קריירה

מני אה

New member
קריירה

שלום, הגעתי לגיל שאני צריך לבחור מקצוע בחיים, בגלל שאין לי ממש העדפה למקצוע על שהוא ואני בעיקר רוצה הרבה זמן לקריאת ספרים ולא להיות תקוע במשרד כל יום בין 8 ל 5, נראה לי שמה שראיתי פה יכול להתאים לי. להיות קצין בצי הסוחר. אבל כל מה שאני יודע זה בעיקר מסרטים, עיתונים וכו'. אני לא באמת יודע מה הם עושים. אני לא רוצה להיות קצין מכונות אלא רק קצין גשר. מה שאני חושב שאני יודע זה שבעיקר עסוקים בפיקוח וניווט הספינה. כך שצריך להיות לא מעט זמן פנוי. לא נראה לי שיפריע לי להיות כמה חודשים על ספינה. כי ממילא אני די שקוע תמיד בדברים שלי. אני צריך כמה שיותר מידע, התרשמויות והערות על זה. למשל: יש אינטרנט על הספינות? הבנתי שכבר אין כמה ימים בנמל בחו"ל שאפשר לראות קצת את העיר, זה נכון? מה הסיכוי לפיטורים בצים? איך התנאים? מרוצים לעבוד שם? כי פעם ראיתי תוכנית שאמרה שהאחים עופר די קמצנים. אז לא בא לי שבעבודה ייתיחסו אלי כמו אל תאילנדי (עם כל הכבוד שיש לי לתאילנדים) ביום יום יש באמת הרבה זמן לעצמי? יש חדר פרטי לכל אחד? (כי גם לחזור לכמו צבא לא בא לי) כמה זמן נותנים בארץ (בין הפלגות) והאם זה בלי עבודה עד ההפלגה? האמת שאני חושב על זה ברצינות כי פעם הייתי בהרצאת סמינר במחלקה לפילוסופיה וימאי שיצא לגמלאות סיפר על עבודת הדוקטורט שלו, ואמרתי לעצמי, וואלה זו בטח עבודה עם הרבה זמן לקרוא ולהגות (חשוב מאוד למי שאוהב פילוסופיה) תודה רבה על כל מידע!

מני אה

New member
.

מעניין איך הגעת לזה שזה יותר יתאים לי להיות משרת עשירים על סירה קטנה. זה אמור לתת לי יותר זמן פנוי לקריאה? זה יתן לי ביטחון כלכלי? אני בספק. חוץ מזה שאם אני אעשה קורס חובלים על אונייה גדולה, אז יהיה לי גם את הרישיון ליאכטה, או שאולי אני אצטרך לעשות התאמה קטנה.

nissim60

New member
מני אה...

