קרישיות יתר

קרישיות יתר

שלום, אני חיילת, בת 20. נטלתי גלולות כשנה וחצי. לאחר כחצי שנה מהגיוס התחילו לי כאבי ראש. נבדקתי אצל נוירולוג שביקש אפסיק לקחת גלולות ושלח אותי לבדיקות של קרישיות יתר, הן יצאו תקינות חוץ מ-3 תוצאות שהרופא הסב את תשומת ליבי אליהן: הטרוזיגוטיות ל MTHFR, פרוטאין S נמוך אך בנורמה, APCR נמוך אך בנורמה. פניתי להמטולוג ברמב"ם שקבע שאין לי קרישיות יתר ואני יכולה ליטול גלולות. יש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. פניתי ל2 רופאי נשים בצבא שלא היו מוכנים שאחזור ליטול גלולות בגלל 3 התוצאות הנ"ל + סיפור משפחתי של אב שעבר התקף לב בגיל 45 ואם שעברה הסרת רחם בגלל שרירנים (לא עברה הפלות טבעיות). שניהם טענו שיש לי קרישיות יתר ושבהריונות אצטרך להשתמש בקלקסן. חשוב לציין שכאבי הראש חלפו מעצמם. מה דעתך? מצד אחד אומרים שאין לי קרישיות יתר ומצד שני כן. תודה רבה.

קרישיות יתר

קודם כל, אני רוצה לעשות קצת סדר בכל מה שאמרו לך. א- אין קשר בין כאבי ראש וקרישיות יתר. הוא שלח אותך לברור כדי לשלול קרישיות יתר , כי אם כבר, אז כבר. ב- אין קשר בין השרירנים של אמא שלך לבין זה שאמרו לך לא ליטול גלולות. ג- אם כאבי הראש חלפו כשאת לא נוטלת גלולות, הרי שהכאבים הם בגלל הגלולות ולא כדאי לחזור וליטול את אותן גלולות ואם גם בגלולה אחרת זה ייגרם, לא היית לוקחת בכלל. לגבי קרישיות יתר - ההמטולוג קובע והוא גם צודק. מה שרצוי שהוא ייתן לך מכתב שבו הוא רושם בברור שאין מניעה לגלולות. כך גם רופאי הנשים שתפני אליהם יוכלו לרשום לך גלולות בלב שקט.

למעלה