קשב וריכוז

rama12

New member
קשב וריכוז

בני אובחן אתמול שסובל מבעית קשב וריכוז לא ההיפר אלא ההפך, החולמני שקשה לו להתרכז. הוא ילד חכם שהציונים שלו טובים, אך קשה לו להתרכז הכנת שיעורי הבית קשים. אתמול נכנסתי לפאניקה כאשר אמרו לי שהוא צריך ריטלין LA .
אני חושששת מתופעות הלואי. מכאבי הבטן, הראש, שהילד יהיה זומבי ויהיה לי ילד אחר.
האם באמת זה עוזר? האם יש תרופה אחרת לריטלין?
אשמח למענה.

חששות ופאניקה

החששות שלך מוכרים ומובנים לכולם, בעיקר בגלל שהתקשורת והאינטרנט מוצפים באינפורמציה שלא תמיד נכונה.
כל ההורים שותפים אותה תחושה ובצדק, ריטלין זה לא סוכריות! זו תרופה שמשפיעה על כל אחד באופן שונה.
מאידך, צריך לשקול את ההשפעות של הפרעת הקשב על איכות החיים שלך בנך ועל בריאותו הנפשית.
כאמא לבחור בן 21 שחששה כמוך מריטלין אני מכה על חטא היום על שאפילו לא העזתי לנסות הרבה שנים
רק אחרי שהוא התחיל לקחת את קונצרטה שלא גורמת לו לשום תופעת לואי (הריטלין גרם לו לתופעות לדופק מואץ) הבנתי כמה סבל יכולתי לחסוך ממנו...
נדמה לי שדוקא הילדים שאינם היפראקטיביים, שהם חכמים והציונים שלהם סבירים לא זוכים להתייחסות ולסיוע בגיל צעיר משום שהסביבה חושבת שזה לא מצדיק התערבות. את המחיר הם משלמים.
יש תרופות אחרות נוסף לריטלין, חלקן מאותה משפחה וחלקן לא. יש תרופות שאינן בסל הבריאות שיש הטוענים שיש להן פחות תופעות לואי.
לפני שאת פונה, אני הייתי במקומך הייתי מנסה את מה שיש ובודקת כיצד זה משפיע על הילד שלך.
מנסיוני עם הרבה הורים למדתי שהריטלין יכולה להיקרא ״ תרופה שמצילה איכות חיים״ עבור חלק מהילדים. לא רק בשיעורי הבית אלא גם בקשרים החברתיים ובחיי המשפחה

iritki

New member
דעתי האישית

ראשית, אם הציונים שלו בסדר והפן החברתי בסדר והמורים לא צועקים עליו ומדכאים אותו אלא רק נותנים לו לחלום - לא בטוחה שהייתי מטפלת כלל. אז הוא חולם בהקיץ אבל אחר כך בכל זאת יודע את כל החומר - אז מה זה משנה שהוא חלם? כמובן שמידה ויש החלטה כזו צריך לעקוב ואם בהמשך מתעוררים קשיים אז לחשוב על טיפול שוב.

לגבי פתרונות שאינם ריטלין:
1. למיטב ידיעתי אי אפשר לחזות את תופעות הלוואי מראש, אם יש תופעות לוואי כמובן שיש להתייחס אליהן, אבל ייתכן גם שלא יהיו כאלה בכלל.
2. אם הבעיה העיקרית היא בהכנת שיעורי בית אז אפשר למצוא פתרונות ארגוניים אולי. למשל להחליט שמחלקים את זמן הכנת השיעורים למקטעים של חצי שעה ואז הפסקה של עשר דקות. ככה יהיו פרקי ריכוז קצרים וקלים יותר. אולי חלק משיעורי הבית המילוליים בכלל להקליט תשובה ורק אחר כך לכתוב אותה - וזה משהו שאפשר לעשות תוך כדי תנועה וזה לפעמים עושר לריכוז ול"לא לחלום". למשל לכתוב פתרונות על לוח מחיק ולצלם אותו במקום לכתוב במחברת - זה גם יכול להיות צבעוני וכיפי וגם מרגיש קצת יותר אינטרקטיבי. בשביל כל אלה צריך להכיר את הילד ולהתיעץ עם המורים ואולי גורמים מקצועיים אחרים. אבל אם זו הבעיה היחידה, אז זו דרך התמודדות אפשרית.

זו רק דעתי האישית והיא לא מקצועית או מתיימרת להיות כזו בשום דרך.
בהצלחה !

למעלה