קרספלה שוקולד
מתכון: קרספלה שוקולד , סיליה רכיבים: חומרים ל- 25 עלים: עלים:125 גר´ קמח 40 גר´ חמאה מומסת 40 גר´ שמן 3 ביצים 375 מל´ חלב 40 גר´ סוכר 25 גר´ קקאו 1 כף רום 1 כף מי הדרים למילוי: 400 גר´ שמנת מתוקה 300 גר´ שוקולד מריר ½ 1 כפות קקאו 45 גר´ חמאה 4 כפות רום 4-5 כפות מי ורדים לרוטב: 3 חלמונים 60 גר´ סוכר ½ מקל קינמון קליפת תפוז 1 כף רום 1 כף מי הדרים 200 מל´ חלב אופן הכנה: העלים: ממיסים את החמאה ומקררים לטמפרטורת החדר. מערבלים את כל החומרים על לקבלת עיסה אחידה. שומרים בצד כ ½ שעה ואז מכינים את העלים מילוי: ממיסים את השוקולד עם מי הדרים, רום, ו 2 כפות מהשמנת מתוקה מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, 1/3 מהקצפת מערבבים עם השוקולד מוסיפים את שאר השוקולד לקצפת יחד עם הקקאו עד לקבלת קרם אחיד. אם הקרם רך, מקררים כמה דקות מצלפים עם שקית זילוף לעלה הקרספה, מגלגלים לגליל ומקררים. בשלב זה ניתן להקפיאם. רוטב: מביאים חלב ווניל לרתיחה. בינתיים מקציפים סוכר וחלמונים עד שהסוכר נמס. יוצקים חלב רותח מעל הסוכר והחלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר ומבשלים עד שמסמיך, מסננים ומגישים בטמפ´ החדר או קר. מוסיפים אלכוהול ומי ורדים להגשה: שמים 1-2 קרספלה על כל צלחת (בצורת X ויוצקים את הרוטב ליד. מקשטים בפרי או בנענע. הערות: לנסות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: קרספלה שוקולד , סיליה רכיבים: חומרים ל- 25 עלים: עלים:125 גר´ קמח 40 גר´ חמאה מומסת 40 גר´ שמן 3 ביצים 375 מל´ חלב 40 גר´ סוכר 25 גר´ קקאו 1 כף רום 1 כף מי הדרים למילוי: 400 גר´ שמנת מתוקה 300 גר´ שוקולד מריר ½ 1 כפות קקאו 45 גר´ חמאה 4 כפות רום 4-5 כפות מי ורדים לרוטב: 3 חלמונים 60 גר´ סוכר ½ מקל קינמון קליפת תפוז 1 כף רום 1 כף מי הדרים 200 מל´ חלב אופן הכנה: העלים: ממיסים את החמאה ומקררים לטמפרטורת החדר. מערבלים את כל החומרים על לקבלת עיסה אחידה. שומרים בצד כ ½ שעה ואז מכינים את העלים מילוי: ממיסים את השוקולד עם מי הדרים, רום, ו 2 כפות מהשמנת מתוקה מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, 1/3 מהקצפת מערבבים עם השוקולד מוסיפים את שאר השוקולד לקצפת יחד עם הקקאו עד לקבלת קרם אחיד. אם הקרם רך, מקררים כמה דקות מצלפים עם שקית זילוף לעלה הקרספה, מגלגלים לגליל ומקררים. בשלב זה ניתן להקפיאם. רוטב: מביאים חלב ווניל לרתיחה. בינתיים מקציפים סוכר וחלמונים עד שהסוכר נמס. יוצקים חלב רותח מעל הסוכר והחלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר ומבשלים עד שמסמיך, מסננים ומגישים בטמפ´ החדר או קר. מוסיפים אלכוהול ומי ורדים להגשה: שמים 1-2 קרספלה על כל צלחת (בצורת X ויוצקים את הרוטב ליד. מקשטים בפרי או בנענע. הערות: לנסות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2