אין לי מושג כמובן מה גרם לך להגיע למסקנה שהמקצוע המתאים לך ביותר הוא קצין בצי הסוחר. סרטים וסיפורי הרפתקאות היו ונשארו סרטים גם אם יש בהם שמץ של מציאות. פרטים מדוייקים על איך מגיעים לצי ומה צריך ללמוד תוכל לקבל במכון להכשרה ימית בעכו. בגדול, מנסיוני האישי בלבד וכמובן שכל מה שאכתוב כאן הוא על דעתי בלבד, היום כל הקסם, ההרפתקנות והרומנטיקה נעלמו מענף הספנות. אם אתה מתכוון לפתח קריירה ימית כקצין ימי ובסופו של תהליך להגיע לראש הפירמידה ולהיות רב חובל וגם לקבל פיקוד על אונייה מודרנית, הרבה זמן פנוי לא יהיה לך! את רוב הזמן שאתה רוצה להעביר בקריאה תצטרך להעביר בקריאה של חומר לימודי כהכנה לבחינות בשלבים השונים. אונייה מודרנית של ימנו היא מפעל והקפטן הוא המנהל. חוקים, תקנות ואמנות שונות שנכנסו לתוקף בשנים האחרונות, גרמו לחברות הספנות בעולם לערוך שינויים מרחיקי לכת,וגם חברות הספנות בישראל עברו שינוי גדול, כך גם כל מערך ההכשרה של אנשי ים בדרגות השונות. לקציני הסיפון יש מגוון רחב של תפקידים,משמרות ים, ניווט, משמרות מטען בנמל, משמרת כאשר האוניה עוגנת או כאשר היא נמצאת בנמל, תחזוקה של ציוד ניווט הצלה ועוד. לכל קצין סיפון יש תפקיד מוגדר, עדיין יש באוניה קצין שלישי( הזוטר ביותר) קצין שני וקצין ראשון (CHIF MATE) שהוא למעשה הסגן של הקפטן והוא "מנהל העבודה" של האונייה. אם תחליט להיכנס להרפתקה תצטרך לפנות למכון להכשרה ימית בעכו, יערכו לך סדרת מבדקים להתאמה ואם תימצא מתאים תתחיל ללמוד את יסודות הימאות, הקורס ארוך, כשנה וחצי. תלמד ימאות, ניווט, מבנה אוניות, עבודת מטען, חוקים ותקנות, הפעלה ואחזקה של מכשירי ניווט וקשר, כיבוי אש והנצלה ועוד מגוון מקצועות. בתום הלימודים ואולי תוך כדי הלימודים תישלח להפליג באוניות צי הסוחר כצוער(קאדט), ותרכוש נסיון וזמן ימי. כשתסיים את בחינות ההסמכה בהצלחה תקבל דרגה של קצין משמרת א' ותפליג באוניות כקצין שלישי. לאחר שתצבור זמן ימי כקצין זוטר תוכל להיבחן לקצין משמרת ב' ותפליג כקצין שני. לאחר תקופה מסויימת בים (לא יודע איך זה היום) תוכל לרדת שוב לחוף ולחבוש את ספסל הלימודים במכון להכשרה ימית וללמוד לקצין ראשון/ רב חובל קורס של כשנה ובסיומו תחזור לים כקצין ראשון תפקיד עם הרבה אחריות ושוב לאחר תקופת ים נוספת להיבחן להסמכה של רב חובל - לקבל פיקוד על אונייה זה כבר סיפור אחר, אם אתה מוכשר, חרוץ ובעיקר מתמיד תוכל להגיע לראש הפירמידה, אם אין לך כוונות להגיע לשם - המלצתי לך חפש מקצוע אחר. אונייה מודרנית כמו שאתה כבר יודע לא נשארת הרבה זמן בנמלים אבל עדיין ישנן אוניות מתמחות שונות שנשארות בנמל יותר משבוע או שממתינות על עוגן מספר ימים בהמתנה לפריקה או טעינה אבל אתה תהיה עסוק רוב הזמן. אם אין לך בעיות חברתיות, אין לך בת זוג שתתגעגע אליה ואין לך תחומי עניין שיחסרו לך בזמן שאתה בים אז לא יהיה לך קשה להתאקלם. בסך הכל תנאי המחייה באוניות ישראליות תמיד היו טובים פלוס ברוב החברות כולל צים שלפני עידן עופר כולל האחים עופר עצמם, המשכורות של היום זה לא משהו שהיה גורם לי לחזור ולהפליג חודשים בים. חוץ מעופר (צים) יש את חברת הכימיקלים ועוד כמה חברות קטנות שמעסיקות קצינים ישראלים. החוק הישראלי מחייב להחזיק לפחות 50% אנשי צוות ישראלים באוניות הנושאות דגל ישראל. גם באוניות ישראליות המפליגות בדגל זר יש קצינים ישראלים זה שיקול של בעל הבית.ביקוש לקצונה טובה יש תמיד וקצינים ישראליים תמיד נחשבו לקצינים ברמה טובה. המשמעת באוניות היא לא משמעת צבאית אבל היא לפי המסורת הימית המקובלת, יש היררכית פיקוד ולא יתייחסו אליך כתאיילנדי כהגדרתך. יש לך אפשרות במהלך הלימודים להשלים תואר באוניברסיטה. אם לא התעייפת מקריאת "המגילה" - מחר בבוקר תרים טלפון למכון בעכו ותשאל את כל מה שאתה רוצה לדעת.

