קשב וגמילה לסופ"ש

נינושה2

New member
פיספוסי לילה בגיל שנתיים אצל ילדה גמולה

הקטנה בת 1.11 גמולה (עם פיספוס פה ושם) כבר כ4-5 חודשים. בלי טיטול בלילה מתחילת הקיץ, והיתה מפספסת פעם בשבוע, 10 ימים.
עכשיו כמה שבועות שהיא מפספסת ממש כל לילה. הלילה קמה ב-12 וביקשה פיפי, עשתה, אבל פיספסה ב-5 בבוקר.
האם הגיוני שזה בגלל הקור, בהנחה שאני שוללת דלקת בדרכי השתן? מישהי נתקלה? זה עובר
?
אני די בסדר עם זה כלומר כבר לא מפריע לי כלום אחרי התהליך הארוך שעברנו, ובכל זאת אני רוצה לדעת אם זה קורה גם אצלכם.
שירה29 איך הולך עם שיטת הפליז?

נינושה2

New member
אמא של תהלולי אני זוכרת שהיתה לכם בעיה דומה

עם הבחורצ'יק, זה הסתדר?

עבר מעצמו אבל נראה לי שזה קשור אליי

לא סתם אומרים שזה הכל קשור לאמא
בהתחלה הוא פספס בלילה כמה לילות רצוף ואז היה התקף סטרידור, אז הנחתי שזה בגלל ההתקף (כשהוא חולה הוא מפספס) ואז הוא המשיך ושמתי לב שקר לו, אבל אז אני כבר נכנסתי לכוננות לילה ומראש הייתי הולכת לישון במחשבה שהנה גם מחר אני צריכה שוב לכבס את כל הסדינים ובגלל שאנחנו בלינה משותפת אז גם אני אצטרף להתעורר באמצע הלילה וכולם יתעורר כי צריך להחליף וכו'
ואז גיסתי האירה לי את זה ושמתי לי שאני ממש כבר מצפה ממנו לעשות פיפי בלילה, ברגע שהבנתי את זה לקח לי עוד כמה ימים לצפות ממנו לא לעשות או לפחות להתעורר כדי ללכת לשירותים וברגע ששיחררתי את הצפיה ההזויה הזו, זה פשוט הפסיק.

נינושה2

New member
מצוין

אולי אני באמת לא צריכה להכין מלאי של סדינים ומכנסיים להחלפה ליד המיטה כי זה משדר לה שאני מצפה שתפספס. למרות שזה לא ממש כך, גם בתקופה היבשה היה מלאי כזה ליד המיטה. היום היא קמה יבשה פעם ראשונה אחרי הרבה לילות רטובים, למרות המלאי ליד המיטה

אני תוהה אם להגיד לה מילה טובה על כך שקמה יבשה...

אני אמרתי

ציינתי בפניו שהלילה הוא לא עשה פיפי במיטה והוא התעורר יבש לא עשיתי עניין אבל כן ציינתי כשהוא התעורר

shira29

New member
אצלינו מצוין

הפליז עושה את העבודה, או שהפיה באה ולקחה את השלפוחית הרגיזה בלילה, לא אכפת לי. לילות יבשים טפו טפו טפו....

נינושה2

New member
מעולה!

אני מחכה בסבלנות. דווקא הלילה שמתי לה שמיכה כמו שתיארת והיא לא פיספסה, פעם ראשונה בהרבה זמן, אבל גם אתמול היתה לה שמיכה מתחתיה ובכל זאת פיפסה טיפה.
נחיה ונראה

dreams123

New member
נראה לי שעצבנתי את הקטן שלי....

