קרן שלום

קרן שלום

בעבר ענית לי על מספר שאלות הקשורות לבני בן השנה וחודש שנולד עם תת פעילות של בלוטת התריס ומאז טופל באלטרוקסין 50 מ"ל לאחרונה הוחלט על ידי האנדוקרינולוגית להוריד לגמרי את מינון התרופות ולבדוק מידי שבוע - שבועיים כיצד הגוף מתפקד. ובאמת, לאחר חודש ללא התרופות היה נראה כי רמת ה TSH מתקרבת לנורמה בעוד שה FT4 היה תמיד בנורמה.לאחר חודשיים, בימים אלו בצענו בדיקה חוזרת שהראתה התרחקות של רמת ה TSH מהנורמה, אומנם הערכים לא רחוקים הרבה, אך ניתן לראות רגרסיה. שאלתי היא כמה זמן יכול גוף התינוק לתפקד בחוסר איזון הורמונלי ותרופתי ללא פגיעה? תודה מראש אורית

בן כמה התינוק?

שלום לך, אני רק לא זוכרת בן כמה תינוקך. אני מבינה שהייתה שאלה בדבר האבחנה שנקבעה בלידה. אישית, אני חושבת שממש לא מחוכם להפסיק טיפול, גם אם קיימת שאלה כזו, לפני גיל שנתיים. עד אז המוח מתפתח וזקוק לתפקוד תקין של בלוטת תריס. במקרה שלו נראה שאין בעיה מייורית, אבל אי אפשר היה לדעת זאת מראש ולכן הייתה כאן נטילת סיכון לפגיעה ממשית. לא היה קורה שום דבר אם את הנסיון הזה היו עשוים לאחר שהוא מגיע לגיל שנתיים. אני לא יודעת מה יש לבן שלך. יש כמה אפשרויות שאולי מסבירות את התופעה. אני מציעה לך להתיעץ עם מישהו שממש מבין בעיניין. שם שאני יכולה להציע הוא של פרופ' יוסי זק משיבא. הוא זה שהיה אחראי על יסוד בדיקת התריס אצל הילטדים בארץ. הוא אחראי במדיה רבה לדרך שנקבעה לבדיקה זו (נדמה לי שבארת מתחילים עם TSH בלבד, בניגוד לארצות אחרות בהן עושים גם את ה-T4 וה-T3 בבדיקה הראשונית). הוא בוודאי מבין יותר טוב ממני בעיניין וכדאי לשמוע חוודת דעת של אדם מאד מנוסה.

למעלה