מני אה

New member
זה דווקא היה קצר מידי

מהסוף - הפקידות לא ידועות שום פרט, בקושי על המסלולי לימוד. אני דווקא כן רוצה להגיע להיות רב חובל נראה לי די מעניין, יחסית לזה שחוץ מתיפוף וקריאת פילוסופיה אין משהו שבאמת מעניין אותי. מבחינת גיל, אני בן 26 וחצי, זה מאוחר? אני צריך עבודה קבועה, אפשר לעשות קריירה שם? כי שמעתי משהו על חתימת חוזה כל פעם מחדש, וסוג של עובד קבלן זה הדבר הכי נוראי שאני יכול לדמיין מבחינה תעסוקתית. אני מסיים עכשיו תואר במדע המדינה ופילוסופיה - זה בטח עוזר במשהו לא? אתה אומר שלא יהיה זמן, טוב אני גם בלי לעבוד שם - חולק עליך, אין שום סיכוי שבמשך חודשים של הפלגה כל הזמן יתמלא. במיוחד כשאני אדם שלומד מאוד מהר ויסודי, ומבחינה לימודית אני מספיק בטוח שלא תהיינה לי בעיות. תודה!

עבודה קבועה?....

בחברה-קדישא או תלמיד חכם. יש שעושים מזה קריירה עם אפשרות קידום. . בבוקר, אתה קם לעבוד או לעבודה?

מני אה

New member
בבוקר אני קם לעבוד כי אין לי עבודה כרגע

דווקא מאוד הייתי רוצה להיות תלמיד חכם אבל אני לא חרדי. אתה לא נפעם מכך שהם שימרו את האפשרות רק ללמוד ולהתדיין כמו באקדמיות העתיקות של יוון? אני כן... עבודה כימאי אמורה להיות יחסית קבועה. אני מתכוון לתנאים סוציאלים, פנסיה וכו'. כמו משטרה למשל. ברור שתמיד יכולים להיות פיטורים אבל השאלה עד כמה נפוץ פיטורים שם [אני כמובן לא מדבר אם מישהו עושה בעיות]

nissim60

New member
אני מכיר אנשים שהפליגו בים...

בין 20 ל- 40 שנה, זה מספיק קבוע בשבילך? כשתהיה רב חובל על אוניית מכולות שמפליגה במהירות 30 קשר ועומדת בנמל הכי עמוס בעולם מקסימום 3 שעות (אולי הגזמתי קצת) לפריקה,טעינה, הצטיידות, תדלוק והחלפת צוותים לא יהיה לך זמן לגרד את האוזן. הספנות העולמית כיום בתנופה ולא בשפל - אף אחד לא מדבר על פיטורים כשבכל העולם זקוקים לצוותים מיומנים. נכון שימאים ממדינות העולם השלישי משתכרים הרבה פחות ממה שאתה תשתכר אבל זה הכל יחסי וזה לא נוגע לך. בכל אופן לא יודע עם מי דיברת במכון, לא יכול להיות שלא יודעים להסביר לך את כל התהליך. המכון נמצא כיום בפריחה שלא ידע כבר שנים רבות. הוא נמצא תחת פיקוח של רספ"ן והאחים עופר השקיעו בו מליונים, במסגרת תפקידי אני עובר שם השתלמויות שונות ופשוט תענוג ללמוד שם היום לעומת שנות השמונים. תפנה למשרד התחבורה בחיפה (רספ"ן) גם שם תוכל לקבל מידע. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.

מני אה

New member
תודה,

אני אתקשר לרספ"ן. אבל איפה אני יכול לדבר עם ימאים? יש להם איזה פורום (חשבתי שיהיו פה)?

skipperrider

New member
מני אה...