קורה ביומיים האחרונים שהקטן (בן 5 שבועות. קשב חלקי מאז גיל שבוע- שבועיים) שהוא ממש בוכה כשאני לוקחת לפשפוש. אפילו צווח.. אבל בכל זאת עושה כשאני נשארת איתו בתנוחה עוד קצת.
התחושה שלי שזה מעין "אני לא רוצה לעשות עכשיו פיפי. אבל בעצם יש לי אז יאללה נשחרר".
אני מרגישה שעצבנתי אותו איכשהו והוא היה מעדיף שנעזוב את כל העניין. הוא ממש נראה עצבני כשאני מתקרבת לשרותים איתו. לפעמים גם מתחיל ליישר רגליים...
מצד שני... הוא עם טיטול רוב היום וברור לי שהוא מנסה ככל האפשר לא לעשות בטיטול. רק אם אני ממש מתכחשת לסימנים שלו (למשל כשאני מחוץ לבית במקום שאין לי איפה לפשפש) הוא יעשה. (רק פיפי. קקי לא ראיתי בטיטול כבר שבועיים)

יש תובנות?

תודה

אולי לא אוהב את השירותים

למה שלא תנסי מקום אחר?
הם רגישים לריחות הקטנטנים האלו. חדר השירותים הוא לא מוכר, בעל ריח אחר (לאו דווקא ריח רע, יכול להיות שמה שמפריע לו זה מקל בושם או סבון ריחני שיש שם)
אני בגיל הזה מפשפשת אותם מעל קערה על שידת ההחתלה שלהם

dreams123

New member
אז זהו...

שאחרי שעד עכשיו הייתי מפשפשת רק בכיור במקלחת. ואז הוא התחיל להתעצבן אז הרחבתי את המגוון- בקערה, באסלה עצמה (כשאני עם הפנים לניאגרה) בחוץ, על איזה עץ...

ברגע שהוא מזהה שהמטרה שלי כאן היא פשפוש הוא מתחיל לצווח עלי.

דווקא הבוקר שמחתי כי הוא התמקם לפשפוש בקערה בשמחה אבל אז פיספסתי נורא והורדתי אותו לפני שהוא סיים. (כנראה לא התעוררתי מספיק כדי לקלוט מה מתחרש) והוא עשה לי שפריץ של קקי על כל המיטה.

אצלנו גם היו ויש התנהגויות דומות.

מעניין הצווחה התעלמנו. עכשיו אני חושבת שזה לא בהכרח הבעת אי שביעות רצון.
זה נדמה לי הרבה פעמים כ" הנה, עכשיו עכשיו אני משחררת!" גם כל המערכת הזאת חדשה להם.
אז את השחרורים הם חווים כמשהו חדש ולא מוכר ואולי מכאן הצווחה.
ואצלנו יישור הרגליים זה משהו שיש לאחרונה, שאני תפסתי כעוד סימן. שהיא ממש מתאפקת רגע לפני השחרור.
כמו שרב התאונות קורות קרוב לבית... כזה.

dreams123

New member
עשיתי בשבת עוד חקירה בעניין.

נראה לי שהוא בוכה בעיקר בשני מקרים-
1- כשהוא יותר רעב מאשר צריך לפשפש ואז הוא כועס שאני נענית לצורך הלא נכון.
2- כשהוא מתעורר משינה אבל לא לגמרי ער עדיין. ואז הוא ממש מתחרפן ו"מחזיק" המון זמן עד שהוא משחרר ועושה.

ואני מנצלת לעוד שאלה.. מה אתן עושות כשאתן במקום "בלתי ניתן לפשפוש"?
נגיד בנסיעה?
היום למשל היינו בבנק. היה לי ברור שהוא צריך אבל הייתי באמצע שיחה עם הבנקאי ולא היה לי מקום מספיק נגיש...

lahadam

New member
גיל שנתיים ואחות חדשה ולמרות הכל....

אז הגננת ועוד כמה "יועצים" אומרים לי לחכות, אבל אני מרגישה שהוא כבר ממש מוכן. הוא מודיע כשהוא עושה פיפי או קקי (כמובן, כשהוא כבר עושה)
וגאה לעמוד ולעשות פיפי כשמתפשטים באמבטיה
אז נכון שרק נולדה לו אחות, ונכון שחורף (כלומר, לא קיץ) האם אני עלולה לפספס את המומנטום?

