קרע במינסקוס

דניאל1213

New member
קרע במינסקוס

שלום רב וחג שמח, לפני כשנה וחצי בטיול שטח סובבתי את הברךלאחר בדיקות מיפוי ו MRI נמצא שקיים קרע במיניסקוס עם מעט נוזל. הייתי בביקורת ובדיקה של מומחה ידוע לבירכיים שהמליץ מיידית על אורטוסקופיה. סירבתי לניתוח בשל בעיה רפואית אחרת ולמדתי להסתדר עם הכאבים וטוחל התתנועה גדל עם הזמן. לאחרונה שוב כואבת מאוד הברך והיא נמצאת במצב נעילה. השבוע עשיתי מיפוי עצמות. וןאודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעותו: הודגמה קליטה מוקדית באספקט האחורי של LATERAL TIBIAL CONDYL באבחנה מבדלת נזק באספקט האחורי של LATERAL MINISCUS או נזק סובכונדרלי בעצם באזור. מה פרוש סובכנודרלי. האורטפד האחרון שביקרתי לפני כשבוע המליץ לא לגשת לניתוח כי הוא אישית לא מאמין בניתוח זה. אודה לתשובתך לגבי משמעות הבדיקה והמלצתך. אגב אני בת 28 ולאייני עוסקת בספורט על בסיס קבוע. אני מודה לך מראש,

קרע במניסקוס

דניאל שלום, MRI היא בדיקה מדוייקת בהרבה ממיפוי עצמות. מיפוי עצמות היא בדיקה רגישה מאד אך איננה ספציפית כלל. ביחד עם בדיקה גופנית המיפוי מאפשר אבחנה ברמת מהימנות גבוהה מאד. קרוב לוודאי שאכן מדובר בקרע במניסקוס הלטראלי, שהוא המניסקוס בצידה החיצוני של הברך. משמעות סוב-כונדרלי היא תת-סחוסי (האזור שמתחת לסחוס המפרקי, לכיוון העצם). אין אינדיקציה גורפת לארטרוסקופיה של הברך אך מאחר ומדובר בבדיקה שהיא גם אבחנתית (ניתן להציץ לתוך המפרק ולזהות מבנים בתוכו) וגם טיפולית (כאשר מוצאים ממצא ניתן לטפל בו) ובהנחה שאת סובלת מכאבים וברך תקועה, איני מוצא סיבה לשלול את הבדיקה. כמובן שההחלטה היא שלך. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה