קשה בבקרים

קשה בבקרים

לא רק עם הבעל, שקשה לו לקום, להתארגן, הכל איטי ולא ממוקד, אלא קשה גם עם הילדים. אני בד"כ מאצילה סמכויות, הילדים שותפים בעבודות בבית - במינונים נמוכים, אבל יש דרישה: לארגון החדר, החפצים האישיים, הכנות לקראת שבת: הכנת נרות שבת בפמוטים, טיאטוא רצפה, שמירה על הילד הקטן כדי שאני אוכל לבשל ולנקות,יש ימים שהגדולים אחראים להוציא את הקטנים מהגן/מעון. ועוד. בעלי אחראי על הגיהוצים, ולפעמים על קניות וכמובן על זריקת אשפה, יש ימים שהוא מלווה את הילדים לגן/מעון או לוקח אותם, לפעמים הוא משכיב אותם, לפעמים מספר סיפור או עוזר בש.ב. אני מבשלת, אחראית על נושא הבגדים: כביסה תליה, הורדה, קיפול, חלוקה לארונות... בדיקת מלאי... = המון עבודה. אני שוטפת רצפה, מנקה אבק... שטיפת כלים... ארגון חפצים שאיבדו את דרכם... בקיצור אמא ורעיה במשרה מלאה. לא משעמם פה... הבוקר שמתי לב שבני הבית פונים אלי בדרישות. זה הולך ככה: הבעל קם, מתלבש, משפט ראשון "בוקר טוב" משפט שני "יש לך כסף לתת לי?" (אני אחראית על הכספים וגם המפרנסת העיקרית) הילד הראשון: לא קם, צריך לנער אותו (נער מתבגר), כשכבר קם "אמא תתחברי?!!" (לאינטרנט, רק לי יש את הקוד. בעלי לא גולש והנער עשוי לגלוש למקומות לא משהו..) הילד השני: ער, שוכב במיטה, לא קם, מתחיל לצרוח "לא הולך לבי"ס!!!, לא הכנתי מערכת/ לא עשיתי ש.ב./ אין לי בגדים..." כל בוקר סיפורים חדשים בריטואל. (ילד חכם ורגייייייייייש!!! - אם יש מישהו שאני חוששת לנפשו זה הילד הזה.) הילד השלישי: "אמא! בקבוק תה!" (אפילו לא בוקר טוב) הילד הרביעי הוא תינוק אז ברור שיש לו צריך שצריך לענות עליהם ושהוא לא עצמאי... (האחרים כן). נשברתי. לי - אף אחד לא מציע קפה או כוס תה לי - אף אחד לא מקפל את הבגדים לי - אף אחד לא מכין, עושה, מגיש, מתעניין.... אני - לא יכולה לבוא לבעלי ו"לבקש ממנו כסף".... אני - לא יכולה להנות מן הלוקסוס של להיות תלויה במישהו אחר.... אני צריכה להיות חזקה, מפרנסת, מחנכת, דואגת, מנחמת, מקשיבה, אדיבה, רגישה, גמישה, רחומה... יש ימים שהמצב שונה, יש ימים שהגדול מכין כוס תה, שהשני בא ומתרפק, שהשלישי קם בשיר ומחבק... פעם בעלי גם כתב לי שיריים... היו זמנים... היום אני מרגישה נסחטת ריגשית, נפשית, רוחנית, גופנית. אין לי זמן לעצמי, אין לי זמן ללמוד, לפתוח ספר, להתאוורר, להיות עם עצמי. התחלתי עכשיו עוד עבודה שאני מאד נהנת ממנה, אבל זה משאיר לי מעט מאד זמן פנוי וכך כל דקה מנוצלת לארגון הבית ולסדר היום/השבוע. (אין יותר אפשרות לדחות כביסות או להשאיר בגדים בסלון או לחפף בנקיון כי אח"כ תשאר לי כזאת כמות של עבודה על מעט מידי כוחות....) עזרה? עצות? - קחו בחשבון שאין כסף לעוזרת ואין כסף לבית מלון.... הכי הרבה נסיעה להורים. תודה שהקשבתם.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif ועוד ../images/Emo24.gif

עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי הרבה הודעות שלך, ככה שאני לא יודע עד כמה מה שאומר רלוונטי לגביך. הבעל? לא יודע מה הדינאמיקה שלך איתו. אני יודע שעם בת הזוג שלי לא הייתה ברירה אלא להעמיד אותה במקום. לא יכולתי להמשיך ככה, אז פשוט הצבתי לה אולטימטום. אמרתי מה שאני מרגיש, וסיימתי ואמרתי "זה לא ויכוח, אין פה ויכוח ביננו ולא תשכנעי אותי אחרת. זה מה שאני מרגיש, אז או שתעשי עם זה משהו או שאני אעשה משהו." אני יודע להגיד שאצלי בת הזוג ידעה לנצל את המצב. הייתה לה חשיבה שאם היא ככה וככה אז מותר לה להתנהג איך שהיא רוצה, אז פשוט העמדתי אותה במקום, בלי קשקושים, פשוט אמרתי מה המצב בכמה משפטים. ילדים? לא יודע מה הגילאים שלהם, ואני לא יודע עד כמה הם ערים למצב וכמה הם שותפים בו, אבל בשום פנים ואופן זה לא אומר שמותר להם לרדות בך. אולי שווה לנהל שיחה עם הילד הבוגר שיעזור קצת במטלות, להאציל סמכויות על הילדים. קשה לי לתת עיצות לגבי ילדים כי אין לי ילדים, אבל אני יודע מהניסיון שלי כילד זה שלילדים יש כוח סחיטה רגשי גדול מאוד, אבל זה לא אומר שצריך לפחד להגיד להם לא. קבלי עוד
על חשבון הבית.

ד קובי

New member
יש פתח לתקוה ../images/Emo24.gif

ראשית חייב להודות לך על השיתוף, זה לא קל ואני שמח מאוד שבחרת לשתף אותנו... את יודעת לפעמים כשעייפים ומותשים חשוב לעצור לרגע על מנת לצבור כוחות מחודשים להתמודד עם הכל ביחד... לפי דעתי האצלת הסמכויות זה דבר נפלא , נסי לשתף את בני הבית במטלות השונות וכך לא תצטרכי לסחוב את הנטל לבד, את חייבת את זה לעצמך בכדי שאת תשארי שלמה ולא תתמוטטי חלילה... בהצלחה יקירתי

שפיפי

New member
כילדה אני עונה לך...

לדעתי זה הכל תלוי ביחס שלך.. את צריכה לעשות שיחה עם הילים שלך לגבי זה ...שיראו גם מה שעובר עליך בכל יום ולבקש מהם לעזור בבית.. אפילו אם זה קצת.. אבל בעיקר בצורה יפה! לא בדרישות צעקניות... למשל אמא שלי תמיד מדברת על זה שאנחנו לא עושים כלום בבית והייתהלי תקופה טובה שהייתי עושה הכל בבית ואז היא הייתה מגיעה מהעבודה ותמיד הייתה מוצאת איזה דבר לא עשיתי...והייתי מקבלת צעקות תמיד..ולא רק זה גם לחברת שלה הייתה מספרת שאני לא עושה כלום בבית עד שהגעתי להחלטה שבאמת אני פשוט לא יעשה כלום בבית...ואז היא בכלל התחרפנה אבל עדיין כשהיא באה אליי בגישה יפה אני תמיד מוכנה לעזור...

../images/Emo20.gifתודה

על כל התגובות, אולי בגלל שעכשיו תחילת השבוע ועדיין יש לי כח (ישנתי רב השבת...) בכל מקרה, התמונה נראית יותר אופטימית. אם כי היום בעלי שוב הכריז שהוא חייב ללכת - במקום לעזור לי אחה"צ עם הילדים. אבל העמדתי אותו מול עובדות. בסוף הוא עזר לי בערב להשכיב את הילדים ו"אפילו" "זכר" להגיד תודה על ארוחה הערב (דג מטוגן וסלט... אם אתם ממש מתעניינים...) לגבי הילדים, אז לגדול סיפרתי באופן כללי שאבא מאד מתוח בגלל כל מיני דברים ולכן הוא לא מרוכז (זה חצי אמת). בד"כ הילד הגדול (14) מאוד עוזר אבל אני לא רוצה ליצור מצב שהוא מתפקד במקום האבא. בכל זאת הוא ילד. עם הילד השני נהלתי כמה שיחות על כך שצריך להתארגן יותר מהר בבוקר, ולכן ללכת לישון יותר מוקדם בערב. כך שכשהגיע שעת הש' - דברים הלכו קצת יותר טוב, אבל עדיין יש מקום לשיפורים. נראה מחר בבוקר איך יהיה. עם הילד השלישי הצבתי עובדות שאני לא קופצת לכל גחמה שלו, אלא הוא מבקש משהו - מקבל, נהנה ורק אח"כ מבקש עוד דבר, ולא בליל של בקשות אין סופיות... אגב, לגבי הטיפול שאנו הולכים, בעצם זה מטפל של בעלי ולמרות ששנינו יוצאים בתחושה טובה, מחייכים, יחד, וכו', אני מרגישה שאני גוזלת מבעלי את המקום שלו, את המקום שבו הוא יכול לשוחח ולדוש בנושאים שמטרידים אותו. אני מרגישה שהוא יוצא קצת שפוף מהפגישות כי הוא לא מדבר את כל מירב הזמן שהוא רגיל (הזמן מתחלק בין יותר משוחחים ומפרש גם על נושאים, נושאים שהוא גם לא תמיד מתכנן... הוא היה רוצה לדבר על מה שמטריד אותו ואני רוצה לדבר על היחסים והבית...) הוא רוצה שאני אבוא, ומרגיש שזה מקדם אותנו, הוא גם לא התלונן, אלא זאת תחושה שלי, פרשנות שלי למצב המהורהר שבו הוא היה כשיצאנו בפעם האחרונה... בקיצור, להמשיך לבוא?