אנחנו לא בקשב, לא ברב פעמיים, אלא מחותלים "רגילים" ביותר, אבל בכל זאת אני סומכת על העצות פה.

ובאופן כללי, סליחה שאני שואלת שאלות ולא תמיד חוזרת להגיב לתשובות. אני קוראת הכל, אבל סופר לחוצה כרגע. אז אני מודה מראש.

נינושה2

New member
אין שום מניעה להתחיל

גם אני התחלתי בגיל שנתיים עם מחותל למופת. אמנם ללא אחות חדשה, וזה היה בקיץ, אבל כל עוד יש לך את הסבלנות לכבס ואת בטוחה שלא תתרגזי ותגערי בו על פיספוסים אלא רק תצייני שוב ושוב שפיפי עושים בסיר/ שירותים, אין שום מניעה להתחיל גם בגיל שנה, כמוני עם הקטנה

בהצלחה!

dreams123

New member
אני הייתי מתחילה.

אם נראה לי שעכשיו הוא מוכן ואני ארגיש שאני מסוגלת לעמוד בעומס שזה יוצר בתחילת התהליך, נראה לי שחבל לדחות.

lahadam

New member
תודה

אני עוד לא ממש יודעת במה כרוף התהליך. מדבריכן זה נשמע מאד מתיש.
אנחנו עכשיו בתהליך של שיפור ההרדמות, אז אולי נחכה עם הגמילה מחיתולים.

דונה31

New member
בגיל 2.4 הצטרפה לגדול אחות קטנה, זה היה בדיוק

לקראת הקיץ, אני אישית בחרתי להמתין עם הגמילה - לא היו לי אנרגיות לכך אפילו שבגן רצו ודחפו. מה גם שהיה שינוי מהותי עבורו באותה תקופה לא רק אחות.
לא מזמן אחרי כ-5 חודשים מהצטרפות האחות, הוא היה חולה 24 שעות בשלב ההתאוששות הודיע לא רוצה חיתול וזרמתי איתו.
האמת היה קל, שבוע של פיספוסים (משטר כביסות) וזהו לאחר שבוע הוא התחיל לרוץ לבד לשירותים ולבקש.
דרך אגב זו לא היתה הפעם הראשונה שביקש להפסיק חיתול. אבל הפעם זרמתי וללא ספק כשהם מוכנים זה זריז ואני בחרתי לא להציק לו בזמן הגמילה יותר מידי עם "יש לך פיפי?" על מנת להעביר את האחריות הזו אליו - לגופו.
עכשיו נתפנה לגמילת לילה

נינושה2

New member
לא חייב להיות מתיש, תלוי בילד

אם מתחילים בגיל שנה כמונו - זה מתיש.
עם האמצעי התחלתי כאמור בגיל שנה ו-11 וזה לקח כחודשיים של פיספוסים פה ושם. לא הרגשתי שזה מתיש במיוחד.
ויש גם כאלה שנגמלים תוך כמה שבועות בגילאים האלה. כמובן שבגיל שנתיים וחצי זו יכולה להיות גמילה חלקה לגמרי, אבל גם זה לא מחייב - גם גמילה מאוחרת יכולה להמרח לנצח.
אז פשוט אין לדעת מה יהיה.
אני במקומך הייתי מתחילה, או מחכה חודש ומתחילה.

לאו דווקא מתיש

אצלנו זה היה בכיף
אומנם לא הייתה אחות חדשה עדיין, רק הריון
אבל באמת שהוא הבין די מהר
פספוסי קקי לא היה בכלל, פיפי היה בתדירות שהלכה וירדה לאורך הזמן, אבל זה לא הפריע לי. ראיתי שהוא מבין ושהוא מנסה ומבחינתי כל דקה בלי חיתול הייתה לטובה
בהצלחה!

למעלה