קרמיקה למטבח

קרמיקה למטבח

שלום,
לקח לי שבועיים לחזור עם תמונות של המטבח שלי, אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא

המטרה היא לבחור קרמיקה למטבח, כשתפקיד הקרמיקה להכניס קצת צבע/חמימות/שימחה ללבן-אפור-חום המשעמם הזה.
אחרי ששרפנו שני בקרי שישי בשיטוטים אחרי קרמיקה ולא מצאנו כלום, עלינו על רעיון אחר:יש מישהו בשם שאול ורדי בקיבוץ נען שיכול להדפיס על קרמיקה כל מה שנבקש ממנו. חשבנו לבחור אריחים חלקים (לבנים כנראה) ולתת לו להדפיס על מספר אריחים כאלה ציור שמוצא חן בעינינו. ואת האריחים המודפסים לפזר בין החלקים. כך שהרוב חלקים ופה ושם יש ציור.
אשמח לקבל דעות והצעות.

--------------------------
רק הסבר לגבי המטבח המוזר קצת למי שמסתכל בתמונות.
1. הארון שנראה פתוח וכל תכולתו גלויה - זה מצב זמני. זו קלאפה שהדלת שלה תהיה לבנה עם פס-ידית אפור בדיוק כמו המגירות התחתונות.
2. מעל האי בצד ימין על הקיר יבוא ארון גבוה בעומק 30 בערך עם חיפוי פורניר אלון (בתקוה שיצא דומה לפורניר אלון שבקיר ממול).
3. מדובר במטבח בדירה שנקנתה מיד שניה, במצב די חדש (הדירה בת שנתיים). אנחנו שינינו והוספנו על הקיים.את הכיריים הוצאנו מהמטבח והעברנו למרפסת כביסה, שהפכה להיות מרפסת בישול. אני יודעת שזה מנוגד לגמרי לכללים של תכנון מטבח (שהכיריים יהיו קרובים לכיור וכו'). אבל מבחינתי היתרונות עולים על החסרונות. אני מודה שחששתי מזה קצת, אבל אתמול בישלתי בפעם הראשונה בצורה מסיבית עם הכיריים החדשים (דהיינו בישלתי משהו כמו שלוש ארוחות, הרבה סירים כשצריך לתקתק ולעבוד יעיל ומהר), והיה בסדר גמור. והכי כיף - הבית נשאר בלי ריחות בישול, והארונות והמדפים נשארו נקיים מאדי טיגון.







 

מרי פופ

New member
עבדתי הרבה פעמים עם סטודיו ורדי, ממליצה בחום.

הייתי הולכת על שילוב של תכלת אפור ואולי גם צהוב, הם ילכו יפה עם הלבן והחום האדמדם. לשקול להדפיס בעדינות על כל האריחים ולא רק על כמה לפיזור, האפקט יהיה פי כמה (לא זול אבל).
 
תודה. לא כיוונו לחיסכון בהדפסה על אריחים בודדים, אלא להמנעות

מעומס יתר של ציבעוניות. אבל למען האמת, אנחנו חשבנו הרבה יותר צבעוני ממה שהצעת, אז ברור שהיה עלינו להזהר מעומס יתר.

אם תתני לי דוגמה על ידי קישור או תמונה למשהו מתאים, או קרוב אליו, אודה לך מאד. זה לא חייב להיות קרמיקה, מספיק ציור מתאים.
 

מרי פופ

New member
אני בעד ללכת על דוגמא גאומטרית או ערבסקה עדינה לא כפרי מידי

לכו לסטודיו ותחפשו שם, יש להם המון דוגמאות.
לקוחות שלי הדפיסו למשל תמונות של פירות שמצאנו שם באחד הספרים שיש להם, עשינו בסטודיו פרישה מדוייקת שמשלבת אריחים בצבעים שונים ויצא מקסים.
אבל במקרה שלכם לטעמי אריחים לבנים עם אריחים צבעוניים משולבים "רנדומלית" יראה כמו בלאגן בעוד דוגמא אחידה עם צבע בקטנה יתן רוגע ויקשר את חלקי המטבח שמורכב ממילא מכמה צבעים ומקומפוזיציה משתנה.

 
שוב המון תודה על תשומת הלב והתגובה המהירה

מענין אנחנו בדיוק גם חשבנו על הדפסי פירות. אבל חשבנו להשתמש באריחים באותו צבע כמו החלקים, רק עם הדפס (כאילו על רקע שקוף, אם את מבינה למה אני מתכוונת).
האמת שחיפשנו ומצאנו הדפסי פירות שאהבנו, ואז כשבאתי להעלות את התמונות כאן ולהראות לך, זה פתאום נראה לי מה-זה דבילי ולא לענין. אז עזבתי. בתמונה שהעלית זה נראה בהחלט נחמד, אבל זה מטבח כל כך שונה משלנו (הרבה יותר לטעמי, אגב). אז אני מסתכלת וקולטת שאצלנו באמת הדפסי פירות לא יתאימו.
&nbsp
על ערבסקות אני מתה, וגם על דוגמאות ארמניות, אבל בעלי פחות. נחפש ונמצא. שוב תודה על העצות המצוינות.
 

