קר לי ומשעמם לי

קר לי ומשעמם לי

אז אשאל שאלה. קרה לכם פעם שהתחרטתם על המשמעות שהצטברה לכם סביב השירים של טורי? כלומר, האנשים שהוא מזכיר, הרגשות שהוא מביא איתו, הסיווג הזה ל-חותך/ לא חותך או ממית/ לא ממית וכו' ככה שניסיתם למחוק את כל זה וליצור לו משמעות חדשה? ובכלל, הייתם רוצים למחוק את כל ההתייחסויות הרגשיות לשירים שלה ופשוט להשאיר כזה את הכל blank ולהתייחס למוזיקה שלה כמוזיקה ושום דבר מעבר? (כלומר, להנות מהשיר מעצם היותו עשוי טוב מוזיקלית, ולא כי הוא עושה לך XYZ בלב). שאלה זו מובאת אליכם בחסות "יו אלוהים אין לי מה לשים באמפי. כל הטורי הזה מדכא לי את החיים כשאני בקורס" |סבוס|

רעוּת

New member
אענה על זה אח"כ,

אבל בשביל שנועה תשנא אותי כבר מעכשיו:
Why do beautiful songs make you sad? "Because they're never true." "Why?" "Nothing is beautiful and true."​
(ג'ונתן ספרן פויה). סתם, הזכיר לי

shiray

New member
וואי איך אני רואה את החפירות באות...

ואני מתחילה את התשובה שלי כשאין לי מושג מה היא הולכת להיות, אלא רק מה אני חושבת על הנושא בעד ונגד, אז בכלל חפירות בפתח... בטח אסתבך עם עצמי מלא פעמים ואמחק ואכתוב שוב וכ"ו... האמת שאין לי מושג עד כמה זה תקין, ואם לקחתי את הקטע הזה של מה ששירים מזכירים לי לקיצוניות, כי אמת כמעט כל שיר וסרט והכל מזכיר לי דברים... בעיקר שירים. זה ברמה שיש שירים מפגרים מלפני שנים ששמעתי במקרה בזמן שקראתי את "מישהו לרוץ איתו" בכיתה ו', ועדיין כשאני שומעת אותם אני נזכרת ישר בספר. זה אומר שלחברה ממש טובה שהיתה לי היה איזה מסטיק שהיא לעסה מלא, ואחרי שרבנו היה לי קשה ללעוס את המסטיק הזה כי הריח שלו ממש הזכיר לי אותה. זה שיש שירים שמתנגנים באוטו של האקס אז עכשיו אי אפשר לשמוע... זה הכל. וכמובן שעם טורי- יש את הביקיפר שאת כולו שמעתי פעם ראשונה באוטו עם אותה חברה מהפסקה הקודמת, יש את BFP שחרשתי אחרי פרידה ישנה, ולא משנה כמה פרידות יהיו מאז (ולא שהיו כאלו הרבה חח), עדיין BFP יזכיר אותו. זה אפילו ברמה שפעם ראשונה ששמעתי את גולד דאסט לעומק זה היה בנסיעה באוטובוס בערב אחד, ואני עדיין זוכרת את הפרט הזה ונזכרת בו בכל פעם שאני שומעת את השיר. אז כן, לפעמים זה מבאס, בעיקר כי החיים משתנים, ואמנם המטען שלנו נשאר אותו דבר, אבל אנחנו עוברים גם חוויות חדשות בין לבין, וקשה שהשירים כבר מקובעים בראש בצורה מסוימת הרבה פעמים. עכשיו אני צריכה למצוא שיר אחר שלה, שברור שיש לו קונוטציות עבורי, אבל שהן פחות דומיננטיות, כדי להלביש על מצבים חדשים, וזה מוזר ולפעמים מרגיש מאולץ קצת, כי בכל זאת שיר אחר מתאר בדיוק מה אני מרגישה, אבל כבר הרגשתי את זה פעם עם אנשים אחרים ובנסיבות אחרות... מצד שני, לבוא לשירים כקנבס ריק נראה לי ממש קשה. אולי בגלל זה אני מרגישה שכל העולם מורכב מדברים מלאי קונוטציות ואזכורים ל89436489 דברים שעברתי, והם עוזרים להרכיב אותי. זה ממש כאילו אני אעשה לעצמי ריסט ואתחיל הכל מחדש סטייל שמש נצחית, ואנחנו הרי מורכבים מכל מה שעברנו, זה מה שעוזר לנו להיות הבני אדם שאנחנו (אימוששש הפלצנות! אבל אמרתי שאני אחפור פה, אז הוזהרתם), ובגלל זה נראה לי שפשוט בלתי ניתן למחוק את הכל, שזה ישנה הכל. אז נראה לי שמה שאני מנסה לעשות, זה למצוא איזשהו איזון. יש שירים שעדיין נראה לי שלא משנה כמה פעמים אני אשמע אותם בסיטואציות שונות, הזכרונות הראשונים ינצחו ויגברו על הכל, אבל לאט לאט ובנחישות, יש כבר שירים עם כמה קונוטציות שונות. למרות שבדר"כ זה קורה לשירים הפחות טעונים עבורי, אבל לכו תדעו, אולי עם הזמן ועם עוד חוויות שאעבור, אגיע למצב שאין מספיק טורי לחוויותיי... למרות שזה יהיה הזוי, כי זו טורי... ובסוף נימה חפרנית זו נראה לי שאני אסיים, בעודי שומעת את גולד דאסט פה מפילדלפיה לפני 3 ימים בפעם השניה ברצף (נו, דיברת על זכרונות והכל, נכנסתי למוד הנוסטלגי) והמשך חפירות נעימות לכולם.

