קרע בעור התוף

dimonj

New member
קרע בעור התוף

ערב טוב חברי הפורום,
רציתי לשאול ולהתיעץ עם מי שהיה לו או לחילופין מכיר מישהו ויודע על מקרה דומה.
ברשותכם ארחיב קצת,לפני חצי שנה נקרע לי עור התוף באוזן כתוצאה מפיצוץ בעבודה.
עכשיו כבר האוזן בסדר החור שהיה נסגר לבד בלי התערבות של ניתוח,אני כבר מרטיב את האוזן חופשי אבל עדיין חושש קצת לצלול.
רופא מומחה לא המליץ אבל גם לא פסל צלילה,אמר שלא אמורה להיות בעיה.
אחרי כמה זמן ניתן לחזור/חזרתם לפעילות מלאה?
אם יש אשמח לקבל המלצות כלשהן.
תודה מראש.

mashinka

New member
האם הרופא המומחה הוא גם רופא צלילה? אני מניח

שאתה מדבר על רופא א.א.ג. ולפי זה שהוא לא המליץ אך לא פסל צלילה ואמר שלא אמורה להיות בעיה, נשמע שהוא לא רופא צלילה.
אם כך הדבר, הייתי ממליץ לך ללכת לרופא א.א.ג שהוא גם רופא צלילה, שיבדוק אותך ויאשר או יפסול צלילה וגם אם יאשר אני הייתי מתחיל בצלילה רדודה עם תשומת לב לכאבים שלא אמורים להיות לאחר השוואת לחצים (זה מה שאני מתכוון לעשות לאחר ניתוח סינוסים שעברתי).

dimonj

New member
לא,הוא רופא מומחה אאג רגיל

היי,תודה על התגובה המהירה.
האמת לא שיארתי שקיים רופא אאג שהוא רופא צלילה.
אשמח על המלצה על רופא כזה.

mashinka

New member
מתוך הקישורים שב "כלים ומידע" בראש הדף

רשימת רופאי הצלילה בארץ.
ד"ר אבי שצ'ופק רשום שם כרופא צלילה מומחה ב א.א.ג.
אני לא מכיר אותו אך בפורום המליצו עליו הרבה פעמים.
אם תעשה סקר ותמצא רופא נוסף כזה באיזור המרכז, אשמח שתרשום זאת כאן... זה יעזור לי בעתיד.
בכל מקרה, לפי מה שהבנתי, אם הולכים לרופאי הצלילה במרפאות שלהם, חברות בקופת חולים כזו או אחרת לא מכסה את הביקורים וצריך לשלם מחיר מלא (לא יודע מהו, אבל בדר"כ רופאים פרטיים מקצועיים גובים כ 1000 ש"ח לביקור - אני מקווה שמדובר בפחות... הרבה פחות). אם תמצא רופא א.א.ג שהוא גם רופא צלילה, לדעתי כדאי לבדוק היכן הוא מקבל בקופות החולים כרופא א.א.ג, ולהגיע אליו במסגרת זו. אני בטוח שהוא לא "ישכח" את הידע שלו רק בגלל שהגעת אליו למרפאה בקופה.

אהרן64

New member
תשובה

בוקר טוב
מצב לאחר קרע של עור התוף הוא בהחלט בעייה פוטנציאלית בצלילה.
לפני שאתה חוזר לצלול ממליץ לך לעבור בדיקה של רופא אא"ג שייוודא שהתופית אכן שלמה .
הבדיקה צריכה לכלול גם בדיקה של מידת התנועתיות של עור התוף . וזה מרכיב שלא תמיד נבדק
במסגרת בדיקת אוזן רגילה.
הדבר חשוב , שכן אם מידת הגמישות והתנועתיות של עור התוף ירודה, התופית עלולה שלא לעמוד
בהפרשי לחצי הסביבה ולהיקרע שוב.
בנוסף ממליץ לך לעבור בדיקת שמיעה עדכנית - ייתכן שמעבר לקרע בעור התוף נגרם לך גם נזק
שמיעתי, ואם הוא משמעותי ההמלצה היא להימנע מצלילה לצמיתות.
פרופ שצ'ופק הוא אכן כתובת ראוייה ביותר - גם רופא צלילה וגם רופא אאג.
ממליץ לך לברר עם המועדון אם ידרשו ממך גם אישור פורמלי מרופא צלילה ( הם אמורים לדרוש), ולדאוג לקבל אישור כזה

