קרע בצמיג טיובלס

big9991

New member
קרע בצמיג טיובלס

ברכיבה האחרונה הבחנתי באובדן אוויר תדיר וראש מסמר או בורג הנראה לעין .
בשלב מסויים ולאחר כמה עצירות לצורך ניפוח - החור נאטם ובהתיעצות עם חברים הוחלט להמשיך ברכיבה ולתקן את התקר בבית מבלי להסתבך בשטח.
החלטה שגויה בדיעבד: כשעברתי במעבר בקר הצמיד קרס , ראש המסמר שנראה תמים בתחילה התגלה כמסמר כאורכו 8 סמ מעוקם ומפותל אשר יצר חתך באורך 2-3 ס"מ בדופן הצמיג , הרכבנו פנימית והמשכנו בנסיעה .
מאחר ומדובר בצמיג מקסיס חדש (פחות מ 100 ק"מ
) , האם כדאי להמשיך לנסוע עם פנימית ? אני זוכר מנסיון עם הצמיגים הישנים שחתך דומה גרם לשפשוף פנימיות ותקרים חזורים ונשנים עד שהחלפתי לבסוף ועברתי לטיובלס.
האם כדאי להשקיע בצמיג טיובלס חדש ? אוכל לשלוח תמונה בערב

creth11

New member
בלי לראות את הנזק קשה להציע אבל ניתן בעיקרון לתקן

ע"י הדבקת פאץ תיקון של רכב (עבה וגדול יחסית) מיבפנים של הצמיג, במיקרה וייש חור ניתן להדביק פאץ פיטריה כלומר כזה עם רגל גומי הניכנסת לחור מביפנים הצמיג כלפי חוץ.
נזק משמעותי בדופן הצמיג לרוב פוסל אותו בגלל קריעת שיכבת החיזוק העשויה סיבים בד או קוולאר וכ"ו

steiff

New member
תלוי במידת הנזק לדופן

אם מדובר בדלדול שכבת הגומי אבל רצועות הסיבים נשארו שלמות, אפשר להדביק מדבקה מבפנים ולהמשיך להשתמש בצמיג.
אם רצועות הסיבים נקרעו אז הצמיג הוא טוטאל לוס, עם פנימית או בלעדיה. חבל, אבל זה קורה. פעם נגמר לי צמיג טיובלס אחרי הרכיבה הראשונה בגלל חתיכת זכוכית בחניה בכניסה לבית.

zoharzafon

New member
אתה יכול להדביק

מדבקת תיקון פנימית עבה(לא מדבקות לפנצ'רים), יש בחנויות ולרכב עם פנימית.
עשיתי את זה לא מזמן, רכבתי 15 קמ' עם המדבקה והפנימית אבל רק כפתרון לשעת חירום
באופן עקרוני מכיוון שהקשר היחיד שלך עם השטח הוא הצמיג השלמות שלו קריטית בעיני, לא הייתי מנסה לתקן ולא הייתי רוכב עם חתך של 3 סמ' ופנימית.
תחשוב על הצמיג ברכב שלך ותשאל את עצמך מה קורה כשיש קרע בדופן? הצמיג פסול
צמיג חדש

nightjar

New member
לפח.

דרך אגב, אם אחרי פחות מ100 ק"מ התפתחו לך כאלה פסי שפשוף אלכסוניים- סימן שאתה רוכב בלחץ נמוך מדי.

creth11

New member
קרע קלאסי לרכיבה בלחץ נמוך מידי והיתקלות באבן מספיק אלימה

לרוב הג'אנט הוא זה שחותך את הצמיד כנגד האבן בנוסף סימני השחיקה בדופן מעידים על לחץ נמוך מידי
לדעתי לזרוק

tal913

New member
איזה צמיג זה?

הקרע נראה גדול מדי לתיקון, ניתן עם פאצ פנימי אם הצמיג לא קדמי

big9991

New member
לשאלותיכם

צמיג אחורי. מקסיס איגנטור. נקרע בגלל עצלות או סיכון מחושב שלקחתי מתוך תקווה שאשרוד את הרכיבה ואתקן בבית בנחת. המסמר הוא שגרם לבסוף לקרע ולא אבן. נראה טוטל לוס .מתכוון להחליף לאותו סוג צמיג

big9991

New member
סמני השפשוף אגב

ככל הנראה נוצרו ברכיבה האחרונה כשלחץ האויר ירד שוב ושוב לפני התקלה הסופית

big9991

New member
מסרתי להחלפה

אין בחנות מקסיס איגנטור.
ממתינים לטלפון שלי עם ההחלטה לגבי מקסיס קרוסמרק 2.10 או מקסיס ארדנט 2.25

תובנות כלשהן? לכל הידוע לי עדיף 2.10 מבחינת מהירות סיבוב של גלגל אחורי.
הבדלים בין הדגמים? עמידות?

tal913

New member
איזה צמיג יש מקדימה

קרוסמארק עדיף מארדנט או איגנטור כאחורי, צמיג אחורי טוב מאוד הינו הארדנט רייס

big9991

New member
מקדימה יש מקסיס היי רולר 2.25:

