קריסת קרסול
שלום וחג חנוכה שמח
הבוקר לאחר כאבים בגב תחתון, בעיות יציבה, וכאבים בקרסוליים, הגעתי לאורטופד במסגרת הפניה מקופת חולים. אובחני בPTTD - קריסת קרסול פנימית דרגה 1 והומלץ לי ע"י האורטופד להתאים מדרס. הוא לא המליץ לי על מקום, אך האחות המליצה על "המרכז לבריאות הגב והרגל". הייתי אצלהם , והמחירים סביב ה2000 ש"ח עבור הבעיה שלי. הבעיה היא לא הסכום, כי סה"כ מדובר באיכות חיים, ובבריאות שלי. העיניין הוא ששם יש "טכנאי מדרסים" ולא רופא מוסמך, ועל כן אני מטיל בספק את אמינותו הרפואית, סה"כ הוא צריך להתפרנס ממכירת מדרסים. הוא התחייב והבטיח לשיפור משמעותי בבריאות , תוך שבועיים שלוש, וליווי לשלוש שנים. השאלה שלי היא כזאת : 1. האם יש למישהו המלצה אובייקטיבית למכון ? ומה עלי לברר לפני ועל איזה חומרים להקפיד? 2. האם מכון (טכנאי) או אורטופד (רופא מומחה) יכול לראות מדרס ישן שברשותי (בן כשנה וחצי, שלא הלכתי איתו בגלל עצלנות) ולבדוק האם הוא מתאים? 3. האם אורטופד יכול אכן לאשר שמדובר במדרס נכון , או להסתמך על הטכנאי? המחירים די זהים בין החנויות השונות, ואין סיבסוד של הקופת חולים. שוב, לא מדובר בכוונה שלי לחסוך כמה שקלים, אלא להיות בטוח, שאם כבר אני משלם, שזה באמת יהיה לבריאותי. תודה על עזרתכם, אורי
שלום וחג חנוכה שמח