קרקן?

braxat2000

New member
סתם דיונון מגודל..

אני זוכר ממהדורה כלשהי של ספר השיאים של גינס כשהייתי ילד, שהם שיתפו באינפורמציה מרתקת על בעל החיים עם האישון הכי גדול. משהו כמו "הידעת כי קוטר אישונו של הדיונון הענק הוא כ 15 ספרי ספר השיאים של גינס זה לצד זה". חשוב לדעת.

BluePrint

New member
הם שכחו להזכיר:

שבשנה שעברה צוללת יפנית צילמה דיונון כזה בסביבתו הטבעית, וחזרה עם זרוע באורך 12 שהדיונון הפסיד במאבק.

ogmios

New member
Yikes!

0Pandemonium0

New member
האמת שזה מעניין.

הסמרטוט הענק הוא ללא ספק המקור לאגדות הקרייקן, אלא שאגדות הקרייקן הן, עד כמה שאני יודע, נורדיות, והדיונון הזה נמצא בעיקר באזורים טרופיים, בניו-זילנד וביפן. ולקרייקן נוספו גם, משום מה, תכונות סרטן. מעניין...

אני זוכר סרט חצי-מצוייר

בשם "ילדי המים" שהיה גרסא קומית ומוסיקלית לספר די מדכא וויקטוריאני להחריד באותו השם. בסרט הזה הגיבורים הלכו לעלות לרגל לחצרו של ה"קרקן" שהוא בעצם נפטון מרעיש הארץ...

ogmios

New member
ילדי המים?

כוונתך לספר "The Water-Babies, A Fairy Tale for a Land Baby" של צ'רלס קינגסלי?

snift

New member
ילדי המים הינו סרט שחציו מצוייר

וחציו "רגיל". הסרט שודר בערוץ הראשון בכל חופש גדול במשך שנים. עד כמה שאני זוכר הוא מתחיל עם ילד שהינו מנקה ארובות וכשמשהו נשדד מהבית בו הוא מנקה והוא מואשם בגניבה, הוא בורח לים/נהר וקופץ פנימה. מפה הסרט הופך לסרט מצויר. במים הוא פוגש את "ילדי המים" וכמובן שבסופו של דבר הוא מוכיח את חפותו. יש גם כמובן עניין עם ביתו הבלונדינית (והמאוד קטנה!!) של בעל הבית.

למעלה