קרע במיניסקוס

קרע במיניסקוס

אני בת 32, וסובלת מ "קרע במיניסקוס המדיאלי, דרגה 2/3 אחורי". שאר איברי המפרק תקינים. הפגיעה היתה לפני כ-14 שנה, ובמהלך השנים נזהרתי מפעילויות הדורשות בלימת זעזועים. הברך ננעלה לי פעמיים בלבד, וכאב לי רק בעונות מעבר. המצב היה נסבל בהחלט, עד שלפני כחודש הברך ננעלה בצורה חמורה כתוצאה מתנועה לא זהירה, ועד היום למעשה - אני לא יכולה ליישרה ולקפלה "עד הסוף" ואני מרגישה שהיא "לא חזרה לעצמה". (אני חוששת מכאבים בפעילויות פשוטות כמו הליכה, עליה/ירידה במדרגות...) האורטופד המליץ לי על ניתוח להוצאת חלק מהמיניסקוס, אך אני מעדיפה לבדוק אפשרויות אחרות לפני הניתוח, כי בעיני זהו מוצא אחרון. האם יש איזושהי שיטת טיפול לריפוי המיניסקוס? (שמעתי לאחרונה על שיטת טיפול בשם crt אך אינני יודעת מה האפקטיביות שלה- האם שמעתם עליה?) באיזה מקרה רק תופרים את המיניסקוס מבלי להוציאו? האם ישנם טיפולים מומלצים? (אולי פיזיותרפיה או דיקור יכולים להועיל?) אשמח לכל עצה! תודה רבה מראש,
מלאכית.

קרע מניסקוס

שלום מלאכית, קרע במניסקוס הוא סל גדול של בעיות, אצל כל אחד הוא יכול להתבטא בצורה שונה. נעילת הברך היא בעיה יותר מורכבת מאחר והיא מרמזת על חלק גדול יותר מהמניסקוס שנקרע ולעיתים נתפס בין עצמות הירך והשוק בזמן כפיפת הברך ולא מאפשר יישור. המצב הזה בד"כ מכוון לניתוח. מדובר בניתוח ארתרוסקופי, באים בבוקר והולכים הביתה בצהריים כאשר בדרך הרופא מחדיר מצלמה לברך, סוקר אותה ומטפל בבעיה. בד"כ לאחר כל כך הרבה זמן אין מה לתפור ורק כורתים את החלק החופשי. תפירת מניסקוס מתבצעת בד"כ רק כאשר מדוב בפגיעה טרייה ורק כאשר הקרע נמצא בחלקו של המניסקוס שמקבל אספקת דם מאחר ולחלקים האחרים אין פוטנציאל ריפוי. לאור הסיפור שלך אך מבלי שבדקתי אותך, אני מניח שזאת ההמלצה שהיית מקבלת מכל אורטופד. בברכה,

למעלה