ד"ר אהרן אהרונוביץ
רופא צלילה

zulufox

New member
כל הכבוד !

dimonj

New member
המון תודה לשניכם על המידע

הקטע הכי מתסכל זה צלילה,עם כל השאר ניתן להיתמודד.

ענבר רז

New member
לי נקרע עור התוף בשתי האזניים ואני צולל

נפצעתי בצבא ב-1999. איבדתי יד שמאל ונקרע לי עור התוף בשתי האזניים. באוזן ימין הוא התאחה לבד, באוזן שמאל עברתי ניתוח איחוי (טימפנופלסטיקה).
לפני פציעתי עסקתי בצניחה חופשית ובאופן טבעי חזרתי לשם 7 חודשים אחרי הפציעה, אז כבר היה לי רמז שאין בעיה.

בנקודת זמן מסויימת רציתי לצלול. התחלתי לברר, וכולם אמרו לי "עזוב, חבל לך על הזמן, אף אחד לא יאשר לך". אז הייתי קצת פחות עקשן מאשר היום, ולכן וויתרתי.

בשנת 2008 הייתי בטיול באוסטרליה. אז כבר אמרתי לעצמי שלא יכול להיות שאהיה באוסטרליה ולא אבדוק שוב, אולי בכל זאת אפשר. בעיר פרת' מצאתי רופא צלילה עם התמחות באוזניים. הוא בדק אותי חצי שעה ואז אמר שהוא לא יודע מה אני עושה אצלו בכלל ושאני אעוף כבר למים.

מאז צללתי כבר למעלה ממאה פעמים, הייתי בעומקים של עד 50 מטר ולא היו שום בעיות, שום תופעות לוואי ושום אפקטים אחרים. מידת הרגישות שלי היא כזו שאני יכול לשמור על עומק בדיוק של פחות ממטר, לפי שינויי הלחץ על עור התוף - ממש כמו כל אחד אחר.

שורה תחתונה: המצב ֿ ממנו התחלתי (Sub-terminal perforation of the Tympanic Membrane) בשתי האזניים, היה קשה ביותר. עם זאת, בעקבות הליך ריפוי לא קצר הגעתי למצב שאני צולל כמו כולם. אני ממליץ לך לחפש את הרופא המיומן ביותר באזניים, וגם אם אתה מקבל תשובה שלילית עכשיו - תבדוק שוב כל כמה שנים.

אשמח לענות על שאלות נוספות.
ענבר

dimonj

New member
היי ענבר

איזה הליך ריפוי יש לעור התוף קרוע חוץ מניתוח,שבמקרה הזה לא רלוונטי כי החור נסגר לבד?
צריך לציין שהקפדתי על כל מה שהמליץ לי הרופא,בעיקר אלה היו דברים של "לא לעשות" כדי לשמור על האוזן מדלקות,
הוא לא המליץ על משהו שכן יכול לעזור לאוזן להתאחה.

ענבר רז

New member
לתת לזמן לעשות את שלו

אני חיכיתי 10 שנים סתם. לפי התגובה של הרופא באוסטרליה, הייתי יכול אולי לצלול כמה שנים קודם.
בכל מקרה, אני נפצעתי בסוף פברואר, בספטמבר כבר צנחתי, באוקטובר עשיתי את הטימפנופלסטיקה. הניתוח עצמו לא הצליח במאה אחוז, אבל דלקת מקומית בעקבות הניתוח יצרה רקמה דלקתית חזקה שהשלימה את החור הקטן שעדיין נשאר. הנזק היום הוא טיניטוס וירידה קלה בשמיעה. לא משהו רציני.

למעלה