קשב

meandthecat

New member
קשב

שלום לכולן וכולם. אני בדרך כלל סמויה פה, אבל נתקלתי במצב שאני מקווה שאחרים גם נתקלו בו. הקטנה בת חמישה שבועות והתחלתי קשב חלקי לפני שבועיים. אני מחזיקה אותה נשענת עלי בגבה, תומכת עם יד אחת בגב התחתון ויד שניה מתחת לרגליים. כמעט בכל פעם שאני מחזיקה אותה מעל הסיר היא בוכה ואז עושה את צרכיה וממשיכה לבכות. אני מתמודדת עם טענות מצד החצי השני שהיא בוכה כי היא פוחדת להיות מוחזקת בצורה הזו, וזו הסיבה בגללה היא גם עושה פיפי כמעט בכל פעם - פחד. יש לציין שהתינוקת בוכה די הרבה בכל מקרה, כנראה בגלל שהיא סובלת מ reflux (סליחה אבל אני לא יודעת את המונח בעברית). האם הבכי הזה הוא שלב עובר? תובנות יתקבלו בברכה. תודה.

אולנה

New member
ניסוי ותהייה

כמה רעיונות:

תנסי תנוחות שונות, יכול להיות שהתנוחה לוחצת לה על הבטן וגורמת לאוכל לעלות. (יש סרטים ביו טיוב.)
תנסי מיקומים שונים (אולי מול מראה למשל, היא תסתכל ותהיה יותר מעוניינת ולכן רגועה. למרות שהיא פיצית אז אני אל יודעת אם זה ישנה)
תראי אם את רגועה בזמן הפשפוש. אם את לחוצה, לא נוח לך, רוצה לסיים כבר, או מישהו עומד מעבד לכתף ומלחיץ, אז הבייבי מרגישה שמשהו "לא זורם"...

אני לא מאמינה שהיא משתינה מפחד, אלא פשוט כי הורדתם לה את החיתול והיה לה פיפי.

? גם כשהיא לא אחרי האוכל ובמצב רוח טוב, היא מגיבה בבכי ?
?אולי היא בוכה תמיד כשמפשיטים אותה?

לבייבי שלי יש תקופות של בכי בפשפוש, אבל התצחיל בגיל יותר גדול.
כנראה כי היא מעדיפה לשחק ולזוז כרצונה. לרוב עוזר כשאני משעשעת אותה, או מעבירה אותה אל מול מראה.

בכל מקרה, אני מאמינה שאחרי גיל שלושה חודשים הכל יהיה יותר רגוע, והיא תבכה הרבה, הרבה פחות.

בהצלחה

קורה לא מעט

ולא בגלל פחד, אצלי היא מכירה את התנוחה ורוב הזמן די אוהבת להיות בה, אבל לפעמים מעדיפה לעשות דברים אחרים ולא פיפי כרגע.
נסי להחזיק אותה במקום אחר כמו מעל הכיור או בחדר אחר או כלפי קיר מעניין יותר וכו'.

אה, וכמובן,

לפעמים היא דווקא די רוצה לעשות פיפי אבל מעדיפה לינוק לפני. ואז אני גם רואה את זה.

meandthecat

New member
תודה לשתיכן

אני אנסה באמת מול מראה.

נרגעתי קצת שזה לא.משהו שקורה רק לקטנה שלי...

נצל"ש- קצת יותר גדולה בעיה דומה.

בת שנה, משאירה אותה בימים אלו הרבה בלי חיתול אבל כאילו ממש לא רוצה לעשות.
גם כשמסמנת, גם כשצריכה, שונאת שונאת שונאת את כל התנוחות שאני מנסה.
רעיונות?

meandthecat

New member
קרה לי עם הגדול

התחלתי איתו קשב מאוחר כשהיה בן שמונה חודשים. עד גיל שנה ישב על הסיר בשמחה וכשהיה בן שנה היו לו בערך חודשיים שבהם הוא סירב לשבת עליו. המשכתי להציע בלי להכריח וזה עבר לו.

למעלה