קרימיניולוגיה

בלאונט

New member
קרימיניולוגיה

היי, הנה הודעה שמצאתי בפורום אחר לפני כמעט חצי שנה, זה די נחמד לדעתי למרות כל שזה גם די ביזארי. בכל מקרה, תקראו (במיוחד עשקה, איזה שם מחמיא), ותגיבו: `בעודי צועד לאורך המסדרונות הריקניים של בית-ספר, אפי מתמלא בארומה של בתי-שחי של עשרות מורים מיוזעים, ובטעות דורך על מסטיק רקוב שמלווה אותי לכל המשך דרכי, אני ראיתי שני ילדים, בכיתה ט מפרקים תלמיד כיתה ז במכות. הילד, כולו מלא דם, וצועק לרחמים אחרי שאחד מאותם תלמידים ניפץ לו את המשקפיים, ומנסה להתחמק מהם ללא הצלחה. הוא בוהה בי, עינייו רטובות על סף בכי, ושני המכים משתתקים. אני, בתור תלמיד כיתה יא, יכולתי בקלות לגאול תלמיד זה מייסוריו. כבר ראיתי את הכל בראש: אני מתקרב לשניהם מסתכל לאחד מהם בעיניים ומוריד לו אגרוף ללסת, מיד מתקופף כדי להתחמק מהאגרוף הצפוי של השני. אני רץ הצידה ומרים את הקרש הענק שהתפרק מהתקרה ומונח על הלוקרים מזה חצי שנה, חובט באותו אחד שנישאר עם המקל לפנים בשיא הכוח. שולף את המספריים מהקלמר של אותו ילד מוכה שהיה זרוק בצידי המסדרון, קופץ על אותו אחד שעכשיו הכיתי, ונועץ לו זה בדיוק בלב – פותח את המספריים כמובן אחרי את שחדרו לליבו. השני מתחיל לברוח, אני משער, אז מיד אני לוקח את אחד העטים שבקלמר הילד ותוקע לאותו אדם את העט בצוואר. מוציא ודוקר שוב במקום אחר. ומוציא ודוקר שוב. למה הם מציקים לילד כזה קטן? זה היה מאד אפשרי. ואותו תלמיד כיתה ח חטף עוד בעיטה רצחנית לפנים בזמן שהסתכל עלי. חייכתי לשלושה, ועזבתי את המקום. אתם תסבירו לי, האם להיות האביר הלבן, משפר את חיי העולם? האם פשע הוא דבר כל כך אסור ונוראי שהוא צריך להעקר מתרבותנו? טוב, אז בואו נסתכל לעתיד קצת. אותו תלמיד כיתה ז יעבור את החוויה בקושי, אם בכלל, עם זעזוע מוח, שלוש צלעות שבורות, סיבוכים במערכת העיכול לכל חייו וכמובן פאראנויה נוראית מכל יצור חי. הוא ישנא אנשים ויחיה בתוך עצמו. כל זאת, לאחר שהורי התלמיד ידווחו למשטרה על האירוע ואותם תלמידים מכים יסבלו על כך לכל ימי חייהם על ידי תיק לא יעשו זאת שוב לאיש – אף פעם. הם ירצו פלילי. הם תקופה ארוכה מאד כשולייות בכל מיני תחומים חברתיים, יאלצו לשלם המון כסף למשפחה הנפגעת ובסופו של הדבר אותו אירוע פגע באיש אחד אך בעצם שיפר המון. בסופו של דבר יוצא שקרימינולוגיה זה סוג של אידיאולוגיה. עזרה למדינה. עזרה לחברה. אותו קורבן היה תחליף לכסף, תחליף לדלק. שרפו אותו לגמרי כדי להגיע לשיפוריים חברתים. אחד מאותם מכים יאלץ לנקות את תחומי בית-הספר במשך שלושה חודשים, מה שמאד יקל על השרת שיעבוד, כתוצאה מכך, פחות שעות ויחסוך לבית- הספר כספים שיושקעו יותר מאוחר בפעילויות חברתיות, בחינוך ובקידום שיגרום להמון המון תלמידים חלשים להצליח להוציא תעודת בגרות מצטיינת. המכה השני לעומת זאת, יהווה כעוזרו האישי של המורה לשל``ח בבית- הספר במשך כל תקופת השנה, ולכן הוא יסחוב את כל הציוד הכבד, מונע מהמורה המבוגר בעיות גב שהיו עלולים לגרום לנכותו שימנעו ממנו להביא כסף הביתה, בנו הקטן ימות, אישתו תעזוב אותו, ביתו תהפוך לזונה, תידבק באיידס ותעביר אותו ליותר מארבעים אנשים שימותו, מה שימנע מרובם להגיע למימוש מלא של יכולותם. אחד מהם יכול להיות זה שימציא את החללית המהירה ביותר בעולם, השני ימציא תחליף לדלק והשלישי ימצא את התרופה לאיידס. האלימות שספג אותו אדם בעצם גרמה לעליה ברמה החינוכית בארץ, להמצאת החללית המהירה ביותר בעולם, תחליף לדלק והתרופה לאיידס. תחשבו שזה קורה המון, כל יום ויום. ובאיזה שהוא מקרה, אלו יהיו ההשפעות של הפשע. קרימינולוגיה זה סוג של אידיאולוגיה. כל זה, כמובן, קורה בגוף שלישי. אדם איקס מקבל מכות רצח, מתעוור ויאלץ לאכול רק אוכל נוזלי במשך כל חייו אך כול העולם יהנה מזה. אז האם אותם אנשים, אותם פושעים, נחשבים לצדיקים? כי אם כן, אז מהו צדיק? או להפך, מהו רשע? אז כמו שאמרתי, כשמדובר בגוף שלישי, התאוריה תופסת והכל נכון. אך כל אדם לעצמו חייב לדעת, שהוא כאינדוודואל, לא רשאי לפשוע מכוון שלא ידוע לו האם התוצאה של הפשע תהייה שווה בערכה לכאב וההשפלה של פגיעה באדם אחר? הריגת כל השושלת שלו? ייתכן כי בנו ימציא את מכונת הזמן. ייתכן שאימו תאשים את אביו במה שקרה, תרצח אותו ומשפחתו האיטלקית תשלח רוצח סדרתי להרוג את כל משפחתה, חוץ מבת הדודה הקטנה בת ה3 - שתזרק לרחוב וחסרי מגורים יאכלו אותה וימותו מאיזה שהיא מחלת ילדים שהיא נשאה. לכן, לנו אין את הכוח לשפוט מה נכון ומה לא נכון, לכן הכי טוב פשוט להיות פאסיבים, לא לפשוע, וגם לדאוג שקרוביכם, חבריכם לא יפשעו גם כן. אההה, זהו. כאן נכתבה בארבע פיסקאות התאוריה המיוחדת שלי שהי

