קשאסה ווויסקי

yael757

New member
קשאסה ווויסקי

מבקשת המלצה לקשאסה וויסקי טובים ולא יקרים
תודה ושבוע נפלא

WineSpirits

New member
אז ככה...

לגביי הקשאסה- עד כמה שידוע לי, אין ייבוא של מותגי קשאסה איכותיים וטובים (אבל באמת טובים) לישראל. המותגים המוצעים בכל הליקר-מרקטים בארצנו ירודים, פשוטים וזולים. בארץ השימוש הנעשה במרבית המקומות בקשאסה (אם בכלל) הוא עבור קוקטייל הקפרינייה בלבד. בברזיל ניתן למצוא מותגי קשאסה איכותיים שרמתם, איכותם ומחירם לא יורדת מוויסקי מאלט משובח.
לכן, כל מותג של קשאסה יתאים לך, בוודאי אם מדובר להכנת קפרינייה.
מותגים שקיימים בשוק ומחירם לא עובר את ה50 שח- פיטו, 21, 51, בלחרו.

לגביי הוויסקי- המגוון כאן עצום. מה את אוהבת לשתות בד"כ? האם נחשפת כבר לטעמים השונים של סוגי וויסקי?

בהצלחה

yael757

New member
קשאסה וויסקי

ראשית תודה על התשובה
לגבי הוויסקי - שתיתי ג'וני ווקר, ג'ק דניאלס, JַB, ועוד אחד שאמרו לי שהוא מאוד איכותי ואני לא ממש זוכרת את שמ אבל הוא אכן "החליק" בגרון יותר משאר השמקאות ששתיתי.

down under

New member
לגבי ויסקי, זה כמו שהיית שואלת

תנו לי המלצה על איזו מכונית לקנות מבלי שפרטת האם משפחתית או ספורטיבית או מנהלים או סטיישן או יד ראשונה או דוקא משומשת
קטנטנה ב-15,000 ₪.

אבל בכל זאת ארים את הכפפה ואתייחס למושג 'לא יקר' כאפשרות להזמין קוקטייל באימפריאל בשעה השמחה (ב-happy hour)
עם העודף מ-300 ₪ שיעלה הבקבוק שאמליץ עליו, הכוונה כתקרה עליונה למחיר (בחלק מן המקרים המחיר יהיה פחות מ-200 ₪).

אתחיל בבלנדים ואסיים בסינגל מאלט.

ג'וני ווקר שחור וג'וני ווקר שחור כפול
גראנטס ירוק (חביות שרי)
קאטי סארק 12 שנה וקאטי סארק 18 שנה (עולה מקסימום 240 ₪)
דימפל 15
בלנטיין
רגיל ובלנטיין 12 שנה
ג'יימסון האירי וגם הג'יימסון 12 (באותן חנויות בהן הוא פחות מ-300 ₪)
בלאק בוש (של בושמילס האירי)

ברבנים אמריקאים (ויסקי שעשוי ברובו מתירס ולא משעורה):
ג'נטלמן ג'ק (ויסקי טנסי שהוא דה פקטו בעצם ברבן, מהמזקקה שמייצרת את ג'ק דניאלס המפורסם)
פור רוזס כאשר מומלץ מאוד הגירסה של סינגל באריל 50% חוזק במחיר של בין 200 ל-260 ₪
נוב קריק knob creek גם כן ברבן מעולה לדעתי במחיר של פחות מ-280 ₪

סינגל מאלטים

גלנפידיך 12 וגם גלנפידיך 15 אבל הכי מומלץ, בעיני לפחות הוא הגלנפידיך 14 אלון עשיר (מכל הסדרה של פחות מ-20 שנה הוא הכי אהוב עלי)
גלנליווט 12 וגם גלנליווט 15 ועכשיו חריג קל הכי מומלץ בגלנליווט-ים הוא, בעיני, ה-16 נאדורה חוזק חבית אבל הוא עולה טיפה מעל ל-300 ₪.
בלוויני 12
אוכנטושן קלאסיק
באומור לג'נד
שהינו ויסקי מעושן אך לא בצורה מוגזמת, עדין יחסית למעושנים בכבדות כגון הלאפרוייג או הקואל איילה או הלגבולין
לדאייג שהינו מעושן קלות ומעט מעט מלוח אבל בסך הכל די עדין ובעיני תמורה מעולה לכסף, שכן הוא בפחות מ-200 שקלים.
קארדו 12
בחלק מן החנויות אפשר להשיג גם את הלפרוייג 10 אבל הוא ויסקי מאוד קשה להרבה אנשים. הוא מעושן בטירוף ומלוח עם השפעה עצומה של אדמת כבול ויוד
אבל כאמור ראיתי אותו בבית המשקאות של נפתלי בפחות מ-300.

ויסקי אירי סינגל מאלט:
הבושמילס 10 וה-16, אם כי ה-16 מחירו מעל 300 ₪ בחלק מן החנויות ורק בחלקן הוא פחות מ-300.

ויסקי יפני שהינו בד"כ מאוד מומלץ לא מכיר בפחות מ-300 שקלים ולכן לא אמליץ לך עליו.

down under

New member
על לא דבר, בכיף

אגב, יתכן שמה ששתית ולא זוכרת והוא החליק לך בגרון והיה קצת יותר איכותי מאלו שזרקת את שמם, האם היה זה שיבאס ריגל?
סביר להניח שאם זה היה בבית של מישהו אכן היה זה השיבאס ריגל. בפאבים/ברים/מסעדות דוקא סביר מאוד שלא, שכן הוא יקר יחסית.

באיחור

ויסקי לא יקרים שמתאימים למתחילים. פשוטים יחסית וידידותיים

בלאק בוש - אירי, מתקתק, קליל, תמורה מצויינת למחיר
גלנפידיך 12 - סינגל מאלט פשוט וקליל

אם בא לך להתנסות במשהו מעושן - ג'וני ווקר שחור מאוד נחמד. גם באומור לג'נד עדין יחסית ומתומחר בידידותיות.

לגבי קשאסה - אין לי מושג. מה ש- WineSpirits כתב נשמע הגיוני למדי. באופן כללי אני לא חושב שזה משקה שנועד לשתות נקי אלא בעיקר לערבובים. אם את במצוקה של קשאסה איכותית אז אני חושב שרום טוב יכול לעבוד במקומה ברוב הקוקטיילים אם את לא מדקדקת יותר מידי.

אילן די

New member
וויסקי

בלי להכיר אותך ומה את אוהבת או מחפשת, אמליץ על וויסקי לא יקר שמצליח להתחבב על אנשים רבים יחסית : קארדו 12.

למעלה