קרינה?

xrxx

New member
קרינה?

יש לימחשב נייד ישן למדי.כאשר אני כותב איתו יש לי תחושה מוזרה בידיים. א.האם זו יכולה להיות קרינה? ב.איך ואיפה אפשר לבדוק אם המחשב באמת מוציא קרינה?

kobi 23

New member
לא נראה לי....

אולי זה חשמל סטטי או שמשהו במגעים שם קצת רופף ונוע בחלק התחתון של המ'קלדת

xrxx

New member
קודם כל תודה

אבל בכל זאת אם מישהו יודע איפה ניתן לבדוק קרינה, אשמח מאד.

יאיר B

New member
אין קרינה במחשב נייד. אין מה שיקרין שם

(חוץ מהרשת האלחוטית, אבל סביר להניח שיש לך כרטיס PCMACIA או USB ולא מובנה, הדברים האלה עברו בדיקה די מקיפה - יש על זה הים הרבה פיקוח). יש חברות שעושות בדיקה של קרינה בבניינים או במקומות אחרים. אני לא יודע אם הם בודקים מכשירים חשמליים (ואם כן, זה לא יהיה זול). אולי חברות שבודקות מיקרוגלים (תסתכל בדפי זהב, למרות שאני לא בטוח שזה סוג זהה של קרינה).

bar666xp

New member
דבר חשוב בקשר לקרינה.

אחת הבעיות עם קרינה היא שלא מרגישים קרינה! לכן מלחתחילה תחושה זה כבר אומר כי זאת לא קרינה! לדוגמה צילומי רנטגן משהוא פעם הרגיש קרינה בזמן הצילום? לא! לקרינה יש תופעות כמו כאבי ראש, הקאות ועוד כל טוב וגם אז צריך להיות מדובר בהמון קרינה למשך פרקי זמן {ככל שהקרינה גבוה יותר פרק הזמן מתקצר}. משהו פעם הרגיש ביד משהו מהפלאפון שלו? גם אם כן זה לא מקרינה... על אחת כמה וכמה כשהרכיב כל כך רחוק מהיד בהשוואה לטלפון הסלולרי. לפותח השירשור לך תחזיק ביד אנטנה של נתב.. אתה מרגיש משהו ביד? נכון שלא אז צאו מזה כבר קרינה לא תרגישו מהמחשב! זה מזכיר לי את התקופה שהיינו ילדים ההורים היו מנצלים את החשמל הסטטי שנוצר על מסך הTV כדי להפחיד את הילדים שזאת קרינה ואסור להיות כל כך קרוב לTV.

יאיר B

New member
היה פעם מאמר באחד הפורטלים שבאוניברסיטה

מסויימת בארץ (ת"א?) הספרניות יצאו נגד ההתקנה של רשת אלחוטית בספרייה בטענה שזה עושה קרינה....

bar666xp

New member
תיראה יש סכנות בקרינה מין הסתם..

אם אני זוכר נכון המקרה שאתה מדבר עליו היתה אנטנה בסגנון האנטנות הסלולריות עם משדר חזק מאוד ובסופו של דבר האנטנות הללו על בניין מגורים ו/או עבודה זה לא קרינה של נתב פשוט... אגב גם בקשר לאנטנות הסלולר מדובר בקרינה מסוכנת בטווח של כ6-12 מטר אם אני זוכר נכון סתם לידע כללי.

bar666xp

New member
כן על רשת WI-FI עם הגברה ואנטנה חיצונית...

אם אני זוכר נכון ואנכנו מדברים על אותו/ם המקרה/ים מדובר היה באנטנות שישבו ממש על ביניין הסיפריה וממש והטענה היתה שרמות הקרינה דומות/זהות לאתר סלולרי {בסובו של דבר בשני המקרים מדובר בקרינה זהה}. אומנם אתר הWIFI לא היה בסדר גודל של אתר סלולרי ולא ברמת קרינה כזו גבוה אבל אם אני זוכר נכון לאחר הבדיקות שנארכו נמצא כי מדובר בקרינה שעוברת את המותר/מומלץ וחייבו את המוסד הלימודי לפרק את האנטנות הללו או למקמם במרחק של מעל 12 מטר מכל מבנה אחר.

למעלה