קרפלך-שאלה למדינת ישראל ובכלל

יעלי2

New member
קרפלך-שאלה למדינת ישראל ובכלל ../images/Emo41.gif

בצעתי חיפוש ומצאתי מתכון שלך לקרפלאך במילוי בשר. אני חולמת בלילה להכין קרפלאך טובים (כל אחד והסטיות שלו
). במילוי הופיע "רק" בשר. אצלינו לא הכינו קרפלאך ולכן אני לא יודעת מה שמים בהם, אבל תמיד היה לי נידמה שמדובר בבשר טחון עם כבד, כי לבשר יש טעם נימוח משגע! הכצעקתה?! האם אין כלל כבד מעורבב עם הבשר? ממתינה בציפיה דרוכה.

digiman

New member
קרפלאך - כיסונים

אכן בשר טחון + כבד אפשר גם תפוחי אדמה + בצל מטוגן אפשר גם גבינה לבנה. אלו מילויים מסורתיים אבח ראיתי גם במילוי נבטים + ירקות מאודים ועוד וזה כבר בסגנון סיני.... בתיאבון

ולי יש חלום ../images/Emo29.gif

כבר שנים להכין קרפעלך מתוקים עם גבינה כמו שסבתי הרומניה היתה עושה בשבועות , מישהו יודע ????????

חודרני

New member
קרפלאך גבינה מתוק

להלן מתכון לקרפלך גבינה מתוק שנדבה לי חמתי: לבצק:3 כוסות קמח,2 ביצים,2 כפות שמן,כפית שטוחה של מלח,1.5 כוסות מיים רותחים. למלוי:2 חב´ גבינת טוב טעם,2 חלמונים,4 כפות סוכר,2 כפות קמח תופח קינמון וצימוקים(לפי הטעם)לא חובה. הכנה:להוסיף למיים שרתחו שמן ומלח.שופכים על הקמח ולשים לבצק.מוסיפים את הביצים אחת אחת.לשים את הבצק מייד.נותנים לבצק לנוח מכוסה לפחות שעה. מרדדים ,קורצים עיגולים בכוס,מוסיפים כפית מילוי וסוגרים את עגול הבצק. ממיסים בסיר מיים רותחים 50 גרם חמאה ומבשלים את הקרפלאך כ 5 דקות עד שצפים. מקווה שמתכון מספק בתיאבון

Tympany

New member
זה הכל? בלי מתכון?

נו באמת... סבתי היתה מכינה קרפאלך משגעים, אבל היא כבר לא עימנו והמתכון נשאר איתה... אני בטוחה שהיא היתה מכינה אותם עם בשר בלבד, אבל הקטע של הכבד נשמע מעניין- אז תן לי יותר פרטים! מה עושים?

digiman

New member
קעאפלך - מנענע יהיה לי עוד ...

קרעפלך מקור: פרנקי / נענע אוכל קטגוריה: מרקים כשרות: כשר - בשרי קושי: פשוט וקל זמן הכנה: 25 דקות מצרכים (ל-8 מנות) שנה מספר מנות: 2 כוסות קמח 2 חלמון ביצה 1 כוס מים 1 כפית מלח 1 בצל, גדול, קצוץ 2 כפות שמן 250 גרם בשר בקר טחון, מבושל 1 ביצה 1 כף פירורי לחם אופן ההכנה להכנת הבצק: לנפות את הקמח לתוך קערה. לטרוף היטב את החלמונים עם המים ולצקת אותם למרכז הקערה. להוסיף את המלח ולערבב עם הקמח. לאסוף את הבצק באצבעות, ולהתחיל ללוש, בתחילה בקערה עצמה ואח"כ על גבי משטח מקומח כחמש דקות עש שיתקבל בצק גמיש וחלק. ליצור כדור מהבצק ולהניח אותו בכלי מכוסה במגבת. להכנת המלית: לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שישחים. לערבב את הבשר המבושל עם הבצל המטוגן. לשים בקערה להוסיף מלח, פלפל, ביצה טרופה ופירורי לחם. לערבב היטב. ללוש מעט את הבצק שנח בינתיים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה דק ביותר. לחתוך את העלה לריבועים של 7 על 7 סנטימטרים. לשים במרכז כל ריבוע כפית של מלית, להרטיב קלות את שולי הבצק, ולקפל את השוליים כך שיווצר משולש. להרתיח מים בסיר גדול עם 2 כפיות מלח (אפשר גם עם אבקת מרק), כשהמים רותחים לשים את הכיסונים ולבשל כ-15 דקות. לסנן ולהגיש בתוך מרק. בתיאבון.

