קרמבו

Joni M

New member
קרמבו ../images/Emo15.gif

מכיוון שאין לי ממש מה להגיד, אז החלטתי לספר סיפור טיפשי. לפני שבועיים יצאתי עם השותף לדירה, השכן ושני חברים של השכן. מכיוון שאני והשותף לא יוצאים הרבה (וחבר שלי היה בביקור אצל ההורים באריזונה), הוחלט לגרור אותנו מבר לבר כדי שנספיק לספוג כמה שיותר בלילה הקצר שלפנינו. אחרי שעות של שיטוטים החלטנו שנמאס. השכן, שעובד ב"מעריב", נזכר פתאום שפרסמו אצלו בעיתון מודעה על מכולת ישראלית חדשה שפתוחה 24 שעות באיסט ווילג', וכך, בכוחותינו האחרונים, ניווטנו בין השדרות, וכשכמעט התייאשנו(כבר היה 3 בבוקר) מצאנו אותה. היא עמדה לה שם, כמו נווה מדבר, ואנחנו צמאים לקצת ישראל שוטטנו לנו בין מדפים עמוסים בבמבה ומילקי כלא מאמינים. מילאנו את סלינו בכל טוב (קפה טורקי עם הל), קנינו שישיית קרמבו ופסענו לנו ברחובות החשוכים, מתענגים על המעדן האקזוטי הנשכח הזה, מארץ היהודים הרחוקה, כשלפתע ניגש אלינו הומלס אחד ושאל אותנו "If we can spare something to eat" מכיוון שהיינו חמישה נשאר לנו קרמבו אקסטרה, אז הצענו לו אותו. הוא סירב בכל תוקף ואפילו הראה לנו שאין לו שיניים (איכס), וכל ההסברים על כך שקרמבו הוא מאוד רך ולא צריך שיניים בשביל לאכול אותו עלו בתוהו. אז נתנו לו דולר והמשכנו. עכשיו כל פעם שאני רואה הומלס ברחוב אני נזכר באותו קרמבו, ואיך כשאני הייתי ילד בקיבוץ ובבית ילדים היה נשאר קרמבו מיותם בארוחת ארבע הילדים היו נאבקים אחד בשני עד זוב דם כדי לקבל אותו, ופה בניו יורק,בשלוש לפנות בוקר, הומלס רעב בלי שיניים סירב לקרמבו!!! שין-שן

עכשיו שב ותתחיל לכתוב!

אני מגיע עוד חודש לניו יורק וכבר כתבתי פה הודעה וזכיתי לכמעט כלום תגובות. מה יש להומואים לעשות שם? איפה? כמה למה מי ואיך? חוץ מזה המלצות אחרות לגבי ניו יורק?

Joni M

New member
אופס ../images/Emo15.gif

שלחתי לך הודעה מפורטת אבל שכחתי לציין שקצת קשה להכנס לרוב המועדונים אם אתה מתחת לגיל 21...

itay82

New member
I totally agree with the clodo

clodo means clochard... by the way, that's how we call them here, and I find it a lot more appropriate ;) And I can't stad crembo!! One of the things I hated most as a child. Please explain me what's so good about it!

ro99

New member
עינוג חושים מוחלט...

קרם גילוח מוקצף עם קצת סוכרזית, עטוף בשכבת פלסטיק דקיקה ופריכה בצבע שוקולד. חווית האווריריות המזוגה בשברים הדקיקים מתנפצת לפתע כשנתקלים בדיסקוס שנוגד את כל חוקי הטבע: ההגיון אומר פריך, השיניים אומרות רך ופג בין רגע בשילוב אלסטיות שנשברת באופן מפתיע, וטעם לא טעם. ההשערה שלי היא שמאז ומתמיד זה היה ספוג בהרואין שמסביר מדוע - כן, גם אני ביניהם - כל כך הרבה מאיתנו פשוט יורד להם ריר כשהם רק חושבים על קרמבו.

itay82

New member
maybe it's a generation thingie

I mean... all of those things from the 70s-80s... cold chocolate in a plastic bag, crembo, things like that. Makes me think about Good Bye Lenin.

odedee

New member
לא חושב.

