קרצינומה

גלי011

New member
קרצינומה

לאחר ניתוח להסרת אונה אחת של בלוטת התריס. בבדיקת הפתולוגיה התגלתה קרצינומה בגודל של חצי סנטימטר. נאמר לי שיש צורך במעקב של אנדוקרונולוגית. התור אליה הוא רק בעוד 4 חודשים. האם מדובר בדבר דחוף ויש צורך לבקשת להקדים את התור בשל דחיפות העניין או שאפשר להמתין עם המעקב 4 חודשים. אציין שבדיקות הדם (TSH 3) תקינות ולכן אין צורך בטיפול תרופתי. בצעתי בעבר שתי בדיקות של FNA שיצאו תקינות והתשובה שהתקבלה כרגע מלחיצה ומדאיגה אותי מאוד.

אז ככה

מצד אחד זה לא דחוף, כי זה סרטן שגדל מאד מאד לאט
מצד שני- ככל הנראה שכן תצטרכי טיפול, כי מקובל בסרטן הבלוטה לתת תירוקסין ממקור חיצוני כדי לדכא רמת TSH שעלולה לעודד סרטן כזה לגדול. אז למה לחכות? וחות מזה יש עוד ענינים שדורשים התייחסות.
אני הייתי מציעה שתתקשרי למרפאה של האנדוקרינולוגיה, תשלחי אליהם את החומר שלך, ושיראו לאנדוקרינולוגית שתחליט היא כמה מוקדם היא רוצה לראות אותך.
&nbsp
חכי ותראי גם מה יש לדר' תורגמן לומר. אינני יודעת אם בגודל כזה נותנים גם טיפול ביוד רדיואקטיבי.

מה שאת צריכה...

ראשית זה לא דחוף, היית עם הממצא הזה שנים, לא ידעת עליו, ולא בגלל זה הלכת לניתוח. זה ממצא מקרי. מצד שני, אי אפשר לדעת מה ההתנהגות של הקרצינומה הזו, 95% מה-micropapillary thyroid carcinoma מעולם לא מתפתחים לכלום, אבל גם ברור שכל קרצינומה יותר גדולה התחילה ממשהו קטן, כך שמראש לא ניתן לדעת. מה שמקובל לעשות היום הוא באמת, במידה ואים שום דבר חשוד ב-US, לא להשלים ניתוח ולדאוג רק שה-TSH לא יעלה על 2.0.
אני אל יודעת איפה עברת US, אבל הייתי מציעה לך לעבור US משובח שיראו טוב טוב את האונה השנייה ובעיקר שיבחנו טוב טוב נוכחות של בלוטות לימפה צואריות. אם הכל נראה תקין ושפיר, כל מה שתצטרכי הוא קבלת מעט תירוקסין כדי שה-TSH לא יעלה על 2.0, ומעקב US אחת לשנה בשנים הקרובות.
רצוי גם לבדוק טוב את הפתולוגיה. לראות אם אין עוד מוקדים מיקרוסקופיים באונה שהוסרה, ולראות קצת את מראה התאים. יש תאים גבוהים tall cells שנחשבים שפחות נחמדים ולכן חשוב קצת לאפיין את הקשר. הזה.
איפה עברת ניתוח? אם באסותא במסגרת מכבי, הפתולוגיה נעשית בפתו-לאב, ברחובות, ולצערי הרבה, הרבה פעמים התשובות משם לוקות בחסר, כך שתמיד טוב במקרים בהם יש התלבטתות, לבקש רוויזיה של הפתולוגיה. אבל כעקרון, אם הכל תקין וסביר ולא חריג, זה רק מעקב ובלי היסטריה. אגב, גם רופא המשפחה יכול להתחיל תירוקסין, לא יהיה צורך ביותר מ-50 ליום.

למעלה