קרקס האבסורד

קרקס האבסורד

תראו אינני איש דתי אך אתמול בסיוע המשפטי ישבתי דיברתי עם אנשים ובא איש חרד מבני ברק שסיפר את סיפרו : כמצוות רבו ובברכת הרבנים ( כמקובל אצלם ) התחתן עם בחורה שהיא ידעה מראש שתורתו אומנתו טמרוויח מביטוח לאומי כ2000 ש"ח לחודש הבחורה רצתה בו בשל היותו גדול בתורהולא הייתה לה בעייה כלל להביא עימו 5 ילדים החרדית בגדה בו , הוא תפש אותה היא הלכה לבית משפט למשפחה ( בית דין גויים כהגדרתם ) ובית משפט פסק לו 5000 ש"ח לחודש לא כולל הוצאות חריגות לדעתי המדינה פשוט משוגעת אילו אני הייתי השופט ייתי פוסק לו 3000 ש"ח ושיצא לעבוד מהיכן יביא 5000 ש"ח לחודש ( אולי מהקב"ה ) אובל לגופו של עניין הרי היא התחתנה עם בן ישיבה אז למה פתאום סכום כזה איזה מדינה מטופשת החרד אמר לי חוץ מלהתפלל לאלוהים שהגזירה תעבור אין מה לעשות

spring9

New member
איפה האבסורד?

5 ילדים אבא ואמא = 7 נפשות. אתה רוצה לומר לי שהם חיו מ 2000 שקל לחודש? מאיפה שהיה להם למחיה שיביא את הכסף. באיזה קרקס אתה חי?

איך הם חיו עד הגירושין

תראי ספרינג לבני הישיבות יש גמ"חים הם לא בדיוק קונים ורסצ'ה ובכלל הם חיים בפשטות גני הילדים שלהם ומוסדות החינוך הם בחינם אפילו קייטנותיהם מומלץ לך השוואת מחיר וחץ מזה אצל החרדים יש דין בהלכה שאומר שתפקיד האישה לעשות ילדים ולפרנס את הגבר על מנת שיוכל להיות גדול בתורה זה אורח חייהם ועם זה היא התחתנה

spring9

New member
אם תפקיד האשה לפרנס, אז

שישאיר אותה אצלו בבית, ואז לא יצטרך לפרנס את ילדיו! ודרך אגב, בהחלט מותר ללמוד תורה גם אחרי העבודה. אני נכדה של רב-דיין כך שיש לי ידע ממקור ראשון.

אני חוזר בשאלה ובן למשפחה חרדית

תראי אני יכול רק להגיד כאחד שמכיר את העולם החרדי ( שבגלל זה פרשתי ממנו) שראיתי את החרד אני לא הבנתי דבר אחד מדוע אחרי אורח חיים כזה פתאום היא כגרושתו מכירה בחוקי המדינה ולדעתי רק בשל בצע כסף שאים לא כן אם אני הייתי שופט הייתי אומר לחרד לצאת לעבוד ולשלם 2500 ש"ח מזונות ושגם האישה תצא לעבוד ( ולא רק לעבוד את הקדוש ) , תראי ספרינג ככלל אני חושב שבמדינה צריך כמזונות לפסוק 32% משכר של משרה מלאה בת 8 שעות לפחות או 32% משכר הגבר

spring9

New member
מוטי - מלך העולם

האם לפי דעתך הדרישה לפרנס את הילדים שהולדת זה בצע כסף? גבר נשוי מפרנס ומכלכל את ילדיו? במה שונה אבא גרוש מאבא נשוי?

