קרקע חקלאית

kukac2

New member
קרקע חקלאית

אם אני קונה קרקע חקלאית, מגדר אותה ושם שם תרנגולות או כבשים או שניהם - האם אני יכול לשים שם קראוון כדי לשמור עליהם ולגדלם?

כן - בתנאי שתצליח לקבל היתר בניה או במילים אחרות לא

ובכל מקרה ה"קרקע חקלאית" שמוכרים על ידי פרסומות הינה בדרך כלל שטח לא מוגדר -
חלק מחלקה גדולה שלא חולקה עדיין ולכן לא תדע איפה לשים את ה"חווה" שלך.
כדי שהשטח יהיה מוגדר אתה צריך למצוא חקלאי שימכור לך שדה שלם - נניח 150 דונם.
אם יש לך כסף לזה תוכל כבר לקנות במקום זה מגרש לבניה.
&nbsp

פרל דוד

New member
החלום על חווה חקלאית ושברה.

כפי שציין רימון חייט,אני ארחיב מעט.
אני נדהם כל פעם מחדש שעוד לא "פסו" התמימים במדינת ישראל.

כשאתה קונה מגרש חקלאי ב"מושע" [חלק בלתי מוגדר מתוך חלקה] אינך יכול לנכס לעצמיך ולו מטר בודד אחד מהמגרש שרכשת, בעלותך משתרעת על כל החלקה כמו גם בעלותם של שותפיך לחלקה.[הסכם השיתוף מגדיר זאת היטב]
כשאתה רוכש אדמה חקלאית מאותם חברות שיווק ידועות לשמצה אתה חותם גם על אישור שאתה מודע שהקרקע מושכרת לחקלאי אחר עד ליום שבו הקרקע תופשר, ואם ההפשרה מתעכבת ימשך ההסכם לאורך השנים, לך אגב אין שום יכולת חוקית לטעון לשינוי הסטטוס של המשך העיבוד החקלאי [בדר"כ של מוכר הקרקע]
שמשלם למשווק סכום זניח על עיבוד הקרקע .

גם עם רכשת אדמה חקלאית ישירות מהחקלאי [ולא במושע] אזי עליך לדעת שבכל קרקע חקלאית יש תב"ע שמגדירה את תחומי העסוק המותרים הכוללים מכסות, לדוגמה :
כדי לגדל עיזים/כבשים תרנגולות, אתה חייב להקים מבנה חקלאי,ובתב"ע יש הגדרה האם בכלל מותר לך להקים מבנה חקלאי, דיר או לול. [עפ"י יעוד הקרקע]

קרוואן הוא מבנה מגורים שמחייב תב"ע [מהיותו מחובר לתשתיות בקרקע] ורשויות התכנון לא יתירו לך להניח מבנה מגורים/אחר באדמה חקלאית.
זאת מבלי להתייחס לסוגיות קיומיות אובייקטיביות [לא קשורות] כמו מים,חשמל,ביוב,דרכים וכו'.[מבלי להתייחס לסוגיית מיקום הקרקע כ "אדמה כלואה" שמחייבת זיקת הנאה ומעבר] כלומר שאין לה חיבור בלתי אמצעי לכביש.

חזור מהר לאדמה יציבה.

kukac2

New member
אולי לא הבנתם - או אני אך...

אני מדבר על קניית קרקע חקלאית שכתובה בטאבו על שמי - כלומר, בבעלותי בלבד. אני לא מעוניין בקניית הקרקע עם שותפים כפי שכתבת.

שאני קונה אני מתכוון שיהיה לי מסמך בעלות שיהיה כתוב שם מס' הגוש וכו' כמובן.

אינני יודע על אותו מסמך כי אני רק מתעניין ועדיין לא עשיתי עיסקה זו אך כמובן אם יגידו לי לחתום על חוזה האומר שהקרקע לא בבעלותי עד שתופשר אין על מה לחתום - לתת כסף ולא לקבל דבר לא נראה הגיוני.

כמובן שצריך להתעניין ברשות מקרקעי ישראל בדבר בדבר הקריטריונים להקמת מבנה חקלאי לאותו מטרה שרוצים אך אני בטוח שאם הקרקע רשומה כחקלאית אפשר לגדל כל דבר חקלאי מתרנגולים, כבשים ועד פרדס לא?

נכון שיש בעיית גז, חשמל ומים אבל בהנחה שאני מוצא לזה פיתרון, האם אפשר להניח קראוון עם גלגלים , כלומר הוא נייד.

ע מזרחי

New member
אתה צריך להחליט האם אתה רוצה אדמת מנהל או קרקע פרטית

אם הקרקע פרטית - ויש לך טאבו עליה. אין למנהל מקרקעי ישראל שום סיבה להתערב.

אל תשכח אישור פקע"ר לממ"ד או מיקלוט.

וקצת יותר ברצינות, קראוון אינו מגורי קבע, אבל ככל הנראה זה מה שיקרה לו.
סביר שמהר מאד תקבל ביקור מרשויות הפיקוח שידרשו היתר למבני המגורים והחקלאות.

kukac2

New member
או.קי תודה אבל...

אם קראוון לא נחשב מגורי קבע למה צריך אישור לשתי מטרות? הרי אני צריך את הקראוון רק כדי לפקח על הרכוש החקלאי שלי.

אשמח לשמוע את דעתך.

שדמת

New member
מבנה חקלאי גם צריך היתר בנייה

וההיתר ניתן רק אם המבנה הכרחי לפעילות החקלאית, ועבור המבנה המינימלי שדרוש לפעילות חקלאית זו.
יש גם כל מיני סוגים של קרקע חקלאית, ולכל קרקע דברים אחרים שמותר לבנות עליה.
&nbsp
מבנים ממש (כמו מבנה מגורים לעובדים זרים, מחסנים, חדרי קירור) מותר לרוב לבנות רק בשטח המותר לבנייה בנחלה (כלומר בנחלה במושב - חלקה שטח חקלאי וחלקה מיועד לבנייה למגורים ואפשר לבנות בו גם מבנים המיועדים לפעילות החקלאית. זה נקרא שטח א').
&nbsp
http://www.moag.gov.il/NR/rdonlyres...10598D32A3DA/0/AgriculturalBuildingDesign.pdf

זמי

New member
מכל התשובות הללו רק תשובה אחת חשובה

פנה לוועדה המקומית לתכנון ושאל מה מותר.
כל וועדה וכל מחוז והתקנות שלו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לא הייתי בונה על זה (תרתי משמע).

החוק הוא אותו חוק.
הגישה היא אותה גישה.
ואלוהי המנהל יש רק אחד.