קשב וריכוז

KOSONNN

New member
קשב וריכוז

יש טכניקה מסוימת שיוכלה לגרום לי להיות מרוכז ?
אם לא

האם הרופת משפחה נותנת אישור לכדורים ישירות או שצריך לעבור דרך נירולוג ?
פשוט אני מפחד שהנירולוג לא יביא לי תכדורים
יש לציין שאני בגיל 25

קודם כל חשוב לאבחן מדוע קשה לך להיות מרוכז.

במה בדיוק קשה לך להתרכז? האם זה קושי שהתחיל לאחרונה או שזה קושי שמלווה אותך מילדות, לאורך השנים?

קושי להתרכז הוא סימפטום. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות. הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות סיבה אחת אך לא יחידה. התרופות הן פתרון לאחר שאובחנת והן הותאמו לך אישית.
תתחיל עם רופאת המשפחה שתשאל אותך כמה שאלות לסינון (אכילה, שינה, הרגלים, מצב רוח, הסטוריה רפואית וכו') ואולי תשלח אותך לבדיקות שונות (כגון בדיקות דם, שינה ועוד).

אם זה הולך לכיוון של הפרעת קשב תקבע תור לנוירולוג או לפסיכיאטר (אולי יש גם חרדות או דיכאון ברקע, נפוץ מאד יחד עם הפרעת קשב אצל מבוגרים) ושהוא יתאים לך את התרופות והמינון המתאים בהתחשב במצב הבריאותי הכללי שלך.

KOSONNN

New member
יעל

לא זכור לי כשהייתי ילד קטן שאמרתי שיש לי בעיית ריכוז....... לא זוכר בכלל איך הייתי....
אבל מתמיד אני זוכר שיש לי בעיית קשב וריכוז.. יוכל להיות שזה גם פסיכולגי .....
כי המוח שלי לא נקי ממחשבות ... אם המוח שלי יהיה 100 אחוז נקי ממחשבות אז אולי יהיה לי יותר קל להתרכז..... אבל לא ניראה לי שהפסכיאטר או הפסיכולוג יכולו לעזור במשהו אני אישית בעברי הייתי אצל פסיכולוג בגלל תראומה שעברתי שהיום זה מאוחרי בהרבה הרבה.
הפסיכולוג לא עזר לי אפילו לא בקצת ... ואני לא מתכוון לקחת כדורים וכול הדברים האלו שפשוט שמצד אחד מעלים תסרוטנים מצד שני אין חשק מיני ואין כלום שזה פגיעה משמעותית ביותר

הי KOSONNN,

כדי לדעת מה מקור הקשיים בקשב וריכוז צריך לאבחן מה בדיוק הבעיה. מצד אחד אתה מפחד שהנוירולוג לא יתן לך כדורים ומצד שני אתה כותב שאתה לא מתכוון לקחת כדורים.
הדבר הכי נכון ואחראי לעשות כלפי עצמך הוא ללכת לרופא שיאבחן אותך באופן מסודר ויאגד את כל הסימפטומים שלך לכדי אבחנה או אבחנות (ושוב, במבוגרים- אחוזים נכבדים- מעל 50% מהמאובחנים עם הפרעת קשב מאובחנים גם עם הפרעות נפשיות שונות כגון חרדות ודכאון).
רק בהתאם לאבחנה נכונה יתאימו לך תכנית טיפול מותאמת אישית. תכנית כזו יכולה לכלול, בין היתר- טיפול תרופתי, טיפול פסיכולוגי מסוגים שונים, אימון אישי, ריפוי בעיסוק וכו'.
פוסט טראומה בהחלט יכולה להיות קשורה להפרעות בריכוז. כדי להבין כיצד לטפל צריך לדעת מה האבחנה.

KOSONNN

New member
יעל

תודה רבה על התשובה אבל בכללי אני מחפש לקבל רטלין וזהוא תכדור הזה כן
ולא כדורים של פסיכיאטר שבעצם יש להם תופעות לווי קשות בשבלי

גם ריטלין תרופה שרושם פסיכיאטר

תפקיד הרופא להתאים את התרופה לבעיה ולא להיפך
פסיכיאטר הוא המומחה שיכול לעשות אבחנה מבדלת ולקבוע איזו תרופה מתאימה
אם הוא יקבע שזה ריטלין וזה יתאים לך. וכל להמשיך לקבל את המרשם מרופא המשפחה

KOSONNN

New member
אין לי בעיה לקבל רטלין