קשב וריכוז

קשב וריכוז

השבוע המטפלת של הבת שלי בת השנתיים וארבעה חודשים הודיעה לי שהפסיכולוגית של המעון מעוניינת לשוחח עימי על התנהגות בתי. לאחר בירור נוסף, הסתבר שהפסיכולוגית צפתה בילדי הפעוטון בזמן הריכוז בתי לא היתה מעוניינת לשבת יחד עם הילדים, אלא רצתה לגשת לשחק. המטפלת לא הסכימה לכך וביקש שוב ממנה לשבת. אולם בתי העקשנית המשיכה בשלה. יש לציין שבתי היא הילדה היחידה בבית.היא ילדה מאוד עצמאית ובעלת בטחון עצמי גבוה, כמו כן כל הזמן היא בוחנת את הגבולות. מספר פעמים בבית כשהיא רוצה לעשות דבר שאינני מסכימה שהיא תעשה היא מסתכלת עליי בחצי עין כדי לראות איך אני אגיב. רציתי לדעת כמה זמן ילדה בגיל הזה אמורה לשבת בריכוז, האם ענין זה יכול להעיד על בעיות אחרות ואיך כדי לי להתייחס ל"אבחנה" של הפסיכולוגית. השיחה אמורה להתקיים ביום חמישי, עזרו לי תיעצו לי. מצד אחד אינני מעוניין לטאטא בעיות ומצד שני אינני יודעת מה פסיכולוגית יכולה לדרוש מילדה בגיל הזה. יש לציין שהילדה סקרנית ושולטת בחלק מהמיומנויות של ילדה בת שלוש, לכן הרוב טועים במתן גילה.

לאה_מ

New member
איך היא בבית?

היא יושבת שאת קוראת לה סיפור, למשל? כמה זמן? היא יכולה להתרכז בפעילות אחת (לא טלויזיה או מחשב, פעילות כמו ציור, משחק קופסא וכו')? מה הגננת אומרת על ההתנהגות שלה בדרך כלל, לא רק ביום שהפסיכולוגית צפתה בהם? האם היא אף פעם לא יושבת בריכוז? בדרך כלל לא יושבת? לעתים רחוקות לא יושבת?

למעלה