את דעתי אחלק ל2

דעתי האישית שאני רוצה גם שתעוגן בחוק היא להכיל דין צדקה כפי שכיום יש מגיל 15 ( השתתפות כלכלית 50% ) של האם ואם האב לקח משמורות כ8000 ש"ח לחודש בערך לילד כיום ) להכיל זאת מגיל 0 שכן גם לאם וגם לאב יש 50% בהבאתו לעולם וכן גם תיקון נוסף לחוק החוק כיום קובע חובה אבסולוטית של האב לזון את ילדיו ,זאת אומרת שגם אם אב לוקח משמורת על הילדים האם לא משלמת מזונות לאב ( לא שיוויוני ) וכן יתרה מכך אם האם לוקחת את הילד/ים לשישי שבת האב חייב אפילו לפי החוק לשאת בנטל זה צריך לדעתי כמו שהילד בא באהבה ומבייצית וזרע ( ביולוגית ) וכן שהאב צריך לסבול את השיגעונות ההורמנליים של אישתו 9 חודשים ( כשהאישה בהיריון גם הגבר סובל ) כך גם בהוצאות ובנטל הכלכלי צריך שיוויון וכן גם במרחק בין בני הזוג ביום שאחרי הגירושין ולהביא רק את את טובת הילד וצרכיו האמיתיים ולא לעשות בילד שימוש לסחטנות וניגוח כלפי האב ותאמיני לי כאב לילדים ומבין בכלכלת בית ומשפחה ההוצאות על ילדים ככול שיש יותר ההוצאה המוחלטת יורדת

spring9

New member
רק דבר אחד לא הבנתי

איפה הפיצוי לאשה על כך שהיא מגדלת את הילד, מטפלת בו, רוחצת, מבשלת, מאכילה, מנגבת קקי, עושה כביסה של הילד לא שלה, מביאה ומחזירה מהגן מהחברים והחוגים, משלמת על סידור לילד כאשר היא בעבודה או רוצה לצאת(מטפלת, גן צהרון בייבי-סיטר), רצה אתו לרופא וכו..וכו.. כל זה אמא צריכה לעשות בחינם כאשר ההורים נפרדים?

אני בעד משמורת משותפת בשם טובת הילד

תראי אני אומר שצריך לגור קרוב אחד ליד השני וגם לאחר הגירושין לא ללכת ראש בראש , סידורי ראייה לא דרך בית משפט או עובד סוציאלי , גירושין באווירה טובה ( שלא כמו אצלי ), וכשהאם צריכה סידור או לצאת לדייט ( אני מאמין לחלוטין שאפשר להיפרד יפה ) , או לחילופין לאחר נישואין ופרק ב' לאפשר ירח דבש וכו' ותאמיני לי אנחנו לא חברה קתולית וגבר שלא מסוגל להחליף לילד הוא חסר מסוגלות הורית ולכן צריך לשלם מזונות מוגדלים במקרה כזה ( פיצוי ) , אני אישית תשאלי את מישלי אני מחליף לבתי אפילו האמצע האוכל . תראי ילדים כפי שאמרתי בפורום זה או אחר נולדו באקט של אהבה רומנטי בין גבר לחברתו/אישתו לא היו באמצע עו"סים או בתי משפט היו שם האב האם ורוח הקודש ולדעתי גם כשנפרדים זה צריך להיות כך

אני מקווה שגם בנושא הכספי

אני גם אומר שאים אישה מחליטה לעבור למרחק שיגרום לבן הזוג להפסד ( בין היתר בגלל פרק ב' ) גם האישה צריכה להתחשב כלכלית בבן זוג תראי חשוב לי שתדעי שכאחד שלצערי רבות בבתי המשפט ומייעץ לזוגות שנפרדים אני אומר גירושין = זוגיות שכשלה חשוב שבני הזוג כפי שנישאו יפה יתגרשו יפה וטובת הילדים תהיה מעל להתנגחות ביניהם על מנת שהילדים לא יסבלו מגירושין מכוערים והסטותוכן שיהיה גישור והבנות הדדיות כי בני זוג יכולים להפרד הילדים לא יכולים להפרד מההורים

נכון מאוד

הלוואי שלזוגות מתגרשים הייתה התבונה הזו. הבעיה היא שכשם שצריך שניים לטנגו כך צריך שיתוף פעולה וראיה דומה של שני ההורים. לעתים הורה אחד גמיש ואילו השני עקשן כפרד ואז תהליך הגישור נכשל. אם אחד גמיש ופשרן ואילו השני "נייטרלי", אדיש משהו - אפילו נוסחה כזו מצליחה.

למעלה