digiman

New member
כיסונים ממולאים גבינה

כיסונים ממולאים גבינה מתכון של עודד שוורץ לבצק: 350 גרם קמח 3 ביצים (מס´ 3) 3-2 כפיות מים קרים למלית גבינה: 300 גרם גבינה לבנה 1 ביצה 1 כפית סוכר מלח ופלפל לפי הטעם גרידה מחצי לימון 1 ביצה טרופה להדבקת הכיסונים להגשה: חמאה מומסת, שמנת חמוצה * מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את הביצים. מערבבים היטב. מוסיפים את המים ולשים היטב, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מחלקים לשני כדורים, עוטפים במגבת לחה ומניחים בצד לשעה. * בינתיים מערבבים את חומרי המלית ומתקנים את התיבול לפי הטעם. * מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. בעזרת כוס, קורצים מהבצק עיגולים. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. מצמידים את הקצוות ומברישים במעט מים או ביצה טרופה. * מניחים במקרר למשך שעה. * בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים ומניחים את הכיסונים. מבשלים 5-4 דקות ברתיחה חזקה, עד שהכיסונים צפים. • מגישים חם, עם חמאה מומסת או שמנת חמוצה. אפשר לטגן בחמאה, לבזוק מעט קינמון ולהגיש בליווי שמנת חמוצה. מתכון ל - 60 מנות

digiman

New member
מרק עוף עם קרעפלאך / בני סיידא

מרק עוף עם קרעפלאך / בני סיידא חומרים (8 מנות) לבצק: 2 כוסות קמח 2 ביצים ¼ כפית מלח ¼ כוס מים למלית: 250 גרם בשר בקר מבושל וטחון 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים מלח ופלפל שחור למרק: 10 כוסות מים 1 עוף טרי, מחולק לרבעים 3 גזרים פרוסים 2 קישואים פרוסים צרור עשבי תבלין שמיר, פטרוזיליה וסלרי קשורים בחוט ¼ כרוב 1 בצל חתוך לרבעים 1 שורש סלרי חצוי מלח ופלפל שחור אופן ההכנה 1. מכינים את הקרעפלאך: שמים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים לבצק חלק וגמיש. מחלקים לשני כדורים, מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה. 2. מערבבים את כל מרכיבי המילית. 3. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. 4. שמים במרכז כל עגול מעט מלית, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים לשניים ומהדקים. מצמידים את פינות הבסיס זו אל זו ומהדקים היטב. 5. מרתיחים מים עם מלח בסיר רחב. מבשלים את הכיסונים 10 דקות ומסננים ממי בישול. 6. מכינים את המרק: יוצקים את המים לסיר כבד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף ומסירים את הקצף שצף על פני הסיר. 7. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה שעתיים. מצננים עם העוף והירקות בתוך המרק (כדי שימשיכו לתת מטעמיהם למרק בזמן שהוא מצטנן), מסננים ומעבירים את המרק הצח לסיר אחר. 8. לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה ומחממים את הקרעפלאך. הערה: אפשר להכין את הקרעפלאך מראש ולאחסן במקרר או במקפיא. בשני המקרים מביאים אותם לטמפרטורת החדר לפני החימום, כי חימום ממושך במרק גורע מצלילותו.

היי יעלי מה שלומך ושלום חמך?

לגבי הקרפלך - המתכון מעולה והמילוי שלו הוא רק עם בשר ללא כבד. לא ניסיתי עם פטריות, אבל אני חושבת שזה יוצא גם מאוד טעים. בכל אופן הרבה קרפלך ניסיתי אך זה המוצלח ביותר.

וגם אפשר..

בקינוחים זה בדרך ככלל עם אוכמניות מסוכרות או פטל ואז הקרפךאך מקבלים צבע ורדרד:) כשזה מוכן מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים עם שמנת חמוצה

יעלי2

New member
ק ר פ ל א ך - שאלות ספציפיות ../images/Emo8.gif

למי שהכין קרפלאך בשילוב כבד (והבהרות):
אם מכינים קרפלה עם בשר וכבד, מה היחס ביניהם?
האם מבשלים את הכבד קודם (סביר שכן, אבל כדי להיות בטוחה).
האם אפשר "לחבר" את הבשר והכבד במג´מיקס?
מה לעשות עם הקרפלאך כשמוציאים - כדי שלא ידבקו אחד לשני?
אולי יש טיפ ליצור קרפלה כמעט שקוף ובשרני ושלא נאכל ים בצק ומעט בשר? אוחלי זה רק ענין של ניסיון. ולמדינת ישראל, אני שולחת לך מסר. תודה מראש למי שיש לו פתרונים ותשובות. חתימה טובה

sjarjar

New member
כדי להגיע לבשר נימוח

ניתן לערבב 2 סוגי בשר (למשל בקר ועוף או בקר והודו) ולדאוג שאחד יהיה מעט שמן. כמו כן ניתן אחרי הטחינה להעביר אותו במעבד מזון עם להב פלדה למרקם דומה לפטה.

keren1

New member
קרפאלך.. אוי איזה זכרונות את

מעלה לי.... סבתא שלי מכינה קרפאלך עם ריאות!! הטעם יוצא אחר מבשר טחון רגיל. והיא לא מוסיפה לזה כבד קצוץ. פעם לפני כמה שנים טובות אני ואחותי הגעתי ליום לימודים ארוך בנושא קרפלך. אחרי שניסינו כמה פעמים גורשנו בגלל שלא ידענו לעשות צורות כמו שצריך. צפיחית בוינילית... יש לך מתכון? אולי נעשה שידור חוזר.במיוחד עם החגים ברקע.

keren1

New member
ברצינות???

בא לך על יום בישולים? נעשה סטוקים של קרפאלך ועוד....

למעלה