קרקאן מחוץ למים

קרקאן מחוץ למים

טוב זה שיר חדש למדי שאשמח לשמוע מה יש לדעתכם לשפר בו: קרקאן על החוף: נלקחתי לשבי,לכלוב מזהב נלקחתי לשובה,שכמו אב אותי אהב הושמתי בכלוב,של ברזל מוכסף כדי שבאבן הים לא אדרוך על הסף גדלתי כמו בן מבניו רץ ומשחק עם כל ילדיו אך תמיד זכרתי מדוע אני -כדי שאבי לא יהיה תוקפני חייתי חיי בטירה של שלגים כשחלומות ילדותי מול פני נמוגים ונתתי מילה-מילת כבוד רק לאליי שבפייק אשלוט-אני וילדיי גדלתי לאיש ולוחם מיומן למלך בצפון,חבר נאמן הצלתי חיי אחיו בקשת וחץ וכחבר וראה הירבה איתי להתלוצץ ואז נכרתה לי הזדמנות, סוף סוף את צי הברזל תחת פיקודי לאסוף וחזרתי הביתה אחרי שנים של גלות כדי למצוא את עצמי מוצג כשפלות בגדה האחות,וזנח האב האם מי מהם אותי אי פעם אהב? הפנו את רוחי בצפון להלום לנפץ כל עתיד של שלווה ושלום ואני צייתתי,כמו בן נאמן ביעילות,וקלות בל תאומן אך אני לא אתן אותי הצידה לדחוק לא אשב בפינה ובשיני אחרוק רכבתי שוב לטירת השלגים המקום בוא את כוחי האלץ להדגים ונפלה הטירה בטכסיס מתוחכם לבל אבי יעז לטעון כי איני חכם יכולתי לנצח בקלות ופשטות אך אז עשו הילדים מעשה שטות נמוגו כמו ארפל לאור האביב ולא נמצאו בשום מקום בטירה או סביב והבוגד הזה,המוצלף הנבזה נתן רעיון שאותי מבזה אך לא הייתה ברירה,ולא רחמים כשאת סכיני הטביע הדם החמים נבגד וננטש על ידי האחות נזרקתי לצפון ללא הנחות הוקפתי שוב על ידי זאבים לדמי ובשרי הם כבר רעבים אך טכסיס אחרון נותר בשרוול לשלוח את הבוגד עם מסר בהול ובאו חבריו,ואנשי בריתי את הזאבים להרוג מול דלת ביתי אך בוגד הוא בוגד ולא ישונה כיצד שיחק לי גורל משונה אגרוף בי הלם,ואז חשכה בגידה לה צמחה מתוך הברכה ונזרקתי לכלוב של האיש המוצלף כשעור אצבעי מעלי נקלף נרקב פה בתא של טחב ואפלה אוי זו הייתה באמת נפילה אבי מת,והכתר חופשי אך אני מופקר-לגורל לא אנושי הדוד השחור חזר מן הימים על אבן הים לשבת עד קץ הימים אך אני אשרוד ולא אוותר אקום אלך ולא אפול יותר בחבריי לא אבגוד שוב- וגם לא במלכי ולעולם,לעולם לא אשפוך עוד דם נקי עכשיו רק נקווה שתיאון באמת יעבור תקופת התחנכות קשה בצור-מגור שתוציא את הגבר שנותר בו

מרגש מאוד ../images/Emo7.gif

אפשר לראות מהשיר עד כמה אתה מזדהה עם תיאון. הערות? בעיקר טכניות: רוב הפסיקים ששמת הם מיותרים לדעתי, וערפל זה בע'. חוץ מזה- מצויין.

Jon Targaryen

New member
נחמד אם זה לא....

היה על חלאה כמו תיאון שבוגד באלה שהיו טובים אליו, בקיצור הוא סתם זבל אבל שיר ממש יפה.

רוצים לפתח את זה לדיון?

תיאון ניצב מול דילמה רצינית-במי לתמוך? אביו מולידו והלורד החוקי שלו או רוב סטארק המלך בצפון שהייה בשבילו כמעט אח בחירה קשה לא? ותיאון רעב,רעב להערכה שנגנבה ממנו,רעב לכבוד מהאנשים. אני חושב שהבעיה העיקרית שלו היה השבי הנוח בווינטרפל-בזמן שהוא רואה את זה כתקופת שבי כל האחרים רואים זאת ב"חופשה" או חיים מלאים. מה עוד הוא דמות שהכל מתפקשש לה-מעין אחד שיודע מה הוא עושה,יודע איך לעשות את זה אבל כשזה קורה משהו משתבש לו.

deathstar

New member
הוא עדיין לא חייב להיות מניאק

אביו שלח אותו לפשיטות עד כמה שאני זוכר. הוא לא חייב אותו לכבוש את וינטרפל.

אביו דחק אותו הצידה

ושלח אות לפשוט על דייגים בזמן שהוא ואשה כובשים את הצפון-הוא לא התכוון לשבת בצד ולראות עצמו נזרק הצידה כמו כלב. אגב כיבוש ווינטרפל-בהשוואה לכיבושים אחרים בסדרה ובכלל הכיבוש שלו הייה נאור מאוד,לא אנסו,לא רצחו,לא בזזו (אם אני לא טועה הוא האניש אחד מאנשיו על נסיון או אונס)

deathstar

New member
כמה דברים

קודם כל אני מאוד מרחם עליו על זה שהוא הרגיש מקופח, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא היה ממש מניאק. גם אם קיפחו אותו, זה לא סיבה לכבוש את הבית של מי שגידל אותך 10 שנים. אתה אומר שהוא כבש בצורה נאורה? גם אדארד חינך את תיאון בצורה נאורה. לא אנסו אותו, לא היכו אותו. וכיבוש נאור זה עדיין כיבוש.

זה הבעיה

הוא רואה ב"חונכות" שבי-אחרים רואים בזה גידול אוהב. אני חושב שאם הוא הייה יושב בצינוק וחוטף מכות כל הזמן הזה הוא הייה מובן הרבה יותר. אבל "כלוב מזהב" הוא עדיין כלוב

deathstar

New member
וכיבוש "נאור" הוא עדיין כיבוש

אני מבין שהוא היה שבוי ואני יכול להבין שהוא בוואדי שונא את אדארד, אבל רוב היה לו כמו אח, רוב סמך עליו, ובכל זאת תיאון תקע לו סכין בגב.

אני מסכים איתך

תיאון הוא דמות מאוד מורכבת. מצד אחד הוא אכן בוגד ולא נחמד במיוחד, אך יש לו מניעים שהם מאוד ברורים ומעוררי הזדהות. גם בכל הפרקים שלו בווינטרפל הוא מעביר יפה את "הדילמה של הכובש", שנהיית קשה בהרבה מאחר שהמקום שכבש הוא גם המקום שבו גדל... בקיצור, דמות לא פשוטה. הוא לא מהדמויות האהובות עלי אבל אני גם לא שונא אותו במיוחד, ובהחלט יכול להבין אותו.

למעלה