קרלוס קסטנדה

Veliky_Magistr

New member
קרלוס קסטנדה

למי שרוצה להעמיק בחקירה של מאגיית האינדיאנים (שבט יאקי) אני ממליץ לו לקרוא את הספרים של קרלוס קסטנדה (יש בערך 10 ספרים שהוא כתב) אני ממליץ לקרוא את הספרים לפי הסדר (הראשון בסדרה הוא ``לימודיו של דון חואן``) אלה ספרים מעניינים מאד גם לאנשים שלא מאמינים במאגיה כספר מדע בדיוני, אך מי שבאמת מאמין ומתעמק בזה ימצא בספרים מידע חשוב מאד. מה שמעניין בספרים האלו שקרלוס קסטנדה כתב אותם כאוטוביוגרפיה של עצמו ושל דרך הלימוד שהוא עבר על ידי דון חואן. אני קראתי את הספר הראשון, וקורא את השני ואני עד היום לא מאמין על איזה מכרה זהב אני יושב. מי שקרא או לפחות התחיל לקרוא את הספרים שלו בבקשה תחזירו לי תשובה כי מאד מעניין אותי איך הספרים השפיעו על אנשים אחרים. בכמה מההודעות היו התייחסויות להטלות אסטרליות אז בספר יש קטעים שקרלוס חווה חוויות-חלץ-גופניות. בקיצור סדרה מאד מומלצת. שלכם VM.

morning star

New member
בנושא קרלוס קסטנדה

שלום לך אני עצמי קראתי את שני הספרים הראשונים (משנתו של דון חואן ומציאות נפרדת) בסדרה. התרשמתי מאוד מהספרים ואכן לא מבוטלת תרומתם לנושא. בנושא קרלוס קסטנדה עצמו - ישנם הטוענים כי רוב המסופר ``מצוץ מהאצבע`` עקב כך שחלק מהתאריכים אשר הוא מציין בספר הוא שהה באוניברסיטה בה עבד. עד היום לא ברור מה החלק האמיתי בסיפוריו (ישנו כזה) ומה החלק הבדוי שהוסיף קסטנדה בכדי ליפייף את סיפורו. אין ספק שגם החלק הבדוי, שכנארה נכתב בעקבות נסיונות עם צמחים הלוצגניים וסמים אחרים מוסתר בצורה טובה. ההוכחות שמביאים המכחישים הן נסיבתיות ובעיקר נוגעות לתאריכים אשר ציינתי קודם. בכל הקשור לספרים, אני ספקן ``נצחי`` - ספריו של קסטנדה, בכל תפארתם, אינם שונים למעשה משום ספר אחר בנושא אשר מעמיקים אל מעבר לחיצוניות הויזואלית של העניין ואינם בחזקת ``זבל העידן החדש``. ואם בספרים עסקנינו - ``החיפוש אחר המפלא`` של אוספנסקי וספריו הנוספים הינם ספרים טובים בנושאי מודעות ומביאים גישה מעט שונה מהמקובלת. אמנם ישנם קטעים בהם איני מסכים איתו ובאחרים אני מעט מפקפק, אך זהו ספר טוב בכל מקרה. גם ספר הנקרא ``קיבליון`` - ניתן להשגה רק באנגלית בינתיים, מביא את עקרונות הפילוסופיה ההרמטית בליווי דוגמאות ובנוסח שכמעט ואינו משתמע לשתי פנים. כמה עקרונות מוכרים יותר וכמה פחות. הספר גם מגשר על פערים שונים הקיימים במסגרת תיאוריות קיימות. שלכם הנווד

Veliky_Magistr

New member
תגובה

נווד יקר, אני גם שמעתי ירידות על קרלוס, אך אתה חייב להסכים איתי שמה שמתואר בספרים לא כל כך קל להמציא, אולי יש איזשהו חלק שהוא המציא וטיח אבל הבסיס נראה לי דווקא מאד אמין. אני לא שמעתי על הספרים שהמלצת אך מתוך מה שאני הספרתי לקרוא מה שאהבתי אצל קרלוס זה שהוא כותב את מה שקרה ורק בסוף מסיק את המסקנות, את הצורה הזאת אימצתי ביומן שלי.

למעלה