בסופו של דבר

בגלל המתח שאת נמצאת בו את זקוקה לטיפול לא פחות ממנו (ואני לא אומר את זה לגנאי אלא לחיוב), שזה מאה אחוז, אבל אני חושב שמאוד חשוב להשאיר לו מסגרת אישית שלו. בסופו של דבר הטיפול הזה טוב לכך כמקום נייטראלי להתפרקות, אבל עבורו טיפול יעיל יכול לעשות את ההבדל משגרה לנפילה. חשוב לתת לו מקום פרטי שיוכל לבטא את עצמו, הוא צריך מקום לדבר על מה שמטריד אותו, המשמעות של מקום כזה עבורו היא הרבה יותר קריטית מאשר המשמעות של המקום עבורך. אני כן חושב שכדאי מדי פעם ללכת איתו ביחד למטפל, וכן שווה וכדאי להעלות מול המטפל בעיות זוגיות ומשפחתיות מסוימות, אבל לא במחיר של לקחת את זה לגמרי ממנו. מאוד יכול להיות שהוא מרגיש שאת משתלטת לו על המקום הפרטי שלו. אני חושב שראוי יהיה להעלות את השאלה הבאה - באיזו דרך או האם ישנה דרך שבה את יכולה למצוא מקום אובייקטיבי לעצמך? אני חושב שזו שאלה חשובה מאוד שכדאי לענות עליה.

טיפול אישי/זוגי וכן שאלה על אובססיה

א. הטיפול והמטפל הם בראש ובראשונה עבורו. בעקבות השאלה שהעלתי כאן בעצם עיבדתי את הנושא גם עבורי, לכן הלכתי פשוט ושאלתי את בעלי. הוא ישר אמר שהוא כן רוצה שאני אבוא. עלי לציין שלא מדובר בטיפול פסיכיאטרי (היה לו בעבר.) אלא טיפולל שיקומי, שיחות על היום יום - איך אפשר לשפר יכולות ותיפקודים. ובאמת אני באה רק מידי פעם, מה גם שזה מעמיס עלי נוסף לכך שאני מחזיקה את כל הבית ועובדת כמעט משרה וחצי. ב. אם מדובר בטיפול עבורי, הדרך שלי לגמרי שונה. אני לא מתחברת לפסיכולוגים בכלל. יש לי חברה שמטפלת בשיטה אלטרנטיבית שיותר מתאימה לי. (מח 1)
אם כבר עשית הקפצה ואני ממשיכה את השרשור כאן, רציתי לשאול מה ולמה ו/או ממה נובע הצורך לעשות רשימות? בעלי עשוי לערוך רשימות רבות. של ספרים שהוא קרא, מקומות שהוא היה והותירו בו רושם, רשימות של אנשים שהוא חושב שיקדמו איזה עניין שהוא פעיל בו... כך רשימות ורשימות. לא כל הזמן, אבל זה קורה. ת'כלס לא יוצא כלום מהרשימות האלה, לא כמו רשימת מכולת למשל...
, נראה לי שכך הוא מרגיש שהוא עושה משהו... שמשהו קורה ושיש לו שליטה על דברים. כמו להכניס דברים למסגרת. האם יש קשר למחלה? מן חזרה או אובססיה לדברים כאלה?

למעלה