קרם פטיסייר

TanTanIM

New member
קרם פטיסייר

אז ניסיתי להכין אותו 3 פעמים, פעמיים שרפתי אותו ופעם אחת לא בישלתי אותו מספיק, אני מאוד אודה לכן אם תעלו לי מתכון מפורט מפורט להכנת הקרם פטיסייר הארור הזה.

bali

New member
מנהל
יש במנוע החיפוש...

העליתי מתכון של השף-קונדיטור עומר זרניצקי-דרומי. אפשר לחפש לפי השם שלו בכותרת או השם שלי כמעלת המתכון או שניהם ביחד, בחיפוש המתקדם. חשוב להשגיח ולעקוב אחרי ההוראות בדיוק כדי שהקרם יצליח. זה לא תלוי רק במתכון אלא גם בביצוע שלו.

TanTanIM

New member
אני לא מוצאת :\

זה הוציא לי 12 עמודים לחיפוש של "השף-קונדיטור עומר זרניצקי-דרומי", ולא מצאתי... אני אנסה לבדוק שוב אולי דילגתי על זה..

bali

New member
מנהל
הנה - קרם פטיסייר של שף עומר זרניצקי-דרומי

מצטערת שלא מצאת, זה הופיע בתוך מתכון לקרם מוסלין, שזה פטיסייר בתוספת חמאה מוקצפת. שכחתי מזה. קרם פטיסייר - שף קונדיטור עומר זרניצקי-דרומי 400 מ"ל חלב 1 מקל וניל 100 גרם חלמונים 100 גרם סוכר 40 גרם קורנפלור 20 גרם קמח 20 גרם חמאה אופן ההכנה: 1. שמים בסיר את החלב, כף אחת מהסוכר, חוצים את מקל הוניל, מגרדים את הגרגירים ושמים עם החלב, ושמים גם את מקל הוניל עצמו. מביאים את החלב לרתיחה. 2. טורפים קלות את החלמונים עם שאר הסוכר. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב. 3. מוסיפים את החלב הרותח לחלמונים בזרם דק תוך כדי טריפה. 4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים עד שהקרם מסמיך ונקרש. מורידים מהאש וממשיכים לטרוף קצת. מוסיפים את החמאה וטורפים עוד עד שהחמאה נמסה ומתערבבת היטב עם הקרם. 5. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד כשהניילון צמוד לקרם עצמו. מקררים את הקרם במקרר עד שהוא קר ומוצק. 6. לפני השימוש בקרם טורפים אותו כדי שיהיה חלק ורך יותר. אפשר לעדן את הקרם ע"י קיפול של שמנת מתוקה מוקצפת לתוך הקרם המוכן והקר. חשוב לטרוף אותו לפני כן ולקפל את הקצפת בהדרגה, כל פעם קצת, כדי שהקרם לא יצא רך או נוזלי מדיי (בהתאם למטרה שלו).

TanTanIM

New member
תודה רבה

בתקווה שהפעם יצליח, ולא יצא גושי או גבישי מדי..

bali

New member
מנהל
אין בעד מה ../images/Emo140.gif

ואגב, אפשר לפתוח את הקרם במיקסר אחרי שהתקרר ואז הוא יוצא חלק יותר ובלי מאמץ גדול.

TanTanIM

New member
ניסיתי פעם אחת

ומה רק לא עשיתי הוספתי שמנת מוקצפת, חיממתי תוך כדי, מיקסר, הכללל אבל עדיין הוא לא קיבל מרקם חלק של קרם והיו בו כמו חתיכות ג'לי קטנות כאלו, לא משהו שקל לעבוד איתו.

bali

New member
מנהל
אולי היה במתכון יותר מדיי קורנפלור

או שהוא התבשל יותר מדיי זמן... קשה לומר. טוב שאת לא מתייאשת ומוכנה לנסות שוב מתכון אחר

TanTanIM

New member
תודה על העידוד :)

וכשזה מגיע למתוקים לשם שינוי אני לא מתייאשת בקלות

למעלה