מחפשת333

New member
אפשר לדעת איזה טוסטר אובן יש לכם?

אני מחפשת טוסטר אובן קטן יחסית ושלכם נראה לי מתאים. האם תוכל/י לומר לי מה הנפח שלו והאם מרוצים ממנו?
ושיהיה בהצלחה עם המטבח, נראה יפה
 

מרי פופ

New member
שנה חיפשתי לקנות טוסטר אובן חדש ובסוף אחרי חצי שנה בלי

כי שלי הפסיק לעבוד ולא מצאתי חדש מספיק מתאים ויפה...הגעתי למסקנה שהוא לא הכרחי, וקניתי במקומו מכשיר של "טיגון" על אויר חם.
וואו כמה שאנחנו מרוצים מהמכשיר הזה. הפסקתי לטגן שניצלים וקציצות, התחלנו לאכול המון "צ'יפס" (בלי שמן) של בטטות ותפו"א (יאמי עם תבלינים), הכל נעשה תוך דקות, באויר חם ויוצא קריספי ועסיסי בו"ז.
הילדים מכינים לעצמם קציצות טריות ושניצלים כשהם מגיעים מביה"ס לצד תוספות שמחממים במיקרו או מכינים צ'יפס בזמן כלום.
תבדקי את האופציה.
 

מחפשת333

New member
תודה רבה על הרעיון! אבחן אותו

אני קצת שמרנית וקצת קשה לי לוותר על המוכר והידוע אבל אבדוק את העניין
 
את ממש מטגנת שניצלים וקציצות באויר חם? והילדים אוכלים?

אני רושמת את המכשיר הזה בוויש ליסט שלי.
 

מרי פופ

New member
בהחלט, אצלי הקטנה בת עשר וחצי

יש במקפיא שניצלים וקציצות מוכנים לטיגון (אמא שלי מכינה לי) והילדים רק מניחים קפוא במכשיר ומפעילים. צריך רק לנסות עד שלומדים את התזמון. מדובר ב 12-15 דקות מקסימום להכנה כזו, תלוי בכמות ובמצב הקיפאון (אפשר גם להפשיר למקרר אם יודעים מראש ואז זה לוקח חצי זמן).
 
זה טוסטר ישן בן שש שנים לפחות, ופשוט מאד של "אלקטרו חנן"

אני משתמשת בו הרבה, לחימום וצליה בעיקר. עד לפני שנה לא היה לנו מיקרוגל, כך שחימום לחם, שניצלים וכל דבר שלא מתאים לחמם בסיר, חיממנו בטוסטר. אני מרוצה מאד. לא יודעת מה הנפח, הוא אכן די קטן, אבל יש גם פיצפונים יותר.
 

מחפשת333

New member
תודה. האמת ששמתי עין על טוסטר אובן של

Breville שעונה בול על הדרישות שלי. הבעיה שהדגם לא נמכר בארץ ודגם אחר שלהם שפחות מתאים לנו ויש בארץ עולה הון. אמשיך לחפש או שאתרגל לרעיון של המכשיר שמריפופ המליצה עליו.....
 

sapirsnapir

New member
מציאת קרמיקה

קשה למצוא קרמיקה איכותית וטובה, וכל השיטוטים שמבזבזים את הזמן באמת חבל. מסיבה זו אנ החלטתי (לפני שנה) לעשות את החיפושים שלי באינטרנט ואז ללכת לראות את ה-3 חנויות שהכי התרשמתי צהם בבת אחת ולסיים עפ העניין.
אישית נעזרתי באתר מידע על עיצוב קרמיקה ובית בשם סרמיקס, אך אני בטוחה שיש עוד הרבה אתרים באינטרנט עם מידע שיכול לעזור לך
 
באמת יש דברים יפים באתר הזה, אבל לא ברור מאיפה קונים כל דבר?

רק לחלק מהתמונות יש הפניה/קישור
 

sapirsnapir

New member
זה אתר פורטל

הוא אמור להיות לקבלת רעיונות ומידע כדי שתוכלי ללכת לחנות כבר מוכנה מראש
 

sapirsnapir

New member
קרמיקה למטבח

מנסיון אישי אני ממליצה קודם להיסתכל על מגוון רחב של קרמיקה למטבח ואzלהגיע לחנות עם רעיון מוחשי של מה את רוצה
 
למעלה