behappy

New member
great minds cut alike?../images/Emo3.gif

ואיזו משמעות הייתה להרבה דברים בחיים שלנו בלי זיכרון, בלה-בלה-בלה. זה מצב שאי אפשר לתאר בכלל. הרי בכל פעם שאת שומעת, נניח, פרשס, את נזכרת בפעם הראשונה ששמעת פרשס ומה שזה עשה לך אז. אז גם אם זה לא מתקשר לזיכרון חזק מאוד כלשהו זה עדין מתקשר לחלק מהזיכרון שלך את עצמך. את איך ששמעת את פרשס אז. כלומר בכל חוויה שבה יש משהו שחוזר על עצמו, יש משהו שנבנה על סמך החוויה הקודמת שבה אותו אלמנט היה. דבר שני, הרי השירים של טורי מטבעם ה-[חותך ונגזרותיו], גורמים לנו לצקת לתוכם משמעויות, זיכרונות, חוויות- מאוד חזקים.

noosh

New member
כן

ולא. כן, ואני חושבת על זה המון בתקופה האחרונה, כי לפעמים כשלמוזיקה יש משקל כלכך כבד, אני פשוט לא יכולה להקשיב לה. כי זה מציף דברים למעלה שאני לא יכולה או מוכנה או רוצה להתמודד איתם, כי זה מחזיר אותי אחרוה למעגלים במקום לקדם אותי קדימה, כי אני מפחדת להקשיב לשירים, וכי אני רוצה לבנות משהו חדש סביבם. זה מפחיד אותי לבנות משהו חדש סביבם, זה אומר שצריך למחוק את מה שכבר נבנה, ואני לא טובה בלמחוק ואני לא יודעת למחוק ואני לא רוצה למחוק. או אפילו כי אני לא רוצה את זה, כי אני רוצה להנות מהמוזיקה, להנות מהצלילים ומהמילים. לפעמים אני ממש מקנאה באנשים שיכולים להקשיב למוזיקה ככה, בתור מוזיקה, ברמה "שטחית" בלי strings attached. כאילו, זה מגיע למצב שאני פשוט לא יכולה להקשיב לאלבומים שלה, כי אני אצטרך לדלג על שירים, או כי אני לא רוצה לחזור למקומות שזה יחזיר אותי אליהם, או כי אני מפחדת שזה לא יחזיר אותי אליהם. ולא, כי זה הקסם שלה, מעבר למוזיקה עצמה. איך שהיא מתחברת ומה שהיא נותנת במוזיקה, במילים, ביצירות השלמות האלה. אני אוהבת את ההתחברות שהיא מעבר ליופי, אני אוהבת את זה שהיא מלווה אותי, שאני יכולה לחזור בעזרתה לתקופות, שהיא מציפה אותי וממלאה אותי, אני אוהבת את זה שהיא גורמת לי להרגיש וליצור ושהיא מעלה בי זכרונות ואנשים ורגשות, היא מעוררת בי המון, כלכך הרבה. לפעמים אני אפילו צריכה את זה, כשאני מרגישה ריקה או מנוונת, כשאני מפחדת שאיבדתי את היכולות שלי, היא מזכירה לי שזה עדיין כאן. ואני חושבת שבלי זה, זה היה הרבה יותר שטחי וזה לא היה כלכך חשוב לי וזה לא היה חלק משמעותי מהחיים שלנו. וככה זה, לדברים משמעותיים יש כובד. נכון שזה אומר שלפעמים זה יותר מדי, אבל לפעמים זה גם בדיוק מה שצריך. ואני לא יודעת, יש פעמים שבאמת הייתי רוצה לנתק את המוזיקה מהזכרונות ופשוט לשקוע בה בלי לחשוב. וזה מעיק, לפעמים, כשצריך לפחד מלשים אלבום במערכת, כשצריך לחשוב על "זה יזכיר לי? זה לא יזכיר לי? ואם זה לא יזכיר לי, מה זה אומר? אם פתאום זה לא יכאיב כמו פעם, מה זה אומר עליי?" וכל מני מחשבות כלאה שנוטות לתקוף אותי (כן, אני יודעת שאני מוזרה). אני ממש שונאת את זה. ולפעמים זה באמת טוב ואני מודה על זה, שיש לה את היכולת לגעת בי ככה, ויש לי את היכולת להתחבר. התכוונתי לכתוב שיר השבוע, אבל תודה, חסכת לי

