קרניבל 9 בYnet

Prozak Blues

New member
קרניבל 9 בYnet

אחרי רנסנס, ג'נסיס ופינק פלויד, החבר'ה בווי נט החליטו לכתוב כתבה על השיר האפי הזה של אי אל פי. הכתבה דווקא מאוד מחמיאה ללהקה ודי ממצה. טוב חוץ מהקטע שגרג לייק הוא "נגן על בתחומו".

cut2

New member
גרג לייק בסיסט מעולה

למה קשה לך ההצהרה הזו של הכותב?

Prozak Blues

New member
בסיסט מעולה?

אולי. אבל נגן על? משום מה שאני חושב על נגן על בבאס ועל גרייג לייק זה לא מסתדר לי כל כך. ההשוואה יותר תתאים לנגנים כמו סקוויר, ווטון, גדי לי ואפילו כאלה שלא קשורים ברוק מתקדם כמו ג'ון אנטוויסל מהמי.

cut2

New member
גם אני אוהב את כל מי שציינת

(מלבד גדי לי שאינני מכיר כמעט) לא נכנס לדקויות של מה זה 'נגן על בבס' בשבילך, אבל מבחינתי אין ספק שגרג לייק הוא בסיסט מעולה (בוז בארל למשל, שניגן ב'איים' של קרימזון, הוא בסיסט סביר ותו לא) (למרות שדווקא יש לו סאונד מצויין.)

epitaph

New member
בוז בארל זה לא מדד להשוואה...

הוא לא היה באסיסט לפני קרימזון, למעשה הוא לא ניגן על כלום לפני קרימזון אז לצפות שמכה שבועות או חודשים של למידה בלהקה הראשונה הבן אדם יהיה מאסטר על הכלי נגינה זה קצת מוגזם. אם כבר מסתכלים על הזמן שבו הוא למד לעומת איך שהוא ניגן אפשר לומר שהוא עשה עבודה מצויינת בסך הכל. כמו שכבר אמרתי במקום אחר ובזמן אחר, צריך להקשיב להופעות של קרימזון מהתקופה כדי באמת להעריך את ההרכב של איילנדס. לגבי גדי לי, הנה קטע שאתה בטח כבר מכיר אבל פשוט כיף לראות את גדי לי מנגן חי ובכלל את הלהקה הזו.

cut2

New member
אוקיי

בואו נאמר שאני מסכים עם כולכם וזה. הקטע הזה של ראש (שאני לא מכיר) ממש גרם לי לתהות על מעמדה של דרים ת'יאטר כאם הפרוג מטאל. זה פשוט נשמע כמו פרוג מטאל בכל רגע ורגע. וגם ניל פירט הזה נראה כמו פורטנוי עם כל התופים סביבו. כבעבר לא נפלתי (שמעתי פעם אחת את 2112), אבל תודה על הוידאו הזה לשם הצדק ההיסטורי.

cut2

New member
אה, ושלא תבין לא נכון

אני מת על איילנדס, גם בלי שראיתי הופעות מהתקופה. עבורי זה אחד האלבומים הכי מרגשים של הלהקה, ואגדת הספן זה קרימזון מזוקק לריאות.

מורנא007

New member
דרים ת'יאטר הודו ואף התגאו

ש-Rush היו מקור להשראה והם התאמנו שעות רבות בנגינת שירים של Rush. מקור: ה-DVD השני של הופעת אוקטבריום.

pinnacle

New member
לגבי ניל פירט

ידוע שהוא מורו (הרוחני) של מייק פורטנוי

למעלה