קר לי לראות אותך בלי סוודר!

yaakii

New member
קר לי לראות אותך בלי סוודר!../images/Emo186.gif

מכירים את האמהות האלה?
מכירים את זה שרואים מישהו עם חולצה ביום קר ומרגישים קפוא בשבילו? למה? מכירים שאתם מתפדחים עבור מישהו? למה אנחנו מעוניינים להגיב עבור האחר?

אני חושב...

אמרו בערוץ שמונה, שלנו, להבדיל מחיות, יש מספיק כוח מחשבה כדי שנוכל להעריך מה חושב ומרגיש אדם אחר. אני מניח שמחשבה כזאת, של כיצד חש אדם אחר, פשוט עוזרת לנו להתאים את עצמנו אליו, להתיחס אליו, לתקשר איתו. זאת יכולת שבאה לידי ביטוי במצבים רבים בחיינו והיא נראית לי די הכרחית. אלעד

yaakii

New member
אבל שים לב שאתה לא תכעס / תקנא עבור מישהו.

ההרגשות ש'תרגיש עבור מישהו' מסויימות מאד.

tweeg

New member
לא נכון

אפשר בהחלט לכעוס בשביל מישהו,בדוק. עושים את זה מסיבות הן פסיכולוגיות והן אבולציוניות (שלפעמים הם הינו הך(אני חייב להפסיק עם המילה הזאת))

yaakii

New member
שיהיה. אתה אף פעם לא תקנא בשביל מישהו.

ובטח שלא תתגאה בשביל מישהו. כן, אני מנסה להבין את אותן סיבות פסיכולוגיות. האם זה בגלל שאנחנו רוצים להתאים את עצמנו לסביבה?

Lady In Blues

New member
זאת קביעה מאוד מפוקפקת.

"אתה אף פעם לא תקנא בשביל מישהו ובטח שלא תתגאה בשביל מישהו." זה קורה לי הרבה, בעיקר בקרב בני משפחתי. הסיבה הפסיכולוגית היא שאנחנו מגיבים לסיטואציות ואנשים שמסביבנו גם ברמה הרגשית-רעיונית, מה שמתורגם לפקודה של התת מודע להפעיל את הגוף. זה גם ממחיש את היכולת של המוח שלנו לשטות בגוף. קרה לך פעם שישבת עם מישהו שאכל מולך, ובלי משים חיקית את תנועות האכילה שלו? או ששמת לב שיש לו לכלוך על הפנים ו"ניקית" את הליכלוך מפניך שלך? המוח שלנו מפרש סיטואציות, מה שוגרם לנו לשאר איך האחר מרגיש, מה שגורר תגובה, לעיתים לא מודעת, של הגוף. אנחנו "עובדים" על המוח שלנו שאנחנו בסיטואציה מסויימת, כשלמעשה אנחנו רק מדמיינים אותה. אותו דבר מתרגם בגיזרת ה"קר לי לראות אותך בלי סוודר". דהינו- הקירבה שלנו אליהם והיכולת להזדהות ולהבין את נקודת המבט שלהם גוררת תגובה רגשית-מוחית. אני רק מדמיינת שקר לי, המוח מתרגם את זה להורמונים הנכוני והגוף מגיב בסימור שערות או צמרמורת, כי הוא מאמין שזה באמת המצב הנתון. זה עובר תוך שניה, כי האשלייה נגמרת ברגע שאתה שם לב שהגבת גופנית למצב דימיוני. וואו, זה יצא ארוך

Dragonaut

New member
לא מדויק.

גם לשימפנזות יש מוח מספיק מפותח בשביל להעריך מה חושב האחר. לאדם יש את תכונת ההזדהות, שהיא עסק יותר נדיר בשאר חלקי ממלכת הטבע.

yaakii

New member
תודה.

בקשר לקור זה לא מדוייק: גם כשאני רואה אנשים ביום קר מתלבשים קצר זה גורם לי לצמרמורת קור כזאת..

One Drop

New member
אני והניסויים שלי

בתוך האדם טמועה תכונה מסויימת - האדם מחקה כל דבר שהוא רואה. זתומרת שהוא יודע להרגיש או לפחות לתאר את הרגשות של האחר. עשו ניסוי ולקחו בנאדם ושמו אותו בתוך חדר ושמו לו כל מיני מכשירים שבודקים את העצבים שלו או לא יודעת מה והראו לו סירטון. בסירטון הראו אישה שתופסת כדור. גילו שבזמן שהאדם צופה ביד של האישה עוטפת את הכדור ומחזיקה אותו, היד של האיש זזה באותה צורה פחות או יותר במידות כאלה קטנות שאנחנו בכלל לא שמים לב לתנועה. מכאן נובע שהאדם מחקה תנועות ובכלל לא שם לב לזה וכנראה זה אותו הדבר גם עם רגשות.

yaakii

New member
אתה מתכוון: אני והניסויים *שלהם* ../images/Emo3.gif(חתימה..)

סיר חע

New member
זו כנראה איזושהי הזדהות.

לשים את עצמי בנעליים שלך, בסיטואציה מסויימת, ולהרגיש את התחושות שלי אם הייתי אני במקרה שלך. וככה, במזג אוויר הזה, אם אמא הייתה מתלבשת כמוך, היה לה קר. אם אתה היית בסיטואציה דומה כמו מישהו אחר, היית מתפדח במקומו/בשבילו.

למעלה