rfranko

New member
I know all the players and I must say

Well sometimes he do and sometimes he don't טוב, שאלת כאן כמה שאלות אז אני אתייחס אליהן, יש לי את ואני לא מפחדת להשמש בה, נתחיל לחפור... מבחינת חרטה על משמעות שיר של טורי, כן, זה קרה והכוונה יותר לגבי המשמעות שלה לשיר לעומת המשמעות שאני נתתי לו, כלומר, אני מעדיפה כמה שפחות לדעת על מה כל שיר מדבר [עם יוצאים מהכלל כמובן] ולקחת אותו דווקא למקומות שלי, וזה במיוחד מורגש ב-professional widow שהיתה לו משמעות מאד אישית ועמוקה בשבילי ואז גיליתי שהוא בכלל על מה שמה של קורט קוביין, וזה די הרס לי את השיר כי בתחרות איזו משמעות יותר לוקחת, היוצרת תמיד מנצחת. אבל בכללית לשאלתך, כמעט לכל השירים של טורי יש משמעויות זכרונות אסוציאציות, וכל פעם עם כל התרחשות והתרחשות הם מזכירים לי עוד דברים וארועים וממש יש מצב ששיר מסויים winter למשל, שיש לו לגבי ממש רגשות קוטביים ובכל פעם אני בוחרת להתיחס לפן אחר שלהם כשאני שומעת אותו... ובכלל אני חושבת שאם שיר [כל שיר, לא רק טורי] לא משאיר איזה משהו אצלך או עושה לך משהו אפילו ברמת הפאן אז הוא - נו - מחורבן! מה שכן, אני לעולם לעולם לא ארצה למחוק את ההתיחסות הרגשית שיש לי לשירים של טורי, זה ממש מצמרר אותי לחשוב על זה, כי בלעדי זה מה באמת נשאר? הרי את כל "מערכת היחסים ביננו" בנינו על סמך מה שהיא מעבירה לי שבשירים שלה ומה שאני עושה עם זה בתגובה. אם המילים אם הלחן המלודיה לא עושים לי כלום ולא גורמים לי להרגיש משהו אז זה לא שווה.

