קרם טרטר......

Dr panda

New member
קרם טרטר......

אחת ולתמיד החלטתי לשאול - מה זה בדיוק קרם טרטר? ממה הוא מורכב? מה האפקט שלו במתכונים? תודה, תמר

bali

New member
מנהל
קרם אוף טרטר

משיחות שהיו לי עם בשלנים רציניים משמש לחיזוק של קצף ביצים. שמים אותו בקצף חלבונים כדי שהוא יהיה באמת חזק ויציב, בעיקר למתכונים שדורשים אווריריות רבה. אין לי מושג ממה הוא עשוי, לצערי, ומעולם לא השתמשתי בו. אולי אורן ידע יותר לגבי הקרם אוף טרטר. ענבל.

חפי

New member
תשובה

קרם אוף טרטר זו בעצם אבקה. כמו שענבל אמרה הוא מיועד להקשות את החלבונים. שים לב , שכמעט בכל מעמד של תבלינים שיש בסופר, יש אותו. לי יש בבית קרם אוף טרטר של ``תבליני טעם וריח``. כאמור, משתמשים בו במתכונים בהן החלבונים צריכים להיות קשים במיוחד, כמו: ``נשיקות``!!! עוגת קונקורד וכו` דרך אגב הוא גם נורא זול...ולכמות גדולה של חלבונים משתמשים בממש קצת... אז זהו, מקווה שעניתי. דרך אגב, זו הפעם הראשונה שלי בפורום הזה, ממה שאני רואה- ממש נחמד פה ;-) ביי, חפי

bali

New member
מנהל
ברוכים הבאים חפי

ותודה על האינפורמציה שחסרה לי, והיא איפה משיגים את הקרם אוף טרטר הזה. בביקור הבא שלי בסופר אני ארכוש לי. ולגבי הכמויות שמשתמשים, אתה יכול לפרט קצת? נגיד כפית אבקה על כמה חלבונים בערך? ושוב, ברוכים הבאים ומקווה שתהנה פה- ענבל.

חפי

New member
כמויות... ;-)

אז ככה... במתכון של עוגת קונקורד שהכנתי פעם (עוגה שמורכבת מקרם שוקולד עם המון שברי חלבונים קשים), היה רשום לשמונה חלבונים - רבע כפית (?!). נשמע לי קצת מוזר... לכן הוספתי עוד טיפה והכל היה טוב ויפה. אני לא ממש יודעת מה ההשפעה של זה או איך זה היה יוצא אם לא הייתי שמה את הקרם טרטר, כי אחרי הכל, החלבון עובר מעין ``ייבוש`` בתנור. לכן אין לי ממש תשובה, אני מקווה שמישהו אחר יוכל לענות יותר מדוייק. אז מי שיודע מוזמן לענות ;-) דרך אגב אני בת... ותודה על קבלת הפנים ...

bali

New member
מנהל
חפי היקרה!

אני מתנצלת על החלפת המינים.... טעות... אז ברוכה הבאה לפורום! ותודה על המידע. אני מבינה שכמויות הקרם טרטר הן באמת קטנות... אני אנסה בהזדמנות לבדוק מה זה עושה לחלבונים המוקצפים כי יש לי כמה מתכונים שדורשים קצף חלבונים נוקשה במיוחד... כזה שהמיקסר תיכף יעלה עשן כדי להכין... ויש לי הרגשה שהטרטר יעשה את העבודה קלה יותר. יום נעים- ענבל.

עוד מילה

לגבי קרם טרטר: אני מצטרף להסברים של ידידי ומוסיף שהוא מורכב מתערובת של אשלגן מזוקק וסודה לשתייה.

למעלה