גם אני הייתי ילד בשנות השבעים, ולמרות שאהבתי כמובן דברים מתוקים, מעולם לא התרגשתי מקרמבואים, וגם היום אני לא מת על זה. ו"גלידה חמה" שזה בערך קרמבו מיובש? עוד יותר מיותר.

odedee

New member
זה אכן היה נורא...

אני מניח שהשם הרשמי של זה היה משהו אחר, אבל בתור ילדים קראנו לזה גלידה חמה: וופל בצורת קונוס כמו של "טילון" (מתבייש להודות שלא היה לי קל להזכר במילה הזו) ממולא במילוי דומה לזה של הקרמבו, אבל יותר כבד, יבש ודחוס. ומלמעלה מכוסה בשוקולד ככה שנראה כמו כדור גלידת שוקולד בתוך וופל, רק שלא נשמר בהקפאה כמובן. המצאה מאד מוזרה, כשחושבים על זה.

itay82

New member
and I thought krembo was bad

But this one seems to be breaking all records. Although - your gran probably didn't import especially for you things like Lody czerwony or chestochwe ogurki. The best of communist Poland!

ro99

New member
עם שמות כאלו...

נראה לי שאני מעדיפה לא לדעת!

Joni M

New member
ממתקים רוסיים ../images/Emo15.gif

לשותף שלי לדירה יש קרובים בברוקלין בברייטון ביץ' שזה שכונת רוסים יהודיים. לפני חודשיים הוא חזר עם שקית ענקית של ממתקים רדיואקטיבים מצ'רנוביל עם ציורים די פסיכודליים עליהם וכתובות ברוסית. ישבנו אני, החבר והשותף ופתחנו אחד אחד (כשהרוב סיימו בפח כמובן). הטראומה הייתה קשה יותר מהסיור במפעל "כרמית" בכיתה ד'. ראיתם פעם שוקולד עם ג'ל ירוק ואדום בפנים, וציפוי בוטנים ומן קרם לבן לא מזוהה (ועדיף ככה)? בין הציורים על האריזות ומה שבפנים לא היה אפילו קשר מקרי, אבל מה שבטוח זה שקרמבו זה לא כזה נורא!!!!

itay82

New member
Polish delices...

Czerwony Lody is "red ice cream". It was just a radioactive ice cream with a big red polish eagle on it next to a communist flag. It was really good, actually. And the czestochowe ogurki are just big, Polish, fat juicy gurkins that came in big jars with communist slogans on them. It was quite hilarious. When I got to Poland after the fall of communism all of these products were gone, of course (hope you're all thinking about good bye lenin. If you're not, go and see the film NOW!). There were other horrors my grandmother used to get us from Poland every now and then (still have no idea how she did it). The thing I miss most os probably the little "czastki makowiec" - all kind of tiny pastries with puppy filling.

ro99

New member
I hope when you say puppy filling

You actually mean "poppy" filling... אני מעדיפה לחשוב שאפילו הפולנים לא היו ממלאים עוגיות בגורי כלבים!

ro99

New member
כל הזוועות שלכם ילדים...

ליד ממתקים הולנדיים! מתוך התחשבות בנפשות עדינות לא אפרט. ולכל המבקרים פה: ראו הוזהרתם!

Joni M

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo15.gif

אצלנו בבית הילדים היינו עושים "החל-פות". היית נותן למישהו את העוגייה והוא היה נותן לך את הקצפת (אופס, הזלתי ריר על המקלדת. בריאן יהרוג אותי). וגם היה קרמבו מוקה והיינו אוספים את העטיפות (אלומיניום) ועושים מזה כדורים ומתחרים למי יש את הכדור הכי גדול (אוי מה פרויד היה אומר על זה.
)

ro99

New member
בתור פסיכולוגית...

אותי יותר מדאיג מהקטע עם הכדורים, זה שאתה קורא לקצף הגילוח הזה "קצפת"...

למעלה