רעוּת

New member
אוף, אני ממש גרועה בלהתנסח ../images/Emo122.gif

טוב, אז קודם כל. אני מכירה את המוזיקה של טורי רק איזה שנה וחצי ככה, אז כן יש דברים ששירים ספציפים מזכירים לי, אבל היא לא הורסת לי ת'חיים
זאתאומרת, אני לא מרגישה שאני לא יכולה להקשיב לשיר מסוים שלה כי זה יזכיר לי תמיד משהו שאני לא רוצה לחשוב עליו. גם זה לא תמיד מזכיר לי את אותו דבר. זה נורא תלוי באיפה אני נמצאת באותו רגע ומה עובר עלי, לפעמים זה הכי יכאיב בעולם ולפעמים זה לא יעשה לי כלום (לא במובן שלא ייגע בי, פשוט, לא יעשה לי רע). ובאופן כללי. יש שירים שלא משנה איפה ומתי אני אשמע אותם הם תמיד יזכירו לי משהו מסוים או סיטואציה ספציפית שאני לא תמיד רוצה לזכור. זה יכול להיות הכי מפגר בעולם, נגיד, לשמוע את נובמבר של מירי מסיקה ולהיזכר בתקופה הראשונה שלי בצבא כי הוא היה בגלגלצ כל הזמן אז, וזה משהו שאני לא רוצה לזכור כי היה לי רע ופשוט אין טעם יותר לחשוב על זה, כי היה ונגמר. ואלה דווקא שירים שאני לא שומעת "מיוזמתי" נגיד, או הכי-אוהבת-בעולם (נגיד כמו שירי הפלייליסט של גלגלצ בתקופות מסוימות).ויש שירים שמזכירים לי דברים גרועים יותר. ויש שירים שאולי כן הייתי יכולה לאהוב, ולפעמים אני "נתקלת" בהם, ולא יודעת, הייתי רוצה להשתחרר מזה, ממה שהם מזכירים לי, כי אני באמת לא מצליחה להנות מהם....נגיד, אני לא יכולה לשמוע את בלו של ג'וני, וחבל, כי זה דיסק יפה (אז במקרה הזה אולי באמת הייתי מעדיפה פשוט למחוק. אבל כל מקרה לגופו). אז בקטע הזה אני *מעדיפה* לשמוע דווקא את טורי, כי אני לא מקשרת את השירים שלה לדברים-שהרסו-לי-ת'חיים, למרות שהמוזיקה שלה לא תמיד קלה, וכן יש שירים שמזכירים לי דברים ספציפים אבל זהו ש, זה לא תמיד-בכל-מצב, ובדר"כ זה גם דברים שאני יכולה לחיות איתם. נגיד, כשאני שומעת שיר שלה ונזכרת שבפעם שעברה ששמעתי אותו עשיתי ככה וככה, ואז יש צביטה של געגוע או משהו. דווקא בקשר למשמעויות של השירים של טורי אני לא חושבת שהייתי רוצה לשנות משהו. יכול להיות שעוד כמה זמן התשובה שלי תשתנה, אבל לא יודעת, אני לא חושבת שבאמת אפשר למחוק גם אם היינו רוצים. עם הזמן אולי יהיו משמעויות חדשות וזכרונות חדשים שיתווספו, אבל הבסיס עדיין יהיה שם. חוצמזה שהיא עושה מוזיקה טובה, אז בואו נשמח וזהו

Oh if I could change, change everything

כן מוחלט. ממש הייתי רוצה להתחיל מחדש עם טורי (יו. מתחילות מחדש, כמה זמן לא ראיתי). כבר קשה לי להנות מהמוזיקה שלה כי היא משוייכת לדברים שאני מעדיפה לשכוח, ויחד עם זאת, אני עדיין חושבת שהמוזיקה שלה נהדרת. זה ממש מבאס להפסיק לאהוב משהו שבעצם עדיין אוהבים. כמו נגיד בושם ממש טוב שהריח שלו מזכיר לך זמנים אחרים. או משהו. נגיד, עכשיו אני שומעת רק את TVAB כי הוא היחיד שלא נוצרו סביבו רגושת או זכרונות ואני פשוט נהנית מאיך שהוא. על כל השאר אני סתם מתבאסת, כי הם טובים כל כך אבל פשוט עושים לי איכסוש. הייתי ממש רוצה להחזיר אליי חזרה את כל השירים האלה שאנשים אחרים ורגעים אחרים לקחו ולעשות מהם משהו חדש. אולי זה עוד יקרה.

noosh

New member
בדיוק נתקלתי אתמול בבושם שלי

מתקופת הצבא. הנוסטלגיה...

