קריירה מול אופי

קריירה מול אופי

איך מפרידים בבחירת בן הזוג,‎ ‎בין האישיות של האדם לבין עבודתו המוצלחת??? ת`אמת?! זה די מסנוור!... איך מדחיקים את זה הצידה?‎?‎ ברור לי שנישואין זה האופי והמידות של האדם ולא הקריירה והכסף... אבל איך עושים את ההפרדה בינהם??? תודה מראש‎.‎

תאמיני

תאמיני לי, אינני יודע איך זה בכלל מתערבב לך??? ממתי בשידוך מסתכלים על הממון (כדבר עיקרי), רוב השידוכים בגלל הממון מתחרטים עליהם... אולי אני לא מבין בממון.....

אם ברור לך

אם ברור לך שהעיקר זו האישיות אז מה הבעיה שלך להפריד ביניהם? אולי מאחורי שאלתך מסתתר משהו עמוק יותר.

חוצ ניק

New member
קשה?

קשה לי לחבר את הדברים האלה... לא שאלתי... לא התעניינתי... מסנוור? נו נו... אופי ואישיות מסנוורים אותי הרבה יותר.

תשמעי...

לא נהיה יפיי נפש ונגיד שעניין כלכלי לא קורץ לנו... אבל דברים ברמה הזו אולי ימשכו אותנו לצאת לפגישה ראשונה... מעבר לזה, אם רואים שהאופי לא מסתדר- ענין הכסף/ מקצוע נעלם כלא היה. כי באמת שאין מה להשוות בינהם, ואני מאמינה שאם תקדישי לזה מחשבה כנה את תסכימי איתי =)

אלישיר

New member
...

בעזהי"ת כך אמרו חכמים: "לעולם יהא אדם זהיר בתבואה בתוך ביתו, שאין מריבה מצויה בתוך ביתו של אדם, אלא על עסקי תבואה. שנאמר: "השם גבולך שלום, חלב חטים ישביעך" (בבא מציעא נט). ועוד אמרו: "אשה, כיון שאין לה תבואה בתוך ביתה, מייד צועקת" (תמורה טז). הסביר רבי יהודה הלוי אשלג, בעל הסולם, בהקדמתו לספר הזוהר, על התהליך שאדם צריך לעבור בזה העולם, מנקודת היותו רוצה לקבל, לתקן עצמו לכדי רצון לתת, וכן רצון לקבל על מנת לתת. אפילו מנקודת הרצון לתת, יש צורך לבדוק, ומובן הרושם הנפשי הנוצר לנוכח יכולת כלכלית. הרי איך תוכלי את לתת לילדייך, אם לא יהיה שם אשר ממנו תקבלי? אמנם, כשהדברים יוצאים מגבול הקדושה, כשהם נעשים מוגזמים (הסטרא אחרא, כך מוסבר, אינה אלא המשך האור הא-להי, שפשוט יצא מגבול הקדושה, שהמשיך בהשתלשלות עד שהגיע אל הטומאה), נוצרות תוצאות לא נעימות. משקל גדול מידי לנקודה הזו, הוא בעצם חוסר אמונה. משקל גדול מידי לנקודה הזו, הוא רצון לקבל במתכונתו המקולקלת. בהחלט אפשר לקחת את החוסר אמונה, את הרצון לקבל, ולבנות מהם משהו. כרגיל המשהו הזה יהפוך לבית כלא, במקרה הטוב כלוב של זהב, ובמקרה הרע, ברזל מחליד וצונן.

אם ניחנת ביכולת אבחנה בין עיקר לטפל

הרי התשובה לשאלתך ברורה כשמש לאור יום ואם לאו סבורה אני כי את נמצאת במצב של חוסר ידיעה של מה עיקר ומה טפל ,מה בעל חשיבות? בראש הפרמידה ומה תחתיה?.ויכולת האבחנה נרכשת עם הזמן.מעטים אלו שבינתם מצויה להבדיל. ומאדם לאדם זה די שונה לעיתים המצב טוב לאחד שכספו רב והמון ובידיו כביכול כל העולם התחתון ובטוח בעצמו שיוכל לקנות כל מאוויו צרכיו ואולי אף את נשותיו(חוששת אני מאלו שיפלו בשבי.) ולעיתים ישנם כאלה שעקב שינון מסילת ישרים אורחות צדיקים ושאר ספרי מוסר ידועים אלו ששקדו ועמלו ועדיין עמלים ויגעים כל חיהם לעיצוב מידותיהם. למידה ,עשייה ,והתגברות על תאוות,כאלו שהם אנשי אמת בעלי ענווה. כאלה שיגעו ועמלו והתמידו .ועדין הינם.. אך כספם אינו מצוי בשפע רב..ויש את אלו יחידי הסגולה שגם מצויים במידות נעלות ובכמה פרוטות בכיסיהם המכסות הוצאותיהם,ובכן איך תשכילי להבין מה נצרך ומה נחוץ? יש את הצד של הנוחות הגשמית זה נוח שיש כסף זה נוח שטוב וניתן לרצות את עצמינו בשלל ענינים חומריים כאלה ואחרים-אך מי ערב לכך שאלו שכספם מצוי בחיכם חסרי בעיות לרוב." מרבה נכסים מרבה דאגה.."-ומנגד עומד מולנו אדם אנושי עם צדדים באישיותו עם כן השאלה העיקרית לקראת אותה ההבחנה היא:מה נצרך לך לקראת בניית הבית????(ודאי שגם בעל אמצעים איש קרירה וכסף=נוחות,ויתור על לימוד וכו'=את תעשי את שיקוליך לפי צרכיך..) חכם עיניו בראשו...

למעלה