מקווה שדייקתי.עדיין קבור במשרד

steiff

New member
לא אהבתי את האחיזה של הקרוסמארק

בעיקר לא בלחץ גבוה, ובמיוחד לא כשהוא מתחיל להישחק.
משתי הבחינות ארדנט עדיף לטעמי ואני גם משתמש בו כצמיג אחורי.
אכן צמיג צר מאחור מתגלגל מהר יותר, אבל עם צמיג בעל אחיזה גרועה יש סיכוי שגם אתה תתגלגל...

zoharzafon

New member
ארדנט 2.25

יש לי ארדנט 2.25טיובלס מאחור, עבר כבר 1,000 קמ' בערך. אני מאוד מרוצה ממנו , יש לו גלגול מאוד מהיר ואחיזה סבירה, מה שמאפשר גמישות מצד אחד בשבילים חקלאיים מהירים ומצד שני בסינגלים סלעיים ,מאריך חיים. כקדמי לא הייתי שם אותו

tal913

New member
אני דווקא מאוד אוהב אותו כקדמי

כבר כמה מחזורים על שני זוגות, מה אתה שם בפרונט?

zoharzafon

New member
קדמי היה לי ארדנט 2.4

לארדנט יש מגבלות אחיזה כנראה בגלל סידור קוביות צד, בפניות הדוקות על סלעים חלקים/רטובים הוא נוטה להחליק, הרוחב של 2.4 מאזן את מגבלות האחיזה ומאפשר לצמיג לאחוז לא רע ועם זאת להתגלגל מהר. לפני שבועיים הוא נקרע לי ובגלל שלא היה כזה במלאי עברתי ל WTB וורולף 2.3, אחרי שתי רכיבות אחת בסינגל להב ואחת בשדות במושב וקצת כביש בעיני הוא יותר מוצלח מהארדנט, אוחז מצוין, המגבלות שהיו בפניות נעלמו, מתגלגל קצת יותר לאט אבל לא ברמה שמרגישים התנגדות.

steiff

New member
בעקבות הדיון שהתפתח פה - כדאי לבחון עוד מותגים

אם האפשרות היחידה היא מאקסיס, אז נראה לי שקיבלת פה מענה די ממצה, אבל אם יש אפשרות לבחור צמיגים ממותגים אחרים (לא חיבים לקנות הכל באותה חנות) אז אני יכול לחלוק מנסיוני הדל שהצמיד הקדמי המוצלח יותר שפגשתי בשנתיים האחרונות היה ״קפטן קונטרול״ של ספשיאליזד. לא חיבים לקנות את גרסת ״S-Works״ היקרה. היא אמנם קלה מאד, אבל הדופן הדקה היא בעיה. הגרסאות הרגילות או המחוזקות (Grid) מצויינות, זולות יותר (לא שספשי זולים...), רק קצת יותר כבדות ואוחזות אותו הדבר. בתור צמיג קדמי הוא מצויין. לא כל כך אהבתי אותו בתור אחורי.
ואם כבר עוסקים בספשיאליזד - בחן את ״גראונד קונטרול״ בתור אחורי. הוא מגיע בגרסאות 2.1 ו-2.3 ולטעמי גרסת 2.1 רחבה לפחות כמו מאקסיס 2.2. זה צמיג מצויין בתור אחורי, וכאמור - אם תבחר את הגרסה הקצת יותר חזקה, כבדה וזולה, ולא תלך על הגרסה הקלילה המפונפנת (S-Works) - הוא גם ישרוד את השטח הישראלי בכבוד.
ויש את ״מאונטיין-קינג״ ו-״טרייל קינג״ של קונטיננטל. כמעט אותו צמיג מבחינת מבנה קוביות. אם תמצא אחד שה-Bead שלו לא מתפרק אחרי 200 ק׳מ - יש לך צמיג מצויין. הבעיה, כאמור, היא שיש לצמיגים האלה שפע פגמים ביצור וחצי מהצמיגים שהרכבתי (ניסיתי שישה) חזרו לחנות עם Bead שהתפרק. כנראה רגישות של הגומי לחומרי האטימה של Joe ושל Stan's.

באשר ל-WTB - צמיגים מצויינים ועמידים, אחיזה מצויינת בקרקע, כל כך טובה שהאופניים לא רוצים להתקדם... השתמשתי ב-Vigilante הרבה זמן והוא בהחלט שיפר לי את הכושר ושרד תלאות לא מעטות, אבל הוא לא צמיג מהיר. Warewolf קצת יותר סימפטי לשרירי הרגליים, אבל גם הוא מגיע עם אוריינטציה של שרידות ואחיזה ולא דווקא מהירות.

big9991

New member
החליטו כבר עבורי

קפצתי לחנות כדי לתת מבט אחרון בין הארדנט עליו המלצתם לבין הקרוסמארק. מסתבר שמישהו הבין מסיבה כלשהי לא לחכות להנחיה ממני ולהרכיב קרוסמארק. יכולתי להתווכח אבל לא נעים מחנות הבית והחלטתי לוותר . שמתי לי פתק בפאוץ הרכיבה להזכיר לי שבעתיד יש לבחור בצמיג ארדנט מאחור.תודה על העצות

למעלה