אההה,מני,ניסיתי להתאפק מלהגיב...לא הצלחתי :) אני מתרשם מהפוסט ומתגובותיך שאתה לא באמת מחפש עבודה ורוצה לעבוד אלא מחפש מקום בו תוכל לקרוא בנחת ספרים ולעסוק בהגיגיך בתשלום מלא,תנאים מלאים,פנסייה וקביעות... ואם גם ניתן בנוסף לכל הר"מ...לראות קצת עולם ולשאת בתואר תפקיד נכבד...מה טוב. אז...רציתי להחמיא לך על תובנות ושאיפות נפלאות לגילך הצעיר...הכי טוב למצוא מישהו למימון מלא של עשיית כל העולה על רוחך... אני לא הצלחתי ...ולכן...מגיל 16 בערך ימים כלילות,עמלתי,למדתי,השקעתי,הדרכתי,הזעתי,פיקדתי,ניהלתי ...ואת הקריאה המרובה שלי וההגיגים הפילוסופיים עשיתי ע"ח שעות שינה יקרות. אז בהצלחה לך,ואם הספונסר שתמצא יחפש עוד מישהו לפנק...אני בר אימוץ,אפילו בגילי...וכגודל השקעתו בי כן יהיו הפנטזיות שאצור לצורך מימושן...

מני אה

New member
היית צריך להתאפק, לא מתאים למישהו שטוען שהוא

לא מפונק. אני לא מפונק. בחיים יש אילוצים. לי אין הרבה ומה שמעניין אותי בחיים זה לקרוא - מה הבעיה בדיוק? לרמב"ם/אריסטו/אפלטון/איש אקדמיה היית אומר שהוא מפונק? זה מה שאני אוהב! כל הכבוד לך שמגיל 16 אתה עובד. אני מגיל 0 לומד.תשמור את השיפוטיות שלך - המאוד לא מוצלחת - לעצמך. אתה יודע כמה אנשים מתגלגלים למקצוע מסוים? לי נקרתה בדרך האפשרות הזו של קצין בצי הסוחר ובזה אני מתעניין לאור העובדה שיש שם הרבה זמן פנוי. יותר מובן?

skipperrider

New member
אוי מני...

הרמב"ם היה רופא בנוסף לפילוסופיה,אריסטו/אפלטון היו מורים,אנשי אקדמיה מלמדים/חוקרים...מדוע בחרת בהם כקב' יחוס ? לך? כולם היו מאד חרוצים,עובדים קשה למחייתם ו...עניים. ונכון...כולנו כצאצאי הפרימאטים...עצלים ומפונקים מטבענו...הכי אוהבים לשכב בשמש על הגב ולהתגרד...רק שלא כולנו יכולים להרשות לעצמנו להכנע לדחף הנפלא והקדום הזה...רק כאלה עם אבא עשיר או שמצאו ספונסר טוב... ע"ס תגובתך,תוכל להוסיף לקו"ח שלך...חוש הומור לא משהו...נפגע בקלות...ואלים מילולית... ופאראפרזה על דברי נפוליאון ליהודים..."עוד לא ראיתי מישהו מוצא עבודה בלהסביר לבוס כמה הוא רוצה זמן פנוי מעבודה..." אין דבר...אתה צעיר...עוד תלמד :)

kotller

New member
פעם שמעתי מישהו אומר.....

איזהו החכם? הלמד מניסיונם של אחרים. מני אתה פילוסוף אמיתי ולא כל כך כך רוצה ללמוד מניסיונם של אחרים למרות שרוב המגיבים פה הם אנשים קצת יותר מבוגרים ממך אם קצת יותר נסיון ממה שיש לך. אתה ממשיך להתעקש שבתור קצין ימי יהיה לך הרבה זמן פנוי למרות שאומרים לך פה בעלי נסיון שלא כך הם פני הדברים. גם אני מציע לך להשאר באקדמיה אם אתה כל כך אוהב לקרוא וללמוד זה המקום בשבילך - שהיהיה לך בהצלחה.

d19511

New member
מנסיוני הקצר כימאי בצי..הספרים היחידים שקראתי

מאז ומעולם היו בזמן ההפלגות הארוכות(גם כקדט)...הייתה ספרייה קטנה במזדרון (ובלי ספרנית עם משקפיים..
) וכל ימאי היה ניגש ולוקח ספר (וגם מחזיר..) לקריאה בזמנו החופשי. עבדתי קשה אבל כל לילה הייתי שקוע בקריאה. ומאז שירדתי..לא קראתי שום ספר.אני מאמין שהבחור ימצא לו את הזמן...אבל צריך לתת לו האפשרות להחליט אם הים מתאים לו...ואם הוא ימצא שהעניין לא מתאים לו אז לפחות ניסה ..לא צריך לדכא אותו. בהצלחה !

למעלה