קשב ורי&#

jekavos

New member
קשב ורי&#

שלום אני מרפאה בעיסוק מתחילה בתחום הילדים. לאחרונה קבלתי לאבחון ילד בן 8 עם תלונה עיקרית של הסחתיות חוסר ארגון. קצת על הילד: זהו ילד שמאלי בעל דומיננטיות מעורבת וטונוס שרירים נמוך. מעט סרבול מוטורי ברקע. הפרופיל הסנסורי מעיד על רגישות סנסורית, מוסחות גבוהה, טונוס נמוך,קושי בעיבוד המידע הווסטיבולרי השמיעתי, ויזואלי ואוראלי. קשיים נוספים קיימים בתחום הוויסות הרב חושי, ויסות רמת העוררות, ויסות גירויים סנסוריים והויזואליים. הילד מתקשה לסיים מטלות ולהתארגן. מרבה לפטפט בשיעורים, מוסח ע"י רעשים שונים וזז הרבה. במהלך כתיבה הילד נשכב על ידו הימנית , לחץ על העיפרון בלתי עקבי. הכתב שלו גדול ומסורבל מעט, אין רווחים ברורים בין המילים והמורה מדווחת על קושי בהבעה בכתב וריבוי שגיאות.בבית האמא מספרת על כך שהוא קשוב לכל מה שקורה סביבו. ויש המון סחבת בהכנת שיעורי בית למרות שהוא יודע מצויין את החומר. הוא גם מתקשה לשאת תסכול ולהודות בטעויות. אבל הישגיו בלימודים טובים כיוון שזהו ילד נבון מאד אך קיים חשש להתעוררות קשיים בעתיד בעקבות התפקוד שלו בכיתה. הנוירולוג כתב במכתבו שכנראה יש בעיית קשב (אבל האם היא ראשונית?) אך לא המליץ על טיפול תרופתי בגלל ההשיגים הטובים בלימודים אז הם יהיו במעקב בנושא זה. אני יודעת שיש כאן עניין של קשב וריכוז ווויסות חושי אך הייתי רוצה לקבל רעיונות לטיפול בו ולשאול האם מישהי באזור הצפון מומחית בתחום הוויסות החושי ופנויה להדרכה ואם יש לכן ספר טוב ומומלץ בנושא טיפול ב ADD ו ADHD אשמח לשמוע

sarale20

New member
ספר מעולה בנושא ADHD

לשלוט ב ADHD של ראסל ברקלי, אני מאוד אהבתי...

למעלה