחד עם זאת, כמו שאת בעצמך אומרת, יש חפיפה מסוימת, במקרה שאת חשה שאין דמות של אם בחייך, ושכך זה היה כל השנים. התעללות גשית זה דבר איום, איום. במיוחד כזה בא מהבית. אני בכל זראת אעלה שוב את הענין של הטיפול. אינני יודעת אם עברת או לא, אבל הייתי מציעה בחום לשקול טיפול מסוג כלשהו. שוב, בשבילך.

חושבת על תשובה....../images/Emo178.gif

אז ככה, אולי זה יהיה מבולבל אבל.... בן/בת זוג אפעם לא מבינים את החוסר או את החזרה אחורה,למרות שהם בני זוג הם/ן לא ממש חלק מאיתנו....ולכן צריך לא לצפות ליותר מידיי! להיות בלי הורים זה קשה ובמיוחד בתקופה של החגים אבל עליך להגיע עם עצמך למצב של הכרה של 'זה מה יש' למרות שהאין ינקר לנו בנשמה ולבנות את החדש על המצב הקיים! התחושה של הלבד לא תשתנה אם לא תפני מקום לביחד! מאחלת לך חג שמח!

למעלה