קשב וריכוז

קשב וריכוז

ביתי בת 12 וחצי לוקחת ריטלין 20 מ"ג אני מרגישה שזה לא ממש עוזר לה היא לא אוהבת ללמוד ולהכיו לבד שיעורים הציונים שלה לא השתפרו יש לנו תור לנוירולוג רק במרץ מה אפשר לעשות בינתיים?

6tuti6

New member
../images/Emo24.gifקודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שרק רופא מקצועי יכול לעזור לך... אבל לפי דעתי כנראה שמדובר בעיניין משקלה של הילדה, ואולי צריך להגדיל את המינון. אבל שוב פעם מי אני שאתן לך עצות..... נותנת לך רק כיוון.... אגב לא ציינת כמה זמן היא נוטלת את התרופה, או האם בעבר התרופה כן עזרה וכו'. מקווה שעזרתי, עוד תקבלי הצעות גם ממנהלות הפורום. אנא העזרי בסבלנות. הגעת לפורום הנכון, בזמן הנכון.

לא על הריטלין לבדו ילמד הADHD.

ריטלין זה הצעד הטיפולי הראשון בצעדה הארוכה שלנו. עכשיו צריך לשקול שימוש בהוראה מתקנת, אסטרטגיות למידה, טכנולוגיה מסייעת, חונכות-קווצ'ינג ועוד דברים.

zivadina

New member
בבקשה

לא הבנתי ממך איזה ריטלין היא לוקחת. האם זה ריטלין רגיל, שמשפיע ל-4 שעות, או ריטלין SR, שמשפיע ל-6-8 שעות? אם תתני יותר פרטים, וגם את משקל הילדה, נוכל לתת לך הכוונה.

קשב וריכוז

תודה רבה על התגובות, ואני ממש ממש שמחה שגיליתי את הפורום הזה אני חושבת שהוא דבר ממש נהדר וחיוני.מי יתן וירבו כמותו ,וירטואלים ומציאותיים.! בתי בת 12 בכתה ז' שוקלת 55 קילו, בכתה ג' אובחנו קשים לימודים והתנהגותים, אחרי אבחון בניצן הומלץ על הוראה מתקנת ,ואכן זה עזר לה וקדם אותה בלימודים במשך שנתיים. בכתה ה' עשינו לה אבחון "טובה" אומלץ לתת לבתי ריטליין 10 מ"ג המורות הרגישו שיפור קל , אבל ויתרו לה הרבה מבחינה לימודית, והיא התרגלה לא להשקיע ולא להתאמץ בלימודים, היא השתדלה להתחמק ממבחנים, או שעשתה אותם בלי ללמוד ,או שנבחנה על חומר מקוצר שלמדה קודם משאלות המבחן ובכ"ז ההצלחות לא היו גדולות מאחר ולא אהבה ללמוד ולא רצתה להשקיע (ניסנו באמצעי דירבון שונים ולא הועיל). המורים לא התיחסו אליה כאל תלמידה מהמנין ,שצריך לדרוש ממנה הקשבה, ש"ב וכ"ו , מבחינתם העקר שהילדה לא מפריעה , בתעודות היו מקצעות שפשוט לא קבלה בהם ציון, המורים הבינו שיש לה קושי אבל לא ניסו לעזור . במהלך השנים הייתה לה עזרה בבית בהכנת שיעורים ,הרבה פעמיים היא התנגדה ,ורק לאחר הבטחות הסכימה ללמוד. שלחתי אותה לחוגי יצרה שונים (מחול קרמיקה) ואף עשתה עבודות עם החונכת , כיום יש לה מורה לחשבון ואנגלית ותרפיה באומנות , יש לנו עסק משפחתי שהיא מאד אוהבת לבוא לעבוד שם ולעזור בשרות לקחות היא עושה את זה בבטחון רב ובהצלחה. בבית היא הילדה הכי קטנה , יש איתה מספר קשיים התנהגותיים .היא אוהבת לשלוט, והגבולות לא ברורים. בתי מודעות למצבה ולקשייה ועקב כך נוצר אצלה תמדית נמוכה כיום היא לוקחת 20 מ"ג ריטליין (להשהייה ארוכה) ,והמורה אומרת שאינה מורכזת מספיק? (יתכן וכיום אין לה בעיות ריכוז ,ופשוט היא אבדה עניין בלימודים) אשמח אם מישהוא יכול ליעץ לי, ולשתף אותי, ואולי לכוון אותי מניסיונו? איפה אני עומדת אם הילדה? מה לעשות איתה לגבי טיפול חינוכי? האם להמשיך בטיפול התרופתי? האם להפעיל עליה יותר לחץ להישגיות בלימודים? אשמח לשמוע כל דעה ועצה על שיטות טיפול מקובלות ולא מקובלות (אני מקווה שלא נזכרתי מאוחר מדי,אבל מוטב עכשו מלעולם לא!) תודה רבה מראש למשיבים

למעלה