קריעת ימסוף?!

קריעת ימסוף?!

ככל שאני חושב על זה אני מגיע למסקנה שקצת הגזימו. ``קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף``, זה היה הרבה יותר קל מאשר לדוג את הנפש התאומה שלך. קצת הרהורים אחרי תקופת מה בשידוכים. כל מה שאתה מחפש זה מישהי שתתאים. ואז אתה מגלה שגם כשהיא מעונינת בחצי עובד זה לא אומר שאתם אפילו קרובים בגישה. אז מה נשאר? בעולם שבו כולם מודרנים, ורוצים חצי לומד, איך אפשר לסנן יותר לעומק לפני פגישה? הלא אפאחד לא יעדכן בבירורים אם אני שומע רמשטיין, או קרליבך. מישהו יכול להגדיר את ההבדל בין בניברקית או ירושלמית שגדלה באוירה חרדית נטו, למישהי שגדלה במקום מעורב? למרות שהגישה הראשונית של אלה האחרונות תהיה לרוב יותר מודרנית, בסופו של דבר רמת הגמישות שואפת לאפס. לעומת זאת בחורה שגדלה בבית שמחנך לאברכיות עד המוות, ומתוך זה קמה בחורה שסוללת לעצמה את הדרך לפי נטיות לבה, בדרך כלל הדרכים נפגשות בסוף. בכל אופן כשאתה עשית בדיוק את אותו המסלול. פתרון? מי יודע. אולי איזה 40 יום פרק שירה + נשמת בכותל יועילו. אולי. סורי על הבלגן, להזכירכם, הרהורים בצורה ישירה. ללא צנזורה או עריכה. טוב, עם קצת צנזורה.../tapuzforum/images/emo163.gif ערב טוב לכולנו.

קצת על קריעת ים סוף..

משהו ששמעתי: ידוע שכשהים נקרע, הוא נחלק לשנים-עשר קשתות, (אחת לכל שבט) בצורה כזאת שכל קשת התחילה בנקודה מסויימת וכולן הסתיימו בנקודה אחת, וכיוון שכך, יצא שכל שבט שעבר בנתיב שיועד לו, חצה את הים בטווח של אורך, שונה משל כולם. (ע`פ גודל הקשת). וכאן ההקבלה לעניין זיווגו של האדם. לגבינו זה אומר (והמציאות מוכיחה) שאין שום יחס מסודר של זמן בין גודל הדרישות ו\או רמת הנתונים למציאת בן\ת הזוג. פשוט, לכל אחד יש את המסלול האישי שלו... שיהיה בהצלחה, מתי שיהיה :)

גלית99

New member
קריעת ים סוף..

אתה צודק שקריעת הים היא דבר קל לעומת שידוכים. וכאן באת והעמקת בדבר ה``כל אחד בא מרקע שונה וכו`` איך זה מסתדר/יסתדר? כאחת שמבלה כבר כמה שנים בעובי הבלילה השידוכית אני מגיעה מיום ליום למסקנה חד משמעית, שידוך הוא דבר ניסי. נקודה. אל תחפש להבין את שני הקצוות הללו מתחברים. זה לא מובן, הכל ככ שונה בין גבר לאישה, הטעם, הרגישיות, הנושאים, וכן הלאה.. החיבור הוא ניסי. ויעידו אותם הנשואים שאומרים ``כשזה בא, זה בא`` משפט דיבילי אמנם אבל בהחלט מבטא את הנס. כי פתאום אין שאלות, פתאום הכי טבעי לכם להיות ביחד, פתאום הרקע, העבודה והנושאים ההם, נהיים מענינים, פתאום אתם אוכלים מאותה צלחת ומתגלגלים מצחוק, אפילו שאתה חצי עובד, אפילו שאבא שלה רצה את החזון איש לחתן ואפילו שהיא חלמה כל חייה על אברך ספון באוהל.. איך? אין תשובה לוגית. נס. וכאן מתקשרת קריעת הים, התכנון היה לעקוף, לסוב מאחוריו, ופתאום קרה הנס בלי שחשבו עליו דקה קודם, הים נבקע, ובני ישראל שמחים ומבסוטים עברו את הים בנחת כשהם מלקטים להם מנגו ופאפיה משני צידי העבר.. לא נס? שיקרה הנס הזה לכולנו ומהר. כי כן, זה בפירוש מתסכל.

למעלה