אמ,

וואי, חשבתי על זה הרבה לאחרונה, אם אני רוצה לנתק משמעות מסויימת מכל מיני דברים שיכולים להיות כל כך יפים ושונים בלי המשמעות. והגעתי למסקנה שזה נורא תלוי, בשיר, או במשמעות, או במה שאני מרגישה בגללם. ואמ, אני דווקא חושבת שיש לי אפשרות להקשיב לשיר מסויים בלי לשייך אותו לכל הרגשות שמסביב, אם אני מתנתקת קצת מהמצב, בעיקר אם אני עם אנשים אחרים לידי. אני לא ממש טובה בלהקשיב למוזיקה באמת אם יש אנשים אחרים לידי. אבלוש, אני לא באמת רוצה למחוק משמעות. זה חלק חשוב ממש מהשיר עצמו, ומהחיים שלך, וממי שאתה, ואני לא רוצה למחוק את מי שאני. [שמש נצחית כה מתאים עכשיו, כמו שאמרתם] ולגבי טורי, אז בכלל. כמו שרינת אמרה, שיר טוב, לדעתי, הוא שיר שבאמת עושה לך משהו, שיר שנוגע בך, שיר שאתה יכול להרגיש, ש*כן* משאיר לך משמעות, אולי אחת שהיית רוצה למחוק. אני מניחה ששירים שלא היו עושים לי את זה, לא הייתי ממשיכה להקשיב להם. אוף אני בכלל לא מדברת על טורי
כי טורי עדיין לא נתפסה אצלי ברמה האישית. קשה לי כי זה באנגלית [לא שיש לי בעיה עם אנגלית, אבל זו בכל זאת לא השפה שלי, השפה שאני חיה בה, השפה שאני מרגישה בה], וכי אני צריכה לשבת עם מילים כדי לפענח את הגניחות שלה, אבל פה ושם תופס אותי איזה משפט [לפעמים גם שיר שלם], ואז כן, נהיית לו משמעות, שסביר להניח שכל פעם שאהיה לבד אחשוב עליה. אבל לא הייתי רוצה למחוק כלום, זה בטוח. בכלל, פיתחתי מדיניות של לא להתחרט על כלום, כי זה מה שהביא אותי למי ומה שאני עכשיו, ולא הייתי רוצה להיות משהו אחר, כרגע. גם על המדיניות הזאת אני לא מתחרטת
|סמיניחפירה|

Moreiro

New member
אני חושבת

שאם הייתי מתייחסת למוזיקה [ואני מדברת כאן על כל סוג של מוזיקה, לאו דווקא על טורי] רק כמוזיקה ולא כמה שהיא עושה לי - לא הייתי שומעת חצי מהשירים שאני שמועת היום, ושירים טובים. והייתי מפספסת המון. ואני תמיד מסתכלת על אנשים שהם יותר של מוזיקה ולא של מילים, לא מבינה איך לעזאזל הם יכולים, להתעלם מהפקטור הזה של מה שזה עושה בלב. מצד שני, אני די מקנאת בהם לפעמים. [אני מנסחת את עצמי גרוע ממש. באסה]

א. ניסחת ממש טוב

ב. גם מוזיקה משאירה [אפילו בעיקר] ולא רק מילים ג. שאלה
הכוונה בניק שלך היא לכתוב את השם שלך כMOR או MORE? יש פה ויכוח קל או חוסר הבנה כבד

noosh

New member
כמובן שלא ניסחת גרוע

דווקא קלעת בול. [לא רק עניין של "מזויקה" מול "מילים", יש מנגינות אינסטרומנטליות לחלוטין שיכולות לעשות לי פיק ברכיים. אצלי זה יותר בכלליות כזה, אני מסתכלת על אנשים שמוזיקה היא בשבילם המוזיקה (ואני מדברת על כל סוג של מוזיקה, אינסטרומנטלית ולא), ברמה יותר שטחית, של להקשיב לה וזהו, ואני לא מבינה איך הם יכולים להתעלם מהפקטור הזה. מצד שני, אני די מקנאה, גם, לפעמים. (ומצד שלישי, יודעת שלא הייתי מוותרת על זה בעד שום הון שבעולם).]

ואני לא באמת חושבת שיש מישהו שיכול.

להתעלם מזה וזהו. אלא אם כן הוא מהמנהלה בבסיס הישן שלי או משהו... וגם הם מרגישים משהו לפעמים! נגיד, כשהם שומעים מזרחית! [תנו כבוד!]

למעלה