MajoR_ToM

New member
אחד מהדברים היותר מפגרים שקראתי אי פעם

הייתי מוצא את ההודעה ההיא משעשעת עם לא הייתי חושד שהוא באמת מאמין בזה . טרוף גמור - ועם הארוע עם הילד היה נכון אז גם הוא דפוק בשכל ופחדן , לא לעשות כלום ? זה פתרון ? הייתי מבין עם זה היה 2 אנשים בני 25 מרביצים עם אלו לאיזה אדם אחר , אבל ילדים שקטנין ממנו ב 3 שנים ? למה הוא לא עשה כלום ? העם הוא לא היה רוצה שמישהו יעשה משהו בשבילו ? התאוריה הזאת מפגרת לגמרי ובלתי אפשרית לגמרי מבחינה סטטיסטית , או לוגית לצורך העיניין . אתה לא יכול או צריך לחשב את תוצאות המעשה הקטן שלך על ה120 שנים הבאות . אתה חושב על תועלת מיידית , לא על ` אולי ` ו `עם` . עם אתה לא באמת מאמין בזה וזה נכתב בהומור - הכל בסדר , אין לי בעיה . אבל , לכל מיקרה ההודעה נכתבה כאילו זה רציני . למען האמת העולם הוא מקום מחורבן לחיות כימע ורק בגלל אנשים כמוך - יש הרבה יותר אנשים שלא עושים כלום כדי לעזור מאנשים שעושים דברים רעים . אתה ממציא תירוצים לפחדנות ולעצלנות . SHINE AND STOP BIENG AN E

בלאונט

New member
כפי שאמרתי...

תראה, אני כבר אמרתי שזאת לא הדעה שלי - פשוט הרעיון הבסיסי נראה לי מיוחד ומעניין אז העתקתי אותו מאותו פורום. ואני גם חושב שהכותב של זה לא התכוון לתיאוריה יישומית אלא תאוריה למטרות חשיבה בלבד וצריך לראות את זה ככה. זה ברור שצריך לעזור לאותו ילד מהדוגמה, וזה ברור שאני אתה ורבים אחרים היינו עוזרים לו - אולי אפילו הכותב - אבל באופן התיאורתי של זה, המצב שבו הילד הזה יגרום לפיתוח תרופה לאיידס, די נחמד.

MajoR_ToM

New member
אוי נו

העובדה שכתבת את ההודעה ההיא יכולה ליגרום בתאוריה למלחמת עולם שלישית אז ?

MiSheL

New member
אם כבר עסקנו בנושא

מישהו פעם שלח לי תיאורייה מפגרת תקראו אותה, היא דיי משעשעת למרות שהכותב טוען שהיא גאונית ומראש אני מסירה כל אחריות לתוכן תיאוריית התייש האפריקאי הנ``ל - אני בשום אופן לא כתבתי אותה! תהנו, מישל

MiSheL

New member
אני אכתוב את התאורייה פה במקום

כי אני בעצמי לא מצליחה להעלות אותה מהקובץ :) עדיין לא למדתי אז תקראו : --------------- השמש באפריקה שולחת קרניים אולטרה סגוליות לאשכיו של התייש האפריקאי כתוצאה מכך אשכיו של התייש האפריקאי נהפכות למצוקמקות ומופיעות עליהן נקודות שחורות לבנות מוזרות עקב כך התיש האפריקאי מתבייש במראם ולא מוכן להוציאם בפומבי - בטח שלא להשתמש בהם!!! וכך התיישות האפריקאיות לא מקבלות מהתיישים -שמתביישים בגבריותם- בתקופת הייחום שלהן כשהן כל כך חמות הן מחפשות מישהו לעשות את זה איתו וכך הן מוצאות את התרנגולות הן אונסות את התרנגולות באכזריות רבה . וכתוצאה מכך התרנגולות מתות - תחשבו על עולם בלי מרק עוף!!! אוייבם העיקריים של התרנגולות הם הזאבים - כאשר התרנגולות מתות אין לזאבים אוכל וכך גם הם נכחדים! אין זאבים - אין עבודה לציידים וכך הם נשארים מובטלים חסרי אוכל הציידים באים בטענות לממשלה שנתנה למצב להגיע לאן שהוא הגיע וכך הם פותחים ארגון טרור ארגון הטרור פועל כנגד ממשלות רבות בעולם ומתנקש בראשי ממשלות ברחבי העולם ממשלות נופלות!!! וכך מודיעים בכל רחבי העולם על הסגר - כל האנשים נסגרים בבתים ורבים מתחילים להשתגע ולדבר על סוף העולם שקרב ובא הרבה אנשים בתפקידים החשובים עוזבים את המשמרות כדי להיות עם המשפחה וכך יוצא שמטורף אחד נכנס לנאס``א שם הוא משגר קרן לייזר לרוסיה דרך לוין אמריקאי רוסיה מחזירה לאמריקאים וכך נפתחת מלחמת עולם שלישית!!! סוף העולם ------------ ושוב אני מדגישה - זה לא אני הכותבת :) מישל

e-shfiyut

New member
יפה יפה

רק חבל שזה לא כל כך מציאותי... אם זה היה מציאותי... לא היה עולם... חבל

e-shfiyut

New member
אז....

בעצם מה שאמרתם זה שלכל אירוע יש תוצאות או שאין תוצאות... ו... מה חדש... הרי את זה שאי אפשר לדעת מה יהיה כבר ידענו... לדעתי לא יצא כלום.. לירן

ואני אומרת שאתה הקרימינל, בלאונט

כי זה לא חוקי להעתיק לכאן הודעה שמישהו אחר כתב בלי לתת קרדיט...

נעל

New member
הידד ליצירתיות

הודעה נחמדה מצאת (מסתבר שגם לבלאונט יש ארכיון הודעות ואוצרות מהרשת. כנראה שזה יותר נפוץ ממה שנעל חשבה). נעל לא כל כך מסכימה עם התוכן, אבל נהנתה לקרוא. מפליא עד כמה המוח של אנשים יצירתי כשהם מתחילים להמציא תאוריות, גם אם הן מופרכות לגמרי. מעניין לראות עד כמה רחוק הם יקחו אותן (ובד``כ זה מגיע עד למוות של חצי כדור או לחילופין המצאת מכונת זמן). יצא לנעל פעם לשמוע תאוריה על חשיבותה של אבן קטנה (רוב התאוריות האלה בנויות על שרשרות אינסופיות של ארועים שקשורים בקשר-לא-קשר וקשה לנחש את הסוף (המר)). זה מתחיל מנהג טוסטוס, או אפילו אופניים, שגלגל טוסטוסו נתקל באבן הקטנה וגורם לו להתהפך. תאונת שרשרת. כמה הרוגים. משפחות הרוסות. הילדים הופכים לילדי רחוב. את ההמשך נעל כבר לא זוכרת, אבל זה גם מצטלב עם עוד כמה אלפי תאוריות, שבטח יצא לכמה מכם לחשוב עליהן או לשמוע עליהן מאדם מוזר עם מטריה בקיץ ברחוב. תבחרו המשך הולם. ישנם גם הרבה סיפורים קצרים, ואפילו ספרים עבי-כרס, שמבוססים על תאוריות כאלה. בעיקר ספרים שעוסקים במסע בזמן (איזה צירוף מקרים. לא הופיעה בתאוריה ההיא איזו מכונת זמן?). כנראה שהעיקר הוא לא התוכן הרציני - מוסר ההשכל, או הפואנטה - אלא דווקא היצירתיות בדרך המוזרה שבה הצליח הכותב להגיע לסוף. נעל

למעלה