קרקסון או מצודות?

sonyakip

New member
קרקסון או מצודות?

היי כולם!
אני יודעת שזאת בטח שאלה בלי תשובה חד משמעית אבל הייתי רוצה בכל זאת לשמוע חוות דעת שלכם.
אני מחפשת משחק כמתנה לחבר שלי. הוא בן 26 וחדש בתחום הזה של משחקים. עד עכשיו שיחקנו במתיישבים של קטאן (כולל ההרחבה) ולפני זה הוא שיחק בריסק.
אני רוצה למצוא לנו משחק דומה, שיתאים גם למשחק ב-2 שחקנים (ויותר כמובן). בסופו של דבר ההתלבטות היא בין מצודות לקרקסון.
יש למישהו הערות\עצות?
תודה רבה!

בפלון

New member
קרקסון

שני המשחקים הללו סבירים מאוד.
למצודות צריך יותר שחקנים - בין 3 ל5.
קרקסון ב2 עובד טוב כי יש אפשרות טובה יותר לעשות מהלכים נגד היריב.
אני ממליץ בחום לשחק עם "יד" של מספר אריחים לכל שחקן, 2-3 אריחים זה מספיק.
ממליץ בחום להגיע לאחד המפגשים מתישהו, זה יתן לו הזדמנות לשחק בעוד דברים ולהבין מה הטעם שלו.

בטטהמן

New member
מצודות לא מוצלח ב-2

הוא מומלץ ב5-6 שחקנים.
קרקסון כן עובד ב-2 אבל לדעתי זה משחק מאוד משעמם (בכל כמות שחקנים). קטאן הרבה יותר מוצלח.
האם זה חייב להיות משחק בעברית? אם תזמיני משחק מחו"ל יהיו לך הרבה אפשרויות יותר מעניינות...
&nbsp
אם את מתעקשת על משחק שנמכר ברשתות הגדולות, את יכולה ללכת על דיקסיט או מלך טוקיו (שתורגם לאחרונה).
דיקסיט מוצלח ב4-6 אנשים. טוקיו עובד טוב ב-3-5 שחקנים.

eszter987

New member
מצודות מצוין בשני שחקנים

ממליצה בחום לנסות

eszter987

New member
קרקסון

לא משעמם בכלל
עובדה שהוא אחד המשחקים הפופולריים ביותר בעולם.
אני מאוד מאוד אוהבת והוא במיטבו בשני שחקנים.

למה לסבך את החיים

eszter987

New member
דיקסית באמת לא מתאים לשני שחקנים

אני לא מבינה איך אתה מתכוון לשחק אותו ב2

sonyakip

New member
תודה רבה על התגובות, רק חבל שהמצב נשאר תיקו בין השניים

לגביי הזמנת משחק מחו"ל - ממה שראיתי זה די יקר וגם אין לי יותר מדי זמן לחכות למשלוח, אני רוצה שזה יהיה ליום ההולדת שלו בעוד שבוע וחצי

yakobi17

New member
אני מחבב את קרקסון, אבל אפשר לקנות מהקוביה/פריק משחק אחר

אני חושב שהמשחק הכי רציני שהוא לא מעבר חד מקאטאן הוא פורטוריקו שאפשר לקנות בארץ במחיר סביר
http://www.freak.org.il/sg_product~99154427125~20~110.htm
זה היה המשחק שאנחנו קנינו כשגילינו שיש מעבר לקאטאן.
מתאים לשניים אם כי לא אידיאלי (אבל תהנו ממנו מספיק גם בשניים), מעולה ב3-5.

SaidinsTaint

New member
מבין השניים בהחלט הייתי ממליץ על קרקסון

בהנחה ששניכם מתחילים ורוצים משחק נחמד לשחק ביחד זה בדיוק עונה על ההגדרה, וזה גם משחק שתוכלו לצרף חברים אחרים אם הם באים.
אם היה לך יותר משבוע וחצי היינו יכולים להציע לך הרבה יותר - גם במחירים משתלמים וגם בזמן סביר, אבל לפי מה שתיארת, קרקסון ליום ההולדת זה אחלה ובמחיר סביר.

אם וכאשר זה יפתח לכם את התאבון תחזרי לפה לעוד המלצות - מריסק לגאסי, דרך משחקים לשני שחקנים כמו lost cities ודרך משחקים שיתופיים אם אתם לא רוצים ללכת ראש בראש.

קרקסון !!!

יש לנו את שניהם. מצודות לא ראה כבר שנים אור יום, קרקסון לעומת זאת שוחק המון המון עד שעברנו למשחקים אחרים אבל הוא עדיין אהוב עלינו מאוד.
זה כמובן מאוד אינדבדואלי, רק רציתי להוסיף חוות דעת משלי.
תמי

ycyclop

New member
מצטרף לממליצי קרקסון

יותר מעניין בשניים וניתן אחר כך לקנות ים הרכבות

sAVVy25

New member
חד וחלק קרקסון

משחק מצוין לשני שחקנים, לטעמי במובן מסוים המשחק הרבה יותר מהנה לשני שחקנים מאשר שלושה/ארבעה/חמישה.
מצודות משחק טוב גם כן אבל הוא יותר טוב לקבוצה גדולה יותר של שחקנים, הבעיה העיקרית איתו שהוא ארוך מידי לטעמי כאשר מגדילים את מספר השחקנים.
קרקסון עובד נהדר לשני שחקנים אפשר לבנות את הערים הממש גדולות האלו והתחרות על דשאים בסוף המשחק יכולה להיות מאוד אינטנסיבית.

למעלה