קרי מתעורר

יוֹאב

New member
ואתה אומר בעצם

שלא יכול לקרות מצב שלישראל תהא הזכות להגנה עצמית, אך המבצע בעזה יהיה מוגזם? זה סותר?

youvall

New member
יכול להיות...

אבל המבצע בעזה לא מוגזם! גם כשאנחנו שם-נורים קאסמים על שדרות! סימן שלא רק שהפעולה לא חזקה מידי, היא אפילו חלשה מידי! אם אירוגני הטרור מצליחים עדיין להוציא אנרגייה בשיגור טיל ולא בהתחבאות או בעזרה למשפחה שלהם לברוח מהעיר/כפר/מחנה פליטים סימן שאנחנו לא לוחצים מספיק! היום צה"ל העביר כוחות מג'בלייה ולבית ליאיה, אתה יודע מה קרה? ירו קאסמים מג'בלייה... כשצה"ל שם לראות מה קורה-הם לא יורים! אם היו עושים חישוף בזמן צה"ל היה יכול להשאיר פחות מפלוגה בשטח והם היו רואים ומיירטים את משגרי הקאסמים! הגיע הזמן להפסיק לפחד! על כל קאסם שישוגר לשטח ישראל-שני בתים יהרסו! על כל פצמ"ר-בית אחד! הגיע הזמן שהפלסטינאים יבינו שבכוח-זה לא ילך להם!

shay or eli

New member
בוש שנוא גם בדרום-אמריקה

עיין ערך התקוממות האיכרים במקסיקו נגד התאגידים האמריקאיים, סילוק הנשיא הפרו-אמריקאי של בוליביה בהתקוממות עממית, סילוק הפוטש של הגנרלים הפרו-אמריקאיים בונצואלה בהתקוממות עממים, ועל קובה אין בכלל מה להתחיל לדבר. ומן הסתם גם באירופה ובמזה"ת לא מתים על בוש. וגם במזרח הרחוק לא מסמפטים אותו, מלחמה בעירק וגלובליזציה, אתה יודע. ובקשר לנושא הראשוני של השירשור - אין שום הבדל בין בוש לקרי. ההבדלים הם באישיות - מי פחות שקרן, מי יכול ליישם את העקרונות של שניהם באופן הכי טוב, למי יש אישה יותר נחמדה. אם הייתי אמריקאי הייתי מצביע לאחד מהמועמדים הסוציאליסטיים חסרי הסיכוי, סתם כקול מחאה.

תגובה

אתה בעד בוש כי אתה ימני. מבחינת יחסי חוץ קרי יתן לישראל יותר חופש לנהל את המו"מ בדרך שלה, כי סבא של קרי היה יהודי וזה לא סוד שרוב היהודים החילונים, הרפורמים והקונסרבטיבים בארה"ב (ואני יודע כי אני כל הזמן נכנס לאתרים יהודים מארה"ב) בעד קרי ולא בעד בוש. למה??? בוש אולי משחק אותה בעד יהודי, אבל לא מזמן בארה"ב קרה מקרה שנעשתה בפגנה אנטישמית בהנהגת מפלגת האבירים (זה מפלגת ארגון הקו-קלוקס-קלאן)והמפלגה הנאצית של ארה"ב נגד יהודים שבה צעקו דברים כמו: "מוות ליהודים", "מספיק להזרים כסף ליהודים", "היהודים רוצים להשטלת על העולם" וכו... לאחר שבוע נעשתה הפגנות נגד של אירגונים יהודים בארה"ב, מה קרה? באים שוטרים, ואומרים: "אתם מתבקשים לעזוב, אתם פוגעים בחופש הדיבור". כשאדם אחד אומר לשוטרים: "אבל מה עם ההפגנה האנטישמית לפני שבוע?" והשוטר אומר: "אנחנו מדינה חופית ולכל אחד יש זכות להביא את דעותיו". נשלחו מספר מכתבים לבוש, הוא לא ענה על אף אחד. לזה אתה קורה בוש טוב לישראל??? אם בארה"ב יהיו בעייות, אז היא תיחלש ובסופו של דבר לא תהיה לישראל תמיכה. אני חושב שקרי מועמד טוב מאוד. אני מאוד מערכית את המפלגה הדמוקרטית... היא לא כל כך קפיטליסטית (הניו-דיל לא בדיוק קפיטליסטית)... אבל בכל זאת אני מזדה יותר עם מפלגת הדמוקרטים-הסוציאליסטים של ארה"ב וגם קצת עם המפלגה הסוציאל-דמוקרטית של ארה"ב. אבל דבר אחד בטוח, קרי מועמד מצויין.

למעלה