קשב וריכוז

tiroz

New member
קשב וריכוז

בני בן 11.4 עים adhd מטופל בריטלין בשילוב קונצרטה. בבית הספר הוא תלמיד טוב עים פה ושם בעיות התנהגות קלות. כל הבלגן הוא בבית למרות שביום שהוא לוקח קונצרטה אני מבקשת שיסיים את שיעורי הבית הוא מבטיח ולא מקיים אני חוזרת מהעבודה והילד לא בבית וכשהוא חוזר החגיגה מתחילה הוא חוזר כולו מזיע ומטונף ועד שהוא מתקלח השעה מאוחרת הוא רעב ורוצא עכשיו לאכול מתפרע בבית גס בהתנהגותו כמו למשל מוזג שתייה ולא שם לב איך עושה זאת מציק לאח הקטן בן השלוש .יש המון צעקות בבית איומים בכי גם שלי בגלל הלחץ אני זורקת אליו מילים לא יפות מקללת אני יודעת שהוא לא אשם בהתנהגותו אבל יש מצבים בבית שאני ובעלי לא יכולים לסבול ימי שבת שאנו לא יוצאים המצב קטסטורפה שאני כבר מחכה לעבודה... היינו פעם בהדרכת הורים אבל במצב נתון בבית אני לא זוכרת כלום אולי רענון יעזור. הילד בחוג גודו היה פעם בכמה שיחות עים פסיכולוג ונכון לעכשיו הוא רק עים הריטלין.מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב.איזה טיפול יעזור לנו ולילד.בבקשה....

zivadina

New member
בואי נעשה סדר

1. האם הוא לוקח קונצרטה כל יום? 2. האם ההתפרעות היא עם קונצרטה או בלי קונצרטה או עם ריטלין? 3. מתי הוא לוקח את הקונצרטה/ ריטלין? 4. מהו המינון המדויק שהילד מקבל? 5. מה משקלו? אם תעני על השאלות האלה, נוכל להבין יותר מהי הבעייה.

eilet

New member
קשב וריכוז בואי ונעשה סדר

יש לו פעמיים בשבוע גודו שבהם הןא לא מוכן לקחת קונצרטה וגם ביום שישי .ההתפרעות לא קשורה לסוג הכדור כי ברגע שההשפעה חולפת הבלגן מתחיל.הוא לוקח ריטליןsr ארבע פעמים בשבוע.משקלו כ-35 קילו. יש מקרים שבשבתות אני נותנת לן גם כדור האם זה בסדר. כשאנו הולכים למעקב במרפאת קשב אני שואלת אים הילד זקוק לטיפול חוץ מהכדור ואמרו לנו שהם לא רואים שיש צורך אבל אני רואה שהוא כן זקוק ולא יודעת מה.שמעתי על ריפוי בעיסוק -במה זה עוזר לילדים עים בעיות קשב. משהו שמאוד מציק לי-בבוקר כשאני נותנת לו את הכדור לפעמים הוא שואל אותי אמא למה אני שותה כדור ולא נוי האח הבכור עוד שנייה ואני בוכה לו.מה לענות..

zivadina

New member
התפרעות

אם ההתפרעות היא תמיד כשהילד בלי כדור, צריך לבדוק טיפולים התנהגותיים שילמדו אותו ואתכם לרסן את התנהגותו. אם ההתפרעות היא רק אחרי שפגה השפעה של כדור, זהו rebound ויש מה לעשות. לכן כל כך חשוב שתספרי לנו האם יש קשר בין ההתפרעות לבין לקיחת כדור. זה בסדר גמור לתת לו ריטלין בשבתות. ברוב העולם נהוג טיפול של 7 ימים בשבוע. ריפוי בעיסוק יעזור לו אם יש בעיות סנסו-מוטוריות (בתחושות ובתנועה). אם אין בעיות גופניות כאלו אבל יש בעיות התנהגותיות, מומלץ לעבור אבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר כדי שימליצו על טיפול רגשי או התנהגותי. מה לענות לו בבוקר? שהוא נולד עם בעייה במוח שגורמת לו קשיים להתרכז, ואז בבית הספר הוא לא לומד היטב למרות שהוא חכם, כי קשה לו להתרכז. אם הוא לוקח את הכדור, הוא מצליח להתרכז וללמוד יפה. לאחיו אין בעייה להתרכז, ולכן איננו צריך את הכדור. אולי אפשר לבקש אבחון רגשי במרפאת הקשב שלכם? (כמובן שזה צריך להיות על ידי פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, ולא על ידי נוירולוג).

eilet

New member
התפרעות

מה זה אומר אבחון רגשי?ואיזה טיפול רגשי או התנהגותי את מכירה?כשהוא לא לוקח כדור יש התפרעות וזלזול בהורים.וגם שההשפעה של הכדור פגה הוא מתפרע.מה יש לעשות לrebound?

לסדר לו שיעור פרטי לשיעורי בית

רצוי שהשיעור הזה יהיה מיד אחרי בית הספר. שפשוט ישב עם איזו סטודנטית ויכין איתה שיעורים תוך התערבות מינימלית הכרחית שלה בתוכן התשובות שלו ובדרכי החישוב שלו. הסטידנטית תפטור אותו מהחלקים הטכנים שקשים לו: היא תקריא לו קטעי קריאה ארוכים למשל כך שהשעורים לא יתסכלו אותו אך הוא עדיין ילמד את תוכנם. אם העניין יצליח, את התיי פטורה מלהתעסק עם משהו כל כך טעון ריגשית בשעה בה הריטלין כל כך מדולל בדם של הילד ואת כל כך עייפה. חוץ מזה כדאי לשקול גם קווצ'ינג.

למעלה