קעאפלך - מנענע יהיה לי עוד ...
קרעפלך מקור: פרנקי / נענע אוכל קטגוריה: מרקים כשרות: כשר - בשרי קושי: פשוט וקל זמן הכנה: 25 דקות מצרכים (ל-8 מנות) שנה מספר מנות: 2 כוסות קמח 2 חלמון ביצה 1 כוס מים 1 כפית מלח 1 בצל, גדול, קצוץ 2 כפות שמן 250 גרם בשר בקר טחון, מבושל 1 ביצה 1 כף פירורי לחם אופן ההכנה להכנת הבצק: לנפות את הקמח לתוך קערה. לטרוף היטב את החלמונים עם המים ולצקת אותם למרכז הקערה. להוסיף את המלח ולערבב עם הקמח. לאסוף את הבצק באצבעות, ולהתחיל ללוש, בתחילה בקערה עצמה ואח"כ על גבי משטח מקומח כחמש דקות עש שיתקבל בצק גמיש וחלק. ליצור כדור מהבצק ולהניח אותו בכלי מכוסה במגבת. להכנת המלית: לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שישחים. לערבב את הבשר המבושל עם הבצל המטוגן. לשים בקערה להוסיף מלח, פלפל, ביצה טרופה ופירורי לחם. לערבב היטב. ללוש מעט את הבצק שנח בינתיים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה דק ביותר. לחתוך את העלה לריבועים של 7 על 7 סנטימטרים. לשים במרכז כל ריבוע כפית של מלית, להרטיב קלות את שולי הבצק, ולקפל את השוליים כך שיווצר משולש. להרתיח מים בסיר גדול עם 2 כפיות מלח (אפשר גם עם אבקת מרק), כשהמים רותחים לשים את הכיסונים ולבשל כ-15 דקות. לסנן ולהגיש